معماری بتن چیست؟

• نویسنده موضوع its.sanaz
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 29
  • بازدیدها 939
  • Tagged users هیچ

ساعت تک رمان

its.sanaz

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-01-06
لایک‌ها
191
امتیازها
43
کیف پول من
-192
افزودنی‌های معدنی:
افزودنی‌های معدنی در دهه‌های اخیر محبوبیت بیشتری پیدا کرده‌اند. استفاده از مواد بازیافتی به عنوان اجزای بتن به دلیل افزایش سختگیری‌های محیط زیستی و کشف این که چنین موادی دارای خواص ارزشمندی هستند؛ محبوبت یافته است. آشکارترین موارد، خاکستر بادی، یک محصول جانبی از نیروگاه‌های زغالی، سرباره آتشفشانی، محصول جانبی صنایع فولادی و فوم سیلیکا، محصول جانبی کوره‌های قوس الکتریکی هستند. استفاده از این مواد، نیاز به استفاده از منابع مورد نیاز را کاهش می‌دهد، زیرا افزودنی‌های معدنی به عنوان جایگزین سیمان عمل می‌کنند. این موضوع باعث کم شدن نیاز به تولید سیمان می‌شود که خود یک فرآیند نیاز مند انرژی زیاد و مشکل‌زا برای محیط زیست است؛ و در عین حال از حجم زباله‌های صنعتی نیز می‌کاهد. افزودنی‌های معدنی می‌توانند در زمان تولید سیمان با آن مخلوط شوند؛ یا همزمان با تولید همراه با اجزای دیگر به ترکیب اضافه گردند.

انجمن رمان نویسی دانلود رمان

its.sanaz

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-01-06
لایک‌ها
191
امتیازها
43
کیف پول من
-192
مواد غیرارگانیک دارای خاصیت پوزولانی یا خواص پنهانی هیدرولیکی، به صورت بسیار ریز به ترکیب اضافه می‌شوند تا خواص آن را بهبود بخشند و یا به عنوان جایگزین سیمان پرتلند عمل کنند. محصولاتی که ترکیبی از سنگ آهک، خاکستر بادی، سرباره‌ی آتشفشانی و مواد دیگر دارای خواص پوزولانی هستند، مورد استفاده و آزمایش قرار می‌گیرند. این کار به دلیل این است که صنعت سیمان یکی از بزرگترین (بین ۵ تا ۱۰%) انتشاردهندگان گازهای گلخانه‌ای است؛ به همین دلیل افزودنی‌های معدنی علاوه بر کاهش هزینه‌ها، بهبود خواص و بازیافت زباله‌ها به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای نیز منجر خواهد شد.

its.sanaz

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-01-06
لایک‌ها
191
امتیازها
43
کیف پول من
-192
خاکستر بادی: یک محصول جانبی از نیروگاه‌های برقی استفاده کننده از زغال سنگ. از آن به عنوان جایگزینی برای سیمان پرتلند استفاده می‌شود. (تا میزان ۶۰%) خواص خاکستر بستگی به زغالی دارد که مورد استفاده قرار گرفته است. در مجموع خاکستر بادی سیلیسی پوزولانی است در حالی که خاکستر آکی خواص هیدرولیکی دارد.
سرباره‌ی آتشفشانی: محصول جانبی تولید فولاد که به عنوان جایگزین سیمان پرتلند (تا ۸۰%) مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول دارای خواص هیدرولیکی است.

its.sanaz

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-01-06
لایک‌ها
191
امتیازها
43
کیف پول من
-192
فوم سیلیکا: محصول جانبی تولید آلیاژهای سیلیکون و فروسیلیکون. فوم سیلیکا به خاکستر بادی شبیه است ولی ذرات آن ۱۰۰ برابر کوچکتر هستند. نتیجه‌ی آن بالاتر بودن سطح ویژه و بالاتر بودن واکنش پوزولانی است. فوم سیلیکا برای افزایش مقاومت و پایداری مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی برای حفظ کارایی نیاز به فوق روان کننده‌ها دارد.

its.sanaz

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-01-06
لایک‌ها
191
امتیازها
43
کیف پول من
-192
متکائولین واکنش‌پذیر (HRM): متاکائولین باعث تولید بتنی با مقاومت و پایداری مشابه بتن تولید شده با فوم سیلیکا می‌شود. در حالی که فوم سیلیکا معمولا خاکستری تیره و یا مشکی است، این محصول معمولا رنگ روشنی دارد که آن را برای کاربردهای معماری که در آن ظاهر اهیمت دارد، مناسب می‌سازد.
نانوفیبرهای کربنی: برای افزایش مقاومت فشاری و رسیدن به مدول یانگ بالاتر و همچنین بهبود خواص الکتریکی مورد نیاز برای مانیتور کرنش، ارزیابی آسیب و مانیتور سلامت بتن مورد استفاده قرار می‌گیرند. فیبر کربنی مزیت‌های زیادی در زمینه‌ی خواص مکانیکی، الکتریکی و امکان مانیتورینگ به دلیل مقاومت کششی و رسانایی بالا دارند.

its.sanaz

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-01-06
لایک‌ها
191
امتیازها
43
کیف پول من
-192
محصولات کربنی جهت رسانا کردن بتن برای یخ زدایی در بتن مورد استفاده قرار گرفته‌اند.
طرح اختلاط مورد استفاده، بستگی به نوع سازه‌ی مورد نظر دارد. چگونگی اختلاط، تحویل و همچنین اجرای آن نیز به سازه‌ی در حال ساخت وابسته است.

its.sanaz

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-01-06
لایک‌ها
191
امتیازها
43
کیف پول من
-192
انواع بتن:
انواع بتن عبارتند از:

معمولی
سبک
هوادار
با مقاومت بالا
با عملکرد بالا
خود متراکم
شاتکریت
و …

معمولی:
این نوع بتن با ترکیب اجزای اصلی بتن تولید می‌شود. مقاومت آن بین ۱۰ مگاپاسکال تا ۴۰ مگاپاسکال متغیر است. زمان گیرش اولیه آن بین ۳۰ تا ۹۰ دقیقه بر اساس خواص سیمان مورد استفاده و شرایط آب و هوایی است.

its.sanaz

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-01-06
لایک‌ها
191
امتیازها
43
کیف پول من
-192
سبک:
وزن واحد حجم آن کم‌تر از بتن معمولی است. معمولا مقدار آن از ۲۴۰ kg/m3 تا ۱۸۵۰ kg/m3 می‌باشد. مقاومت آن نیز بین ۷ تا ۴۰ مگاپاسکال است.
هوادار:
بتن هوادار یک اختراع مهم در زمینه‌ی بتن است که با استفاده از افزودنی‌های حباب‌زا در بتن معمولی ایجاد می‌شود. مقاومت آن از بتن معمولی کم‌تر است.

با مقاومت بالا:
این نوع بتن با استفاده از سنگدانه‌های با کیفیت بالا، کاهش نسبت آب به سیمان و اضافه کردن افزودنی تولید می‌شود. مقاومت آن بالاتر از ۴۰ مگاپاسکال است.

its.sanaz

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-01-06
لایک‌ها
191
امتیازها
43
کیف پول من
-192
با عملکرد بالا:
مقاومت این نوع خاص از بتن می‌تواند از ۷۰ تا ۱۰۰ مگاپاسکال باشد؛ که به معنی مقاومت فوق‌العاده بالای آن است. همچنین دوام آن نیز بسیار بالا است.

خود متراکم:
همان گونه که از نام آن مشخص است، این نوع بتن نیاز به ویبره ندارد و با وزن خود فشرده می‌شود. کارایی آن بسیار بالا است که مقدار آن بین ۶۵۰ تا ۷۵۰ میلی‌متر بر روی میز جریان است.

its.sanaz

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-01-06
لایک‌ها
191
امتیازها
43
کیف پول من
-192
شاتکریت:
از جمله نوآوریها در صنعت بتن شاتکریت است که با استفاده از یک نازل بر روی یک سازه و یا قاب اجرا می‌شود. این فناوری از هوای فشرده برای پاشش استفاده می‌کند. در این نوع بتن به دلیل نیروی هوا، بتن‌ریزی و فشردگی همزمان انجام می‌گیرد.

بتن‌ها می‌توانند بر اساس فرآیند اختلاط، روش‌های کاربرد، ترکیبات به کار رفته در آن‌ها، عملکرد و … به انواع مختلفی تقسیم شوند. اما مواردی که در اینجا توضیح داده شد و چند نوع دیگر دارای خواص خاص نیستند. این موارد بتن‌های معمول هستند.

بالا