خوش آمدید!

با عضویت در انجمن تک رمان از مزایای(چاپ کتاب،منتشر کردن رمان و...به صورت رایگان، خدمات ویراستاری، نقد و...)بهرمند شوید. با ما بهترین‌ها را تجربه کنید.☆

همین حالا عضویتت رو قطعی کن!

بیوگرافی زندگی نامه ریاضیدانانِ زن در جهان

ساعت تک رمان

ثَنـــاء.م

دلنویس انجمن
دلنویس انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2020-06-25
کیف پول من
995
رز پائولین پلتزون (به آلمانی: Rose Pauline Peltesohn) (زاده ۱۶ می ۱۹۱۳ در برلین-درگذشته ۲۱ مارس ۱۹۹۸ در کفار سابا) ریاضیدان اسراییلی با اصلیت آلمانی بود.
وی دختر یک پزشک بود و پس از تحصیلات دبیرستان در دانشگاه برلین آغاز به تحصیل کرد و در سال ۱۹۳۶ با سرپرستی ایسای شور درجه دکتری ریاضیات را دریافت کرد. سپس از راه ایتالیا به فلسطین رفت و از سال ۱۹۳۸ در تل آویو نخست به کار در یک بانک و سپس به کار مترجمی پرداخت. زمینه کاری پلتزون ترکیبیات بود و شهرت او بیشتر به خاطر حل مسئله معروفی بود که لوتار هفتر در سال ۱۸۹۶ طرح کرده بود.

انجمن رمان نویسی دانلود رمان

ثَنـــاء.م

دلنویس انجمن
دلنویس انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2020-06-25
کیف پول من
995
روت موفانگ (به آلمانی: Ruth Moufang) (زاده ۱۰ ژانویه ۱۹۰۵ در دارمشتات-درگذشته ۲۶ نوامبر ۱۹۷۷ در فرانکفورت) ریاضیدان اهل آلمان بود
وی دختر شیمیدان ادوارد موفانگ بود و نسبش به بازرگانانی از شهر ماینتس می رسید. وی تحصیلات دبیرستانش را در باد کرویتسناخ به پایان رساند و سپس وارد دانشگاه فرانکفورت شد و در آنجا به آموختن ریاضیات و فیزیک پرداخت. روت موفانگ نخستین دانشجوی دختر در رشته ریاضیات در دانشگاه فرانکفورت بود. وی در سال ۱۹۳۰ با سرپرستی ماکس دن دوره دکتری ریاضی را با رساله‌ای به نام «درباره ساختار هندسه تصویری رویه» به پایان برد و پس از آن با دریافت کمک هزینه‌ای به رم رفت. در سالهای پس از آن موفانگ درس‌هایی در دانشگاه‌های کونیگسبرگ و فرانکفورت ارائه کرد و در سال ۱۹۳۶ درجه شایستگی را به دست آورد. او سومین زن در تاریخ آلمان بود که درجه شایستگی را کسب کرد. او در دوره نازیها به دلیل جنسیتش نتوانست به درجه استادی دانشگاه برسد و از این رو به کار در موسسه‌های پژوهشی پرداخت. پس از جنگ به دانشگاه فرانکفورت بازگشت و در سال ۱۹۵۷ در همان‌جا به درجه استادی رسید. زمینه پژوهشی روت موفانگ هندسه تصویری بود و او در این زمینه آغازگر شاخه‌هایی نو بوده‌است. او توانست هندسه تصویری را با جبر مجرد در هم آمیزد. ایده‌ای که پیش از آن داوید هیلبرت و وایرشتراس هم مطرح کرده بودند. وی همچنین به مکانیک و نظریه کشسانی نیز پرداخت.

ثَنـــاء.م

دلنویس انجمن
دلنویس انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2020-06-25
کیف پول من
995
ماری الن رودین (به انگلیسی: Mary Ellen Rudin) (زاده ۷ دسامبر ۱۹۲۴) ریاضیدان آمریکایی است.وی همسر والتر رودین است. نام اصلی وی ماری الن استل است.

ثَنـــاء.م

دلنویس انجمن
دلنویس انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2020-06-25
کیف پول من
995
ماری سوفی ژرمن (به فرانسوی: Marie-Sophie Germain) ‏(۱ آوریل ۱۷۷۶–۲۷ ژوئن ۱۸۳۱) ریاضی‌دان فرانسوی بود که کارهای بزرگی در نظریه اعداد و هندسه دیفرانسیل انجام داد. اعداد اول ژرمن[۱] به نام اوست. او همچنین با ریاضی دانان مشهوری چون گاوس، لاگرانژ و آدرین-ماری لژاندر همکاری کرد.

ماری سوفی ژرمن در یکم آوریل ۱۷۷۶ در شهر پاریس در فرانسه زاده شد. طبق بیشتر منابع، پدرش آمبروز فرانسوا، یک تاجر ابریشم مرفه بود.[۲] البته برخی هم معتقدند که پدر وی طلاساز و طلافروش بوده‌است.[۳] گفته می‌شود که پدر سوفی در اواخر حتی ریاست یک بانک را نیز بر عهده داشت، بنابراین خانواده سوفی او را در رفاه بزرگ کرده‌اند. گفته می‌شود که بیشتر بحث‌های فلسفی سوفی ناشی از گفتگوهایی است که پدرش و دوستان او درباب سیاست داشته‌اند.

ماری سوفی ابتدا با انتشار «رساله‌ای در باب نظریه اعداد» توسط آدرین-ماری لژاندر، به این رشته علاقه‌مند شد.[۴] ماری پس از مطالعه کتاب لژاندر، احساس موافقت بسیاری با اثر وی داشت. لژاندر در ویراست دوم کتاب خودش در تکمیلی که به کتابش اضافه کرد، از نظرات ماری به عنوان نظراتی نبوغ‌آمیز یاد نمود.
ماری علاوه بر ریاضیات در حوزه فلسفه و روان‌شناسی نیز دارای آثاری است.[۵] او می‌خواست واقعیت‌ها را مقوله بندی کند و آن‌ها را به شکل قوانینی در بیاورد که یک نظام جامعه‌شناسی و روان‌شناسی را شکل می‌دهد. فلسفه وی مورد ستایش آگوست کنت قرار گرفته‌است.[۶]
سوفی ژرمن در ۲۷ ژوئن ۱۸۳۱، پس از نبرد با سرطان پستان درگذشت. اندکی پیش از آن، گاوس، ریاضی‌دان و از اولین معلمان ژرمن، دانشگاه گوتینگن را متقاعد کرده بود به او مدرک افتخاری اعطا شود. ژرمن قبل از اینکه بتواند مدرکش را دریافت کند درگذشت. [۷]

ثَنـــاء.م

دلنویس انجمن
دلنویس انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2020-06-25
کیف پول من
995
روث لیتل ساتر (انگلیسی: Ruth Lyttle Satter‎؛ ۸ مارس ۱۹۲۳ – ۳ اوت ۱۹۸۹) دانشمند امریکایی رشته گیاه‌شناسی (۱۹۸۹-۱۹۲۳) شناخته شده برای کار روی ساعت زیستی است. او بی‌ای خود را در رشته فیزیک و ریاضی در سال ۱۹۴۴ از کالج بارنارد گرفت و پس از فارغ‌التحصیلی در آزمایشگاه‌های بل مشغول بکار شد. در سال ۱۹۶۴ دکترای خود را در رشته فیزیولوژی گیاهی از دانشگاه کنتیکت دریافت کرد. سپس در دانشگاه ییل مشغول بکار شد و به بررسی حرکت برگ‌ها و ریتم حرکت آنها پرداخت. یک سال پس از مرگ او، انجمن ریاضی آمریکا به پاس خدمات او به علم، جایزه ساتر در ریاضیات را به یاد و خاطره او بنیاد نهاد.

ثَنـــاء.م

دلنویس انجمن
دلنویس انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2020-06-25
کیف پول من
995
بهاما سرینیواسان (انگلیسی: Bhama Srinivasan‎؛ زادهٔ ۲۲ آوریل ۱۹۳۵) یک ریاضی‌دان اهل ایالات متحده آمریکا در زمینه نظریه گروه‌ها است.

ثَنـــاء.م

دلنویس انجمن
دلنویس انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2020-06-25
کیف پول من
995

ثَنـــاء.م

دلنویس انجمن
دلنویس انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2020-06-25
کیف پول من
995
ماری فیرفکس سومروایل (به انگلیسی: Mary Somerville) (تولد:۲۶ دسامبر ۱۷۸۰، مرگ:۲۸ نوامبر ۱۸۷۲) یک دانشمند همه چیز دان و نویسندهٔ مقالات علمی اهل اسکاتلند بود. او در دورانی زندگی می‌کرد که مشارکت‌های زنان در علم دلسردکننده بود. او ریاضیات و نجوم را آموخت و دومین دانشمند زنی بود که در انگلستان پس از کارولین هرشل به رسمیت شناخته شد.
ماری فیرفکس سومروایل (به انگلیسی: Mary Somerville) (تولد:۲۶ دسامبر ۱۷۸۰، مرگ:۲۸ نوامبر ۱۸۷۲) یک دانشمند همه چیز دان و نویسندهٔ مقالات علمی اهل اسکاتلند بود. او در دورانی زندگی می‌کرد که مشارکت‌های زنان در علم دلسردکننده بود. او ریاضیات و نجوم را آموخت و دومین دانشمند زنی بود که در انگلستان پس از کارولین هرشل به رسمیت شناخته شد.
ماری دختر دریادار سر ویلیام جورج فیرفکس بود و در ۲۶ دسامبر ۱۷۸۰ در جدبورگ، اسکاتلند به دنیا آمد. او آموزش مجزا دید و در نهایت پس از پایان مدرسه بر جبر و اقلیدس تسلط کامل داشت. در سال ۱۸۰۴ او با یکی از بستگان خود، که کنسول روسیه در لندن بود، کاپیتان ساموئل گریج، ازدواج کرد. ساموئل گریج در سال ۱۸۰۷ درگذشت. آن‌ها دو فرزند داشتند.

پس از مرگ شوهرش این آزادی برای او به ارث رسید که علایق فکری خود را دنبال کند. در سال ۱۸۱۲ او با پسر عموی دیگر خود، دکتر ویلیام سومروایل (۱۷۷۱–۱۸۶۰)، که بازرس هیئت پزشکی در ارتش بود، ازدواج کرد. شوهر ماری، او را تشویق کرد تا کمک‌های قابل توجهی به علوم فیزیکی بکند. او صاحب چهار فرزند دیگر شد.

ماری سومروایل در سال ۱۸۳۱ کتاب مکانیسم آسمان‌ها (The Mechanism of the Heavens) را به چاپ رساند که یک موفقیت بزرگ به حساب می‌آمد.

ثَنـــاء.م

دلنویس انجمن
دلنویس انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2020-06-25
کیف پول من
995
لزلی سیبنر (انگلیسی: Lesley Sibner‎؛ 1934 (۸۵–۸۶ ساله) – ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۳) یک دانشمند در زمینه ریاضیات اهل ایالات متحده آمریکا بود.

ثَنـــاء.م

دلنویس انجمن
دلنویس انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2020-06-25
کیف پول من
995
آلیس ترنر شافر (به انگلیسی: Alic T. Schafer) (تولد:۱۸ ژوئن، ۱۹۱۵،مرگ:۲۷ سپتامبر ۲۰۰۹)ریاضی‌دان زن آمریکایی بود.او از اعضای بنیان‌گذار انجمن زنان در ریاضیات در سال ۱۹۷۱ بود.

بالا