گرچه بیشتر افراد افسردگی را بیماری مخصوص بزرگسالان می دانند اما کودکان و نوجوانان نیز می توانند افسردگی داشته باشند. متأسفانه، بسیاری از کودکان مبتلا به افسردگی تحت درمان قرار نمی گیرند، زیرا اکثر بزرگسالان تشخیص نمی دهند که کودکانی افسرده دارند.
برای والدین، معلمان و سایر بزرگسالان مهم است که در مورد افسردگی دوران کودکی اطلاعات کسب کنند. وقتی علائم افسردگی در کودکان و دلایل ایجاد آن را دانستید، می توانید به روش های مناسب نسبت به درمان افسردگی در کودک اقدامات لازم را انجام دهید.
علائم افسردگی در کودکان اغلب متفاوت از بزرگسالان است. در حالی که بزرگسالان مبتلا به افسردگی تمایل دارند غمگین به نظر برسند، کودکان و نوجوانان مبتلا به افسردگی ممکن است ت*ح*ریک پذیرتر و عصبانی تر به نظر برسند.
ممکن است تغییراتی در رفتار مانند افزایش سرکشی یا کاهش نمرات در مدرسه مشاهده کنید.
کودک شما ممکن است اصرار داشته باشد که حالش خوب است. بسیاری از والدین ت*ح*ریک پذیری کودک خود را به عنوان یک مرحله از رشد او در نظر نمی گیرند و طبیعی میدانند. اما، ت*ح*ریک پذیری کودک که بیش از دو هفته طول بکشد ممکن است نشانه افسردگی در او باشد.
بعضی اوقات بزرگسالان تصور می کنند که بچه ها نباید افسرده شوند، زیرا آن ها نگران مسائل بزرگسالان مانند پرداخت قبض یا اداره خانه نیستند.
اما بچه ها نیز استرس را تجربه می کنند. و حتی کودکانی که زندگی نسبتاً بدون استرسی دارند ممکن است دچار افسردگی شوند. کودکانی که در خانه های آرام با پدر و مادر مهربان تربیت می شوند، می توانند افسرده شوند.
هر کسی ممکن است دچار افسردگی شود و این نشانه ضعف در اشخاص نیست. اگر کودک شما افسرده است، تقصیر شما نیست.
اگرچه وقایع استرس زای زندگی، مانند طلاق، ممکن است باعث بروز افسردگی شود، اما این فقط یک بخش کوچک از معما است. بسیاری از عوامل دیگر، از جمله ژنتیک، نیز در پیشرفت آن نقش دارند.
تعدادی از عوامل مختلف وجود دارد که می تواند در افسردگی کودکان نقش داشته باشد. برخی از عوامل خطر بالقوه عبارتند از:
عدم تعادل در انتقال دهنده های عصبی و هورمون های خاص ممکن است در نحوه عملکرد مغز نقش داشته باشد، که می تواند بر روحیه و احساسات کودک تأثیر بگذارد و خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد.