بداهه‌نوازی چیست؟

• نویسنده موضوع Aseman♡
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 2
  • بازدیدها 238
  • Tagged users هیچ

ساعت تک رمان

Aseman♡

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-11-30
لایک‌ها
17,584
امتیازها
114
کیف پول من
675
بداهه نوازی چیست ؟

بداهه نوازی یا با نام لاتین Improvisition روشی است که نوازنده یا نوازندگان در لحظه خلق اثر میکنند . همه چیز در همان لحظه اتفاق می افتد . به اعتقاد بسیاری از اساتید موسیقی بداهه نوازی اوج هنر یک نوازنده است . طی مصاحبه هایی که از مخاطبانی که در کنسرت های بداهه نوازی شرکت کرده بودند نظر اکثر آنها به اتفاق این بوده که : نوازنده انگار حرف دل ما را میزند ، ملودی ها به دل و جان ما مینشیند ، همه چیز در لحظه اکنون است و نظراتی از این قبیل که حاکی از آن است مخاطب از بداهه نوازی ل*ذت میبرد و این ل*ذت با درجه بالاتر در نوازنده تشدید میشود . این یک تبادل احساس است . گفتگوی با مخاطب با ابزار موسیقی . این شرح کلی بداهه نوازی بود . جا دارد نام چند استاد بزرگ موسیقی ایرانی در زمینه بداهه نوازی را ذکر کنیم . استاد جلیل شهناز ، استاد فرهنگ شریف ، استاد محمد رضا لطفی . در ادامه مقاله، همراه باشید تا ببینیم چرا دوست داریم بداهه نوازی کنیم .

انجمن تک رمان

انجمن رمان نویسی دانلود رمان
امضا : Aseman♡

Aseman♡

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-11-30
لایک‌ها
17,584
امتیازها
114
کیف پول من
675
چرا دوست داریم بداهه نوازی کنیم ؟

قبل از اینکه بخواهیم در این مورد صحبت کنیم بگذارید یک موضوع را برایتان شفاف سازی کنم . دوستان عزیزم دقت کنید بداهه نوازی با نواختن گوشی یک آهنگ فرق دارد . بعضی دوستان یک آهنگ را شنیده اند و بدون نُت آن را مینوازند و تصور میکنند بداهه نوازی میکنند ، این بداهه نوازی نیست . بداهه نوازی یعنی اینکه در همان لحظه حال هرآنچه به ذهنتان میرسد روی ساز بیاورید و این کار کمی مشکل ولی بسیار ل*ذت بخش است . ل*ذت بخش بودن بداهه نوازی به این دلیل است که دقیقاً حرف دل شماست . یعنی هر آنچه در دل دارید برون ریزی میکنید و این فرقی ندارد در چه حالتی باشید . چه در غم و چه در شادی باشید، حرفهایی در دلتان است که باید بیان کنید . خیلی وقتها حرفهای ما با زبان قابل بیان نیست . باید موسیقی حرف بزند ، به قول بتهوون : آنجا که سخن از گفتن باز می ماند موسیقی آغاز می شود. من معتقدم در هنرهای دیگر نیز این موضوع صادق است . نقاشان ، تئاتر ، شاعران ، معماران و .... ناگفته های خود را با زبان هنر بیان میکنند و این است رسالت هنر . به موضوع بداهه نوازی برگردیم . تا به حال شده دلتان گرفته باشد و حوصله نواختن هیچ آهنگی را نداشته باشید ؟ بی دلیل سراغ سازتان میروید و بدون توجه به قواعد موسیقی هرچه در ذهن دارید مینوازید . اصلاً حواستان به ساز نیست و فکرتان در جایی دیگر سیر میکند . این نواختن ، ناخود آگاه در حال آرام کردن شماست . این قطعه ای که آن لحظه اجرا میکنید لحظه حقیقی و ناب شماست . به خاطر هیچ مخاطبی نیست ، به سفارش کسی نیست تنها شمایید و افکار و سازتان .

انجمن تک رمان

Aseman♡

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-11-30
لایک‌ها
17,584
امتیازها
114
کیف پول من
675
دو نکته مهم در مورد بداهه نوازی که باید بدانید

اگر میخواهید در بداهه نوازی موفق شوید ، سعی کنید دو نکته را در خود تقویت کنید . اول اینکه « خوب گوش کردن » را تمرین کنید . وقتی به یک آهنگ گوش میدهید، تمام توجه خود را معطوف به ملودی های آن کنید . دقت کنید در طول یک قطعه موسیقی چه اتفاقاتی می افتد . کجا سکوت اتفاق می افتد . کجا سرعت آهنگ افزایش پیدا میکند . صداها هم رنگ دارند . به رنگ آمیزی صداها توجه کنید و حتی میتوانید تجسم کنید . این کاری است که خود من انجام میدهم . موزیکی را که گوش میدهم به واقعه ای، بسته به نوع موزیک « شاد ، غمگین ، ترسناک ، بهت انگیز» نسبت دهید و از آن فیلمی در ذهن خود بسازید . نکته دوم اینکه ، خیلی تمرین کنید . آنقدر تمرین کنید که دستتان روی ساز روان شود تا بتوانید هرآنچه چه به ذهنتان خطور کرد را روی ساز بیاورید . سعی کنید در تمرین کردن جاه طلب باشید. تمرین زیاد تمام پرده های ساز را مثل یک نقشه در ذهن شما حک میکند و مغزتان فرمان را صادر میکند تا هر چه در همان لحظه به ذهنتان رسید ، روی ساز پیاده کنید .

انجمن تک رمان

بالا