اهمیت آرامگاه بوعلی سینا در شهرت جهانی معماری استان همدان
آرامگاه ابو علی سینا در سال ۱۳۳۰ و در هزارمین سالگرد تولد ابوعلی سینا، توسط انجمن آثار ملی به عنوان یادبودی برای این حکیم فرزانه ساخته شد. طرح این بنا در سال ۱۳۲۴ توسط هیئت موسسان انتخاب شد، به این صورت که از طراحان خواسته شد طرحهای پیشنهادی خود را ارائه دهند تا از بین آنها یک طرح به عنوان طرح برتر انتخاب شود. سرانجام طرح آقای هوشنگ سیحون به عنوان طرح برتر انتخاب شد. طرح این بنا تلفیقی از معماری سنتی و امروزی آن زمان بود و این سبکی خاص، در معماری استان همدان به شمار میآمد.
عناصر به کار رفته در طراحی این اثر که بافت سنتی زیبایی دارند از قبیل باغچهها، آبنماها، نماکاریهای سنگی بنا و… روح باستانی خاصی را به این اثر بخشیدهاند و یادآور کاخها، سراها و برجهای قدیمی هستند. در کنار بافت سنتی، معماری مدرن نیز به صورتی کاملا ظریف در این بنا خودنمایی میکند و تاثیر شگرفی در معروف شدن معماری استان همدان داشته است. از نظر کارشناسان معماری داخلی این اثر به بناهای مصر و یونان قدیم شباهت دارد و معماری خارجی این بنا یادآور سبک معماری مقبره قابوس است. این تلفیقهای زیبا موجب شده تا این اثر پیامی را انتقال دهد و بگوید که بوعلی سینا محدود به یک عصر و دوره نیست و شخصیت ب*ر*جستهی همهی عصرها است.
در برخی منابع ادعا شده که طرح و ایده این بنا بسیار بزرگتر از چیزی بوده که الان ساخته شده است و به دلیل کمبود بودجه آن را کوچکتر ساختهاند، اما طبق مصاحبهی جناب سیحون این بنا از ابتدا در همین ابعاد در نظر گرفته شده است و تغییری در سایز آن صورت نگرفته است. در حال حاضر این بنا شهرت جهانی دارد و طراح و معمار این بنا به خوبی توانستهاند یادوارهای درخور برای این حکیم فرزانه خلق کنند.
انجمن رمان نویسی
دانلود رمان