مرحله اول: برای تهیه ترشی ازگیل خوشمزه و ساده ابتدا باید ازگیل مناسب تهیه کنیم. برای تهیه این ترشی معمولا از ازگیل ها سفت و سالم استفاده می شود، به هیچ وجه از ازگیل ها نرم و خ*را*ب استفاده نکنید، چون طعم ترشی خ*را*ب می شود.
مرحله دوم: برای شروع ازگیل ها را به خوبی می شوییم، سپس درون آبکش قرار می دهیم تا آب اضافی شان خارج شود. در همین حین ۲ تا ۳ لیوان آب درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب جوش بیاید
مرحله سوم: پس از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم و اجازه می دهیم آب به طور کامل خنک شود. پس از اینکه رطوبت ازگیل ها گرفته شد، آنها را درون یک ظرف شیشه ای درب دار می ریزیم.
مرحله چهارم: توجه داشته باشید که روی هر لایه ازگیل که درون ظرف می ریزیم، باید کمی نمک بپاشیم، سپس لایه بعدی را درون ظرف بریزیم. نکته دیگر در مورد این ترشی این است که اضافه کردن سرکه اختیاری و کاملا سلیقه ای می باشد.
مرحله پنجم: پس از اینکه تمام ازگیل ها را درون ظرف ریختیم، باقیمانده نمک را روی ازگیل ها می ریزیم. حالا اگر تمایل داریم از سرکه در تهیه این ترشی استفاده کنیم، یک سوم تا نیمی از حجم ظرف شیشه ای را با سرکه پر می کنیم.
مرحله ششم: باقیمانده حجم ظرف را با آب جوشیده خنک شده پر می کنیم، سپس درب ظرف را محکم می بندیم و کمی تکان می دهیم. در نهایت ظرف ترشی را در یک جای خشک و خنک قرار می دهیم تا ترشی پس از ۳۰ تا ۴۰ روز آماده مصرف شود.