با عضویت در انجمن تک رمان از مزایای(چاپ کتاب،منتشر کردن رمان و...به صورت رایگان، خدمات ویراستاری، نقد و...)بهرمند شوید. با ما بهترینها را تجربه کنید.☆
سلام بانو سلام استاد. ممنون از شرکت تون از دیدگاه شما....
نقد چیست؟ناقد کیست؟ نقد، به نظر من گفتگویی دوستانه و حرفه ای هست که جدای از ایجاد انگیزه در نویسنده، منجر به بهبود قلم شون میشه. چرا که نقد علاوه بر نشان دادن نقاط مثبت، تمام کاستی های تک رمان را به صورت ریز به ریز شرح میده. از ضعف های کوچک نگارشی گرفته تا بررسی هم خوانی نوع سبک انتخابی و قلم. البته همه ی این ها در یک قالب سازنده باید اتفاق بیوفته. از اون جایی که همه مون می دونیم، یک جمله ی تحقیرآمیز، انسان رو بیشتر به لجبازی می کشونه تا یک جمله ی محترمانه و در عین حال سازنده... ناقد به شخصی میگن که تمامی این اصول را در چهارچوب دانش و علم خودش بیان کنه و یک کمک و یاری رسان برای نویسنده باشه. ناقد(منتقد) باید علم کافی قضاوت رو داشته باشه.
نویسنده کیست؟نو نویس کیست؟ نویسنده از نظر بنده و به زبان ساده، شخصی است که گاهی واقعیت ها و گاهی ساخته ی ذهن خلاقش رو به نگارش در میاره و به شخصیت های واقعی یا غیرواقعی اش، جان می بخشه و سرنوشت یک زندگی رو به دست می گیره. همه ی این خلاقیت رو باید در چهارچوب علمی که به دست میاره به نگارش در بیاره. در مورد نونویس متاسفانه اطلاعاتی ندارم.
آنتاگونیست خاکستری یا سیاه؟دلیل؟ آنتاگونیست تا حدی که من یاد گرفتم، شخصیت مقابلِ قهرمان(پروتاگونیست) داستانه که من همیشه توی نوشته های خودم ترجیح دادم خاکستری باشه و همانند واقعیت توی ذهن نشانده بشه. اعتقاد دارم که سیاه مطلق نداریم و ایجاد شخصیتی سیاه در ذهن واقعا به دور از واقعیته. حتی شخصیت های منفی هم گاهی می تونن سفیدی رو در خودشون جای ب*دن.
فضا سازی"چهره" در رمان واجب عه؟چرا؟( به جز دلیل تصویرسازی ذهن مخاطب) فضاسازی چهره همون طوری که گفتین در تصویرسازی شخصیت برای خواننده اهمیت بالایی داره؛ اما لزوما نیازی به ریز به ریز نوشتن چهره نیست. چرا که گاهی خواننده دوست داره شخصیتی رو خودش خلق و تا پایان رمان در ذهنش دنبال کنه. برای نقد، ما حد معمول یک فضاسازی رو نیاز داریم. فضاسازی که به م ا(منتقد و خواننده) بفهمانه این مرد یا زن چهره ای شرقی داره یا غربی. نشان بده که ایشون از چهره ی معمولی برخورداند اِلا چشمان دریایی شون که برای ما یک نشانه از این شخص به حساب میاد. رعایت اصول این فضاسازی هم متن رو کسل نمی کنه و هم خواننده رو گیج.
جنایی معمایی یا جنایی؟ جنایی معمایی رو بیشتر می پسندم. این که ذهنم لحظه به لحظه برای پیدا کردن یک سرنخ، به ولع میوفته برام جذابیت بیشتری داره. البته من از اون دسته آدم هایی هستم که به شدت قورمه سبزی دوست دارند؛ اما از سبزی زیادی هم متنفرن!
بهترین اثرتون؟ خب، من هنوز نمی تونم بگم که به درجه ای رسیدم که بتونم یکی از آثارم رو به عنوان بهترین معرفی کنم. چرا که در حال یادگیری و تجربه ام؛ اما در حال حاضر، "ماه بی روح" که در حال آفلاین نویسی اش هستم رو بیشتر می پسندم. چرا که هم قلمم پیشرفت کرده و هم نوع معماییش رو دوست دارم.
رئال یا سورئال؟دلیل؟ واقع گرایی رو بیشتر می پسندم. چرا که بهتر باهاش خو می گیرم و می تونم با تمام نوشته ارتباط برقرار کنم. درسته که گاهی به شدت طرفدار فانتزی پردازی هم میشم؛ اما بین فراواقع گرایی و واقع گرایی، گزینه ی دوم و بیشتر می پسندم.
کلام موثر شما به نویسنده ها؟ تنها چیزی که هرروز برای خودم تکرار می کنم و می تونم به عنوان یک هدیه به یک نویسنده ی تازهکار تقدیم کنم اینه که: نویسندگی عین یک نوزاده که به شدت به توجه نیاز داره. اوایل شاید مراقبت از این نوزاد سخت باشه؛ اما وقتی رفته رفته نیازها و کاستی های نوزادت رو برطرف می کنی، نتیجه، کودکی میشه که بدون نگرانی و درد توی تختش خوابیده. هیچ نویسنده ای از همون اول بهترین نبوده! اگر اولین نوشته تون زیاد طرفدار نداشت، سعی کنید با پیشرفت کردن و بهره بردن از تجربیات دیگران، به بهتر شدن خودتون کمک کنید. در نویسندگی غرور جایی نداره! باید غرور رو کنار گذاشت و از تمام عناصر کمک گرفت. حتی از صحبت های یک نویسنده ی موفق دیگه.
1_یه مشخصات بطور خلاصه از خودتون بگید؟ 2_ اگه میتونستی یه چیزی رو توی جهان تغییر بدی اون چیه؟
3_ فردی تو انجمن که میتونی بهش اعتماد کنی؟
4 _فردی تو انجمن که از حرف زدن باهاش ل*ذت میبری؟
5_فردی تو انجمن که ازش بیزاری؟
6_فردی از انجمن که دوست داری باهاش همسفر بشی؟
7_بزرگترین آرزوت؟
8_وقتی عصبی بشی چیکار میکنی؟
9_هدفت برای آینده چیه؟ 10 _بخاطر کی حاضری از جونت بگذری؟