خوش آمدید!

با عضویت در انجمن تک رمان از مزایای(چاپ کتاب،منتشر کردن رمان و...به صورت رایگان، خدمات ویراستاری، نقد و...)بهرمند شوید. با ما بهترین‌ها را تجربه کنید.☆

همین حالا عضویتت رو قطعی کن!

فارنژیت (التهاب گلو)

• نویسنده موضوع A_h
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 10
  • بازدیدها 229
  • Tagged users هیچ

ساعت تک رمان

A_h

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-12-22
کیف پول من
1,149
فارنژیت (Pharyngitis) التهاب گلو، خراشیدگی یا ت*ح*ریک گلو است که اغلب هنگام بلعیدن بدتر می‌شود. شایع‌ترین علت التهاب گلو (فارنژیت) عفونت ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا است. التهاب ناشی از ویروس به خودی خود برطرف می‌شود. استرپتوكوک (عفونت استرپتوكوكی) كه نوع متفاوتی از التهاب ناشی از باكتری است، برای جلوگیری از عوارض به درمان با آنتی بیوتیک نیاز دارد. دلایل دیگر شایع آن ممکن است به درمان پیچیده‌تری نیاز داشته باشد.

انجمن رمان نویسی دانلود رمان

A_h

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-12-22
کیف پول من
1,149
فارنژیت چیست؟
وقتی گلو ت*ح*ریک، ملتهب، خراشیده، دردناک یا خیلی خشک است، التهاب گلو یا فارنژیت نامیده می‌شود. گلو می‌تواند به دلیل عفونت باکتریایی یا ویروسی، آلرژی یا ت*ح*ریک کننده‌ها، ریفلاکس اسید، استفاده بیش از حد از صدا و فشار یا حتی خوابیدن با د*ه*ان باز برای مدت طولانی، دردناک باشد. درد ممکن است هنگام بلعیدن شدیدتر باشد.

بسته به اینکه چه چیزی باعث التهاب گلو و درد می‌شود، اغلب می‌توانید با نوشیدن مایعات گرم یا مصرف قرص‌های گلو، درد و التهاب را تسکین دهید. التهاب ناشی از عفونت ویروسی معمولاً پس از چند روز استراحت به خودی خود برطرف می‌شود. به عفونت و التهاب گلو ناشی از باکتری، گلودرد استرپتوکوک گفته می‌شود. پزشک می‌تواند برای از بین بردن باکتری‌ها آنتی بیوتیک تجویز کند.

A_h

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-12-22
کیف پول من
1,149
علت بیماری فارنژیت
ویروس‌هایی که باعث سرماخوردگی و آنفولانزا می‌شوند نیز بیشتر التهاب گلو ایجاد می‌کنند. کمتر اوقات، عفونت‌های باکتریایی باعث گلودرد و التهاب می‌شوند.

عفونت‌های ویروسی
بیماری‌های ویروسی که باعث فارنژیت می‌شوند، عبارتند از:

سرماخوردگی
آنفلوانزا
مونو (مونو نوکلئوز)
سرخک
آبله مرغان
ویروس کرونا (COVID-19)
کروپ (خروسک)، یک بیماری شایع دوران کودکی است که با سرفه‌های سخت مشخص می‌شود.

A_h

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-12-22
کیف پول من
1,149
عفونت‌های باکتریایی
تعدادی از عفونت‌های باکتریایی می‌توانند باعث التهاب گلو شوند. شایع‌ترین آن استرپتوکوک گروه A است که باعث گلودرد و التهاب استرپتوکوک می‌شود.

عفونت‌های باکتریایی

علل دیگر فارنژیت
سایر دلایل گلودرد عبارتند از:

آلرژی به حیوانات خانگی، کپک‌ها، گرد و غبار و گرده گل می‌توانند باعث فارنژیت شوند. مشکل ممکن است با چندین قطره بعد از عمل که می‌تواند گلو را ت*ح*ریک و ملتهب کرده، پیچیده تر شود.

خشکی هوای داخلی باعث می‌شود گلو احساس خشن بودن و خراش داشته باشد. نفس کشیدن از طریق د*ه*ان، اغلب به دلیل گرفتگی مزمن بینی، همچنین می‌تواند باعث گلودرد، خشک و التهاب شود.

A_h

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-12-22
کیف پول من
1,149
مواد ت*ح*ریک کننده آلودگی هوا در فضای باز و آلودگی محیط داخلی مانند دود تنباکو یا مواد شیمیایی می‌توانند باعث فارنژیت مزمن شوند. جویدن تنباکو، نوشیدن ا*ل*ک*ل و خوردن غذاهای پرادویه نیز همچنین می‌توانند گلو را ت*ح*ریک کنند.

کشیدگی عضله با فریاد زدن، بلند صحبت کردن یا صحبت طولانی مدت بدون استراحت می‌تواند عضلات گلو را تحت فشار قرار دهد.

بیماری ریفلاکس معده (GERD)، نوعی اختلال در سیستم گوارشی است که در آن اسیدهای معده در لوله غذا (مری) بالا می‌روند.

A_h

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-12-22
کیف پول من
1,149
علائم دیگر ممکن است شامل، سوزش سر دل، گرفتگی صدا، نارسایی مجدد محتوای معده و احساس توده در گلو باشد.

عفونت HIV گلودرد و سایر علائم شبیه آنفولانزا گاهی اوقات پس از آلوده شدن فرد به HIV زود ظاهر می‌شود. همچنین، کسی که HIV مثبت دارد، ممکن است به دلیل عفونت قارچی به نام برفک د*ه*ان یا به دلیل عفونت ویروسی به نام ویروس سیتومگال (CMV) ، گلودرد مزمن یا مکرر داشته باشد که می‌تواند در افراد با نقص سیستم ایمنی جدی باشد.

A_h

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-12-22
کیف پول من
1,149
تومورهای سرطانی گلو، زبان یا صدا (حنجره) می‌توانند باعث التهاب گلو شوند. علائم یا نشانه‌های دیگر ممکن است شامل، گرفتگی صدا، مشکل در بلع، تنفس پر سر و صدا، توده‌ای در گر*دن و خون در بزاق یا بلغم باشد.

به ندرت، یک منطقه آلوده از بافت (آبسه) در گلو یا تورم غضروف کوچک که نای را پوشش می‌دهد (اپی گلوتیت) می‌تواند باعث فارنژیت شوند. هر دو می‌توانند راه هوایی را مسدود کرده و یک فوریت پزشکی ایجاد کنند.

A_h

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-12-22
کیف پول من
1,149
عوامل خطر فارنژیت
اگرچه هر کسی می‌تواند دچار التهاب گلو شود، اما برخی از عوامل باعث حساسیت بیشتر آن می‌شوند، از جمله:

سن: کودکان و نوجوانان به احتمال زیاد دچار گلو درد و التهاب می‌شوند. کودکان 3 تا 15 ساله نیز به احتمال زیاد دچار استرپتوکوک گلو، شایع ترین عفونت باکتریایی مرتبط با التهاب می‌شوند.
قرار گرفتن در معرض دود تنباکو: سیگار کشیدن و دود سیگار می‌تواند گلو را ت*ح*ریک کند. استفاده از محصولات دخانیات همچنین خطر ابتلا به سرطان‌های د*ه*ان، گلو و محفظه صدا را افزایش می‌دهند.
آلرژی: آلرژی‌های فصلی یا واکنش‌های آلرژیک مداوم به گرد و غبار، کپک‌ها یا شوره حیوانات خانگی احتمال گلودرد و التهاب را بیشتر می‌کنند.
قرار گرفتن در معرض مواد ت*ح*ریک کننده شیمیایی: ذرات موجود در هوا در اثر سوختن سوخت‌های فسیلی و مواد شیمیایی معمول خانگی می‌توانند باعث ت*ح*ریک گلو شوند.
عفونت‌های مزمن یا مکرر سینوسی: تخلیه از بینی می‌تواند باعث ت*ح*ریک گلو و یا گسترش عفونت شود.
باکتری و عفونت: عفونت‌های ویروسی و باکتریایی به راحتی در هر مکانی که مردم جمع می‌شوند، اعم از در مراکز نگهداری از کودکان، کلاس‌ها، دفاتر یا هواپیماها، گسترش می‌یابند.
کاهش ایمنی: اگر مقاومت ب*دن کم باشد بیشتر در معرض عفونت هستید. دلایل عمده کاهش ایمنی شامل HIV، دیابت، درمان با استروئیدها یا داروهای شیمی درمانی، استرس، خستگی و رژیم غذایی نامناسب است.

A_h

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-12-22
کیف پول من
1,149
نشانه‌ها و علائم فارنژیت
علائم و نشانه‌های فارنژیت بسته به علت ممکن است متفاوت باشند. علائم و نشانه‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشند:

درد یا احساس خراش در گلو
دردی که با بلعیدن یا صحبت کردن بدتر می‌شود
مشکل در بلعیدن
غده‌های متورم و دردناک در گر*دن یا فک
لوزه‌های متورم و قرمز
لکه‌های سفید یا چرک روی لوزه‌هایتان
گرفتگی صدا

A_h

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-12-22
کیف پول من
1,149
عفونت‌های گلودرد ممکن است علائم و نشانه‌های دیگری نیز داشته باشند، از جمله موارد زیر:

تب
سرفه
آبریزش بینی
عطسه کردن
ب*دن درد
سردرد
حالت تهوع یا استفراغ
آکادمی اطفال توصیه می‌کند اگر التهاب گلو فرزندتان با اولین نو*شی*دنی صبح برطرف نشد، کودک را به پزشک ببرید. برخی از علائم و نشانه‌های شدید فارنژیت در کودکان به شرح زیر است:

مشکل تنفس
مشکل در بلعیدن
آبریزش غیرمعمول که ممکن است نشان دهنده عدم توانایی در بلعیدن باشد.
طبق آکادمی گوش و حلق و بینی، در جراحی سر و گر*دن نیز، اگر بزرگسال هستید، در صورت التهاب گلو و هر یک از مشکلات زیر به پزشک مراجعه کنید:

گلودرد شدید یا بیشتر از یک هفته طول می‌کشد.
مشکل در بلعیدن
مشکل تنفس
مشکل باز کردن د*ه*ان
درد مفصل
گوش درد
تب بالاتر از 101 درجه سانتیگراد
خون در بزاق یا بلغم
گلو درد مکرر
یک توده در گر*دن
گرفتگی صدا بیش از دو هفته طول
تورم در گر*دن یا صورت