- تاریخ ثبتنام
- 2020-03-22
- نوشتهها
- 642
- لایکها
- 1,153
- امتیازها
- 73
- محل سکونت
- دنیای مردگان
- کیف پول من
- -83
- Points
- 0
گوشت قرمز
گوشت به دو نوع گوشت قرمز که به گوشت گوسفند، گاو، شتر، فک، شیر دریایی و مانند اینها و گوشت سفید که به گوشت ماکیان از جمله مرغ، بوقلمون، بلدرچین و شترمرغ گفته میشود، تقسیم میگردد. گوشت قرمز در ایران نسبت به گوشت سفید مصرف بیشتری دارد. این نوع از گوشت دارای مقادیر زیادی چربی و پروتئین است و مزایای زیادی به همراه دارد. از جمله آنها جلوگیری از کمخونی، مفید برای بارداری، حفظ سلامت قلب و عروق، بهبود بیماریهای روانی، درمان کمخونی، بیخوابی، تأخیر در بروز آبمروارید، تعادل در کلسترول، مناسب برای رژیم لاغری، تقویت عضلات، تأمینکننده انرژی و محافظ پو*ست است.
ارزش غذایی گوشت در مصرف روزانه به شرح زیر است:
مصرف گوشت قرمز
تناقضهای زیادی در مورد مصرف گوشت قرمز به گوش شما رسیده است و مسلماً شک کردهاید که گوشت قرمز بخورید یا نه. جدای از همه گفتهها، میبایست در نظر داشته باشید که گوشت قرمز حاوی مواد مغذی فراوانی برای ب*دن است. مصرف ۲ تا ۳ وعده غذایی گوشت تازه به همراه سبزیجات میتواند یک وعده غذای کامل برای شما باشد. به همین دلیل است که در طول هفته خوردن ۲ بار گوشت توصیه شده است. در ادامه به خواص گوشت قرمز اشاره خواهیم کرد.
خواص گوشت قرمز
خوردن گوشت علاوه بر اینکه رژیم غذایی شما را غنی میکند، مواد معدنی به مانند آهن و پروتئین را برای افزایش قدرت عضلات و خونسازی بهتر تأمین میکند. البته روشهای متعددی برای تأمین مواد لازم ب*دن و جایگزینی برای گوشت وجود دارد اما تنها خود گوشت است که به مانند یک بسته کامل غذایی عمل میکند و باقی جایگزینها فقط توانایی تأمین بخشی از نیازهای ب*دن را دارند. خواص گوشت قرمز محدود به مواردی که در ادامه به آن اشاره میشود نیست.
جلوگیری از کمخونی
یکی از خواص گوشت قرمز این است که آهن موجود در آن مسئول خونرسانی و تأمین هموگلوبین ب*دن است. اکسیژن توسط گلبولهای قرمز در سراسر ب*دن به گردش در میآید و باعث انجام فرایندهای شیمیایی در طول ب*دن و اندامها میشود. کمبود گلبولهای قرمز یا عدم وجود آهن کافی باعث به وجود آمدن کمخونی میشود. کمخونی با مصرف مواد غذایی غنی از آهن و ویتامینهای مختلف قابل کنترل است. علائم اصلی کمخونی را میتوان در خستگیهای نا به هنگام دانشت. شما میتوانید از گوشت به عنوان عاملی برای درمان کمخونی استفاده کنید.
مناسب برای دوران بارداری
مصرف گوشت قرمز به صورت کنترل شده برای بانوان باردار توصیه شده است. مادران با خوردن گوشت مواد مغذی را به ب*دن خود و جنین میرسانند. جنین میبایست پروتئین، مواد معدنی و ویتامینهای لازم برای رشد مغز، استخوان، عضلات و سیستم تنفسی را دریافت کند. کمبود مواد مغذی در خوراک مادر میتواند موجب به وجود آمدن آسیبهای جدی به جنین شود و نوزاد با مشکلات مادرزادی به دنیا بیاید. از این رو مادر باید در خوردن غذاها و رعایت رژیم غذایی خود محتاطتر باید عمل کند. به عنوان توصیه همیشگی، هیچ وقت بدون مشورت پزشک در غذای دوران بارداری تغییر ایجاد نکنید حتی اگر خوردن ماده غذایی بسیار مفید و ضروری باشد.
سلامت قلب و عروق
شاید برای شما عجیب باشد که ما درباره سلامت قلب و عروق توسط خوردن گوشت قرمز صحبت کنیم. گوشت قرمز بر اساس عقاید بسیاری از مردم به عنوان عامل چربی رسان به ب*دن شناخته میشود و از این رو برای سلامتی قلب و عروق ناسالم شمرده میشود. این در حالی است که گوشت دارای منابع غنی از پروتئین، انرژی و اسیدهای چرب امگا ۳ است که به نوبه خود باعث افزایش میزان کلسترول مفید خون و کاهش کلسترول مضر میشود. این مواد غذایی برای افزایش قدرت بافتهای ب*دن و سلولهای قلب ضروری هستند و عملکرد آنها را تسهیل میکند. برای احتیاط شما میبایست مصرف گوشت خودتان در طول روز را کنترل کنید تا از تجمع چربی بیش از حد در اندامها پرهیز کرده باشید.
کاهش مشکلات حافظه
با بالا رفتن سن، مشکلات زیادی از جمله مشکلات حافظه به سراغ انسان میآید. زوال عقلی که به دنبال آن بیماریهایی به مانند آلزایمر و فراموشیهای کوتاه مدت است باعث کاهش کیفیت زندگی افراد در سنین بالا میگردد. مغز به عنوان یک عضله نیاز به دریافت مقادیر کافی پروتئین و اسیدهای چرب امگا ۳ است. بر اساس یافتههای علمی در صورتی که مغز میزان کافی امگا ۳ دریافت کند، احتمال بروز فراموشی و زوال در آن کاهش پیدا میکند. از رو است که شما میبایست در رژیم غذایی خود، گوشت قرمز را جای دهید. گوشت قرمز حاوی مقدار کافی اسید امگا ۳ در کنار پروتئینهای لازم برای ب*دن است. این دو ماده غذایی در کنار سایر ترکیبات مغذی و معدنی موجود باعث تقویت قدرت حافظه و پیشگیری از بیماریهای ناشی از افزایش سن میشوند.
جلوگیری از آبمروارید
آبمروارید یا کاتاراکت نوعی بیماری چشم با دلایل گوناگون است که با تار شدن عدسی چشم آغاز میشود و با افزایش تیرگی و کدر شدن عدسی، بینایی فرد مختل میشود. مصرف یک رژیم غذایی سالم به میزان زیادی میتواند از بروز بیماری آبمروارید پیشگیری کند. گوشت قرمز به عنوان یک ماده غذایی غنی از انواع ویتامینها، مواد معدنی و مغذی عاملی برای کنترل آبمروارید است. با خوردن گوشت قرمز اسید چرب امگا ۳ لازم برای محافظت از چشم در برابر بیماری آبمروارید تأمین میشود. علاوه بر این مواد معدنی کافی برای مقابله با انواع دیگر بیماریهای هم خانواده با آبمروارید نیز در ب*دن ذخیره میگردد.
درمان کمخونی
آهن برای تأمین خون و اکسیژنرسانی در اندامهای مختلف ب*دن لازم و ضروری است. افرادی که کمخونی دارند اغلب دچار خستگی و مشکلات دیگر به مانند کاهش قدرت در انجام کارها هستند. خوشبختانه میتوانید با مصرف گوشت قرمز به عنوان یک منبع غنی از آهن، کمخونی خود را به مرور زمان رفع کنید. علاوه بر اینکه شما کمخونی را درمان میکنید، فشار خون شما نیز به ثبات لازم خواهد رسید. متخصصان بر این باورند که عدم تعادل در فشار خون موجب بروز بی خوابی و الگوهای خواب نامناسب میشود از این رو خوردن گوشت قرمز به صورت رعایت شده، باعث کاهش احتمال بروز کمخونی میگردد. اگر بتوانید گوشت را در وعدههای غذایی خود قرار دهید، همانند یک کودک خواهید خوابید.
تعادل در کلسترول خون
گوشت قرمز به علت داشتن مقادیر زیاد مواد معدنی میتواند سطح کلسترول خون شما را به تعادل برساند. کلسترول در ب*دن شما به دو صورت وجود دارد که برخی از آنها مضر و دیگری برای رشد و نمو ب*دن ضروری است. خوردن گوشت کلسترولهای مضر را کاهش و میزان کلسترول ضروری را افزایش میدهد. از این به شما توصیه میکنیم با در نظر گرفتن تعادل در مصرف گوشت قرمز به طور هفتگی از این ماده غذایی پرسود استفاده کنید. البته اگر شما کلسترول خون بالایی دارید بهتر است قبل از مصرف گوشت با پزشک مشورت کنید.
استخوانبندی قوی
گوشت منبع غنی از ویتامین D است. کمبود در کلسیم و ویتامین D باعث بروز مشکلات در استخوانبندی افراد از جمله کودکان میشود. ویتامین D به عنوان عاملی برای جذب کلسیم در ب*دن عمل میکند. کودکان بیش از بزرگسالان باید گوشت مصرف کنند تا دچار مشکلاتی از جمله راشیت نشوند. کمبود کلسیم و ویتامین D عاملی برای شکنندگی سریع استخوانها و کاهش تراکم استخوانی در افراد است؛ بنابراین گوشت قرمز را به صورت هفتگی میل کنید تا علاوه بر ل*ذت بردن از خوردن آن، سلامت جسمانی مناسب داشته باشید.
تقویت عضلات
یکی از خواص گوشت قرمز این است که حاوی مقادیر زیادی پروتئین در خود است. علاوه بر پروتئین، ترکیب روی نیز در آن وجود دارد. شما با خوردن گوشت میزان کافی از پروتئین را در اختیار عضلات خود قرار میدهید. اگر ب*دنساز هستید به جای استفاده از پروتئینهای مصنوعی میتوانید از مصرف گوشت به طور کنترل شده برای تأمین پروتئین عضلانی استفاده کنید. روی ترکیبی است که در طولانیمدت اثرات خود را نشان میدهد. با خوردن گوشت شما عضلاتی قوی و سالمتر خواهید داشت.
سلامت پو*ست
پروتئین به عنوان عاملی برای سلامتی پو*ست و دوری از مشکلات آن شناخته شده است. خوردن غذاهایی با پروتئین غنی شده باعث رطوبت رسانی کافی به پو*ست و حفظ درخشندگی طبیعی آن میشود. از طرف دیگر وجود پروتئین کافی از بروز بیماریهای مختلف از جمله اگزما و لک روی پو*ست جلوگیری میکند. علاوه بر این اگر پو*ست شما دچار مشکلات حادی به مانند زخم شده باشد خوردن پروتئین مواد لارم برای بازسازی دوباره آن را در اختیار شما قرار میدهد؛ بنابراین برای استفاده از خواص گوشت قرمز آن را از سبد غذایی خود حذف نکنید.
انرژی کافی
بدنی انرژی کافی دارد که سالم باشد. شما میبایست در مورد آنچه که میخورید و انرژی به دست میآورید هوشیار باشید. یکی از خواص گوشت قرمز این است که مقادیر زیادی ویتامین C در خود دارد که میتواند به عنوان تبدیل کننده کربوهیدرات به گلوکز عمل کرده و انرژی لازم برای فعالیتهای روزانه را در اختیار شما قرار دهید. مصرف گوشت قرمز به صورت کنترل شده علاوه بر سلامتی شما، انرژی ب*دن را نیز تأمین میکند.
احتیاط در مصرف گوشت
با وجود اینکه ما در مورد فواید گوشت قرمز صبحت زیادی داشتیم ولی خوردن بیش از حد هر ماده غذایی میتواند موجب بروز مشکلات در ب*دن شود؛ بنابراین قبل از اینکه رژیم غذایی خود را تغییر دهید و مصرف گوشت را بالا ببرید، با پزشک و متخصص تغذیه وضعیت سلامتی خودتان را در میان بگذارید. همچنین میبایست در انتخاب و طبخ غذاهای گوشتی نیز دقت کافی داشته باشید تا بتوانید از همه مزایای آن استفاده کنید.
گوشت به دو نوع گوشت قرمز که به گوشت گوسفند، گاو، شتر، فک، شیر دریایی و مانند اینها و گوشت سفید که به گوشت ماکیان از جمله مرغ، بوقلمون، بلدرچین و شترمرغ گفته میشود، تقسیم میگردد. گوشت قرمز در ایران نسبت به گوشت سفید مصرف بیشتری دارد. این نوع از گوشت دارای مقادیر زیادی چربی و پروتئین است و مزایای زیادی به همراه دارد. از جمله آنها جلوگیری از کمخونی، مفید برای بارداری، حفظ سلامت قلب و عروق، بهبود بیماریهای روانی، درمان کمخونی، بیخوابی، تأخیر در بروز آبمروارید، تعادل در کلسترول، مناسب برای رژیم لاغری، تقویت عضلات، تأمینکننده انرژی و محافظ پو*ست است.
گوشت قرمز از بافت عضلانی حیوانات ساخته شده است و حاوی پروتئین، آب، چربی، کربوهیدرات و سایر مواد مغذی است. گوشت علاوه بر داشتن این مواد، آب کافی نیز در خود ذخیره دارد.
ارزش غذایی گوشت در مصرف روزانه به شرح زیر است:
- چربی ۲ گرم
- انرژی ۲۷%
- آهن ۱۳ گرم
- اسید چرب امگا ۳ ۳۰ گرم
- سلنیوم ۱۰۰ گرم
- پروتئین ۲۰ تا ۲۵ گرم
- ویتامین د ۱۰ گرم
- ویتامین ب ۶ گرم
- روی ۱۰۰ گرم.
مصرف گوشت قرمز
تناقضهای زیادی در مورد مصرف گوشت قرمز به گوش شما رسیده است و مسلماً شک کردهاید که گوشت قرمز بخورید یا نه. جدای از همه گفتهها، میبایست در نظر داشته باشید که گوشت قرمز حاوی مواد مغذی فراوانی برای ب*دن است. مصرف ۲ تا ۳ وعده غذایی گوشت تازه به همراه سبزیجات میتواند یک وعده غذای کامل برای شما باشد. به همین دلیل است که در طول هفته خوردن ۲ بار گوشت توصیه شده است. در ادامه به خواص گوشت قرمز اشاره خواهیم کرد.
خواص گوشت قرمز
خوردن گوشت علاوه بر اینکه رژیم غذایی شما را غنی میکند، مواد معدنی به مانند آهن و پروتئین را برای افزایش قدرت عضلات و خونسازی بهتر تأمین میکند. البته روشهای متعددی برای تأمین مواد لازم ب*دن و جایگزینی برای گوشت وجود دارد اما تنها خود گوشت است که به مانند یک بسته کامل غذایی عمل میکند و باقی جایگزینها فقط توانایی تأمین بخشی از نیازهای ب*دن را دارند. خواص گوشت قرمز محدود به مواردی که در ادامه به آن اشاره میشود نیست.
جلوگیری از کمخونی
یکی از خواص گوشت قرمز این است که آهن موجود در آن مسئول خونرسانی و تأمین هموگلوبین ب*دن است. اکسیژن توسط گلبولهای قرمز در سراسر ب*دن به گردش در میآید و باعث انجام فرایندهای شیمیایی در طول ب*دن و اندامها میشود. کمبود گلبولهای قرمز یا عدم وجود آهن کافی باعث به وجود آمدن کمخونی میشود. کمخونی با مصرف مواد غذایی غنی از آهن و ویتامینهای مختلف قابل کنترل است. علائم اصلی کمخونی را میتوان در خستگیهای نا به هنگام دانشت. شما میتوانید از گوشت به عنوان عاملی برای درمان کمخونی استفاده کنید.
مناسب برای دوران بارداری
مصرف گوشت قرمز به صورت کنترل شده برای بانوان باردار توصیه شده است. مادران با خوردن گوشت مواد مغذی را به ب*دن خود و جنین میرسانند. جنین میبایست پروتئین، مواد معدنی و ویتامینهای لازم برای رشد مغز، استخوان، عضلات و سیستم تنفسی را دریافت کند. کمبود مواد مغذی در خوراک مادر میتواند موجب به وجود آمدن آسیبهای جدی به جنین شود و نوزاد با مشکلات مادرزادی به دنیا بیاید. از این رو مادر باید در خوردن غذاها و رعایت رژیم غذایی خود محتاطتر باید عمل کند. به عنوان توصیه همیشگی، هیچ وقت بدون مشورت پزشک در غذای دوران بارداری تغییر ایجاد نکنید حتی اگر خوردن ماده غذایی بسیار مفید و ضروری باشد.
سلامت قلب و عروق
شاید برای شما عجیب باشد که ما درباره سلامت قلب و عروق توسط خوردن گوشت قرمز صحبت کنیم. گوشت قرمز بر اساس عقاید بسیاری از مردم به عنوان عامل چربی رسان به ب*دن شناخته میشود و از این رو برای سلامتی قلب و عروق ناسالم شمرده میشود. این در حالی است که گوشت دارای منابع غنی از پروتئین، انرژی و اسیدهای چرب امگا ۳ است که به نوبه خود باعث افزایش میزان کلسترول مفید خون و کاهش کلسترول مضر میشود. این مواد غذایی برای افزایش قدرت بافتهای ب*دن و سلولهای قلب ضروری هستند و عملکرد آنها را تسهیل میکند. برای احتیاط شما میبایست مصرف گوشت خودتان در طول روز را کنترل کنید تا از تجمع چربی بیش از حد در اندامها پرهیز کرده باشید.
کاهش مشکلات حافظه
با بالا رفتن سن، مشکلات زیادی از جمله مشکلات حافظه به سراغ انسان میآید. زوال عقلی که به دنبال آن بیماریهایی به مانند آلزایمر و فراموشیهای کوتاه مدت است باعث کاهش کیفیت زندگی افراد در سنین بالا میگردد. مغز به عنوان یک عضله نیاز به دریافت مقادیر کافی پروتئین و اسیدهای چرب امگا ۳ است. بر اساس یافتههای علمی در صورتی که مغز میزان کافی امگا ۳ دریافت کند، احتمال بروز فراموشی و زوال در آن کاهش پیدا میکند. از رو است که شما میبایست در رژیم غذایی خود، گوشت قرمز را جای دهید. گوشت قرمز حاوی مقدار کافی اسید امگا ۳ در کنار پروتئینهای لازم برای ب*دن است. این دو ماده غذایی در کنار سایر ترکیبات مغذی و معدنی موجود باعث تقویت قدرت حافظه و پیشگیری از بیماریهای ناشی از افزایش سن میشوند.
جلوگیری از آبمروارید
آبمروارید یا کاتاراکت نوعی بیماری چشم با دلایل گوناگون است که با تار شدن عدسی چشم آغاز میشود و با افزایش تیرگی و کدر شدن عدسی، بینایی فرد مختل میشود. مصرف یک رژیم غذایی سالم به میزان زیادی میتواند از بروز بیماری آبمروارید پیشگیری کند. گوشت قرمز به عنوان یک ماده غذایی غنی از انواع ویتامینها، مواد معدنی و مغذی عاملی برای کنترل آبمروارید است. با خوردن گوشت قرمز اسید چرب امگا ۳ لازم برای محافظت از چشم در برابر بیماری آبمروارید تأمین میشود. علاوه بر این مواد معدنی کافی برای مقابله با انواع دیگر بیماریهای هم خانواده با آبمروارید نیز در ب*دن ذخیره میگردد.
درمان کمخونی
آهن برای تأمین خون و اکسیژنرسانی در اندامهای مختلف ب*دن لازم و ضروری است. افرادی که کمخونی دارند اغلب دچار خستگی و مشکلات دیگر به مانند کاهش قدرت در انجام کارها هستند. خوشبختانه میتوانید با مصرف گوشت قرمز به عنوان یک منبع غنی از آهن، کمخونی خود را به مرور زمان رفع کنید. علاوه بر اینکه شما کمخونی را درمان میکنید، فشار خون شما نیز به ثبات لازم خواهد رسید. متخصصان بر این باورند که عدم تعادل در فشار خون موجب بروز بی خوابی و الگوهای خواب نامناسب میشود از این رو خوردن گوشت قرمز به صورت رعایت شده، باعث کاهش احتمال بروز کمخونی میگردد. اگر بتوانید گوشت را در وعدههای غذایی خود قرار دهید، همانند یک کودک خواهید خوابید.
تعادل در کلسترول خون
گوشت قرمز به علت داشتن مقادیر زیاد مواد معدنی میتواند سطح کلسترول خون شما را به تعادل برساند. کلسترول در ب*دن شما به دو صورت وجود دارد که برخی از آنها مضر و دیگری برای رشد و نمو ب*دن ضروری است. خوردن گوشت کلسترولهای مضر را کاهش و میزان کلسترول ضروری را افزایش میدهد. از این به شما توصیه میکنیم با در نظر گرفتن تعادل در مصرف گوشت قرمز به طور هفتگی از این ماده غذایی پرسود استفاده کنید. البته اگر شما کلسترول خون بالایی دارید بهتر است قبل از مصرف گوشت با پزشک مشورت کنید.
استخوانبندی قوی
گوشت منبع غنی از ویتامین D است. کمبود در کلسیم و ویتامین D باعث بروز مشکلات در استخوانبندی افراد از جمله کودکان میشود. ویتامین D به عنوان عاملی برای جذب کلسیم در ب*دن عمل میکند. کودکان بیش از بزرگسالان باید گوشت مصرف کنند تا دچار مشکلاتی از جمله راشیت نشوند. کمبود کلسیم و ویتامین D عاملی برای شکنندگی سریع استخوانها و کاهش تراکم استخوانی در افراد است؛ بنابراین گوشت قرمز را به صورت هفتگی میل کنید تا علاوه بر ل*ذت بردن از خوردن آن، سلامت جسمانی مناسب داشته باشید.
تقویت عضلات
یکی از خواص گوشت قرمز این است که حاوی مقادیر زیادی پروتئین در خود است. علاوه بر پروتئین، ترکیب روی نیز در آن وجود دارد. شما با خوردن گوشت میزان کافی از پروتئین را در اختیار عضلات خود قرار میدهید. اگر ب*دنساز هستید به جای استفاده از پروتئینهای مصنوعی میتوانید از مصرف گوشت به طور کنترل شده برای تأمین پروتئین عضلانی استفاده کنید. روی ترکیبی است که در طولانیمدت اثرات خود را نشان میدهد. با خوردن گوشت شما عضلاتی قوی و سالمتر خواهید داشت.
سلامت پو*ست
پروتئین به عنوان عاملی برای سلامتی پو*ست و دوری از مشکلات آن شناخته شده است. خوردن غذاهایی با پروتئین غنی شده باعث رطوبت رسانی کافی به پو*ست و حفظ درخشندگی طبیعی آن میشود. از طرف دیگر وجود پروتئین کافی از بروز بیماریهای مختلف از جمله اگزما و لک روی پو*ست جلوگیری میکند. علاوه بر این اگر پو*ست شما دچار مشکلات حادی به مانند زخم شده باشد خوردن پروتئین مواد لارم برای بازسازی دوباره آن را در اختیار شما قرار میدهد؛ بنابراین برای استفاده از خواص گوشت قرمز آن را از سبد غذایی خود حذف نکنید.
انرژی کافی
بدنی انرژی کافی دارد که سالم باشد. شما میبایست در مورد آنچه که میخورید و انرژی به دست میآورید هوشیار باشید. یکی از خواص گوشت قرمز این است که مقادیر زیادی ویتامین C در خود دارد که میتواند به عنوان تبدیل کننده کربوهیدرات به گلوکز عمل کرده و انرژی لازم برای فعالیتهای روزانه را در اختیار شما قرار دهید. مصرف گوشت قرمز به صورت کنترل شده علاوه بر سلامتی شما، انرژی ب*دن را نیز تأمین میکند.
احتیاط در مصرف گوشت
با وجود اینکه ما در مورد فواید گوشت قرمز صبحت زیادی داشتیم ولی خوردن بیش از حد هر ماده غذایی میتواند موجب بروز مشکلات در ب*دن شود؛ بنابراین قبل از اینکه رژیم غذایی خود را تغییر دهید و مصرف گوشت را بالا ببرید، با پزشک و متخصص تغذیه وضعیت سلامتی خودتان را در میان بگذارید. همچنین میبایست در انتخاب و طبخ غذاهای گوشتی نیز دقت کافی داشته باشید تا بتوانید از همه مزایای آن استفاده کنید.