متروکه نقد و برسى رمان به سياهى برف| الومی کاربر انجمن تک‌رمان

• نویسنده موضوع __im.eliw__
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 21
  • بازدیدها 1K
  • Tagged users هیچ

ساعت تک رمان

__im.eliw__

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-07-08
لایک‌ها
970
امتیازها
53
کیف پول من
-28
رمان به سياهى برف
به قلم: الومى

انجمن رمان نویسی دانلود رمان

MAHTA☽︎

مدیرارشد بازنشسته+نویسنده اختصاصی
نویسنده حرفه‌ای
نویسنده انجمن
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-01-15
لایک‌ها
12,294
امتیازها
113
کیف پول من
9,051
| به نام نگارنده هستی |
نویسنده گرامی؛ شروع معرفی و نقد رمانتان را به شما تبریک می‌گویم.
قبل از هر چیزی تاپیک زیر را مطالعه نمایید:

اطلاعیه? - قوانین درخواست نقد | انجمن تک رمان
نویسندگان عزیز توجه نمایید چنین پیام هایی اسپم محسوب می‌شوند:
_وااای چه رمان زیبایی
_کی تموم میشه پس؟
_اه از شخصیت علی بدم میاد!
و....
در صورت مشاهده از گزینه "گزارش" استفاده کنید.
در صورت مشاهده نقد تند و بی احترامی به مدیریت نقد مراجعه نمایید.
موفق باشید.

مدیریت تیم نقد

امضا : MAHTA☽︎

mobiina

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-05-14
لایک‌ها
95
امتیازها
13
کیف پول من
-45
سلام به نویسنده‌ی عزیز، این نقد برای کمک به شماست

عنوان رمان: عنوان یا اسم رمان شما "به سیاهی برف" میشه گفت اسمی به دور از کلیشه هست و اینکه شما از آرایه پارادوکس استفاده کردین باعث زیباتر شدن عنوان شده.

خلاصه: دلیلی که شما دوتا خلاصه نوشتین رو نفهمیدم و اگه امکانش هست خلاصه‌ی اول رو پاک کنین. خلاصه داستانتون طولانی بود و از هر اتفاقی که قراره توی رمان بیوفته حرف زد، اگر خلاصه مبهم‌تر باشه خواننده‌ی بیشتری جذب می‌کنه، وقتی کسی بخواد رمان شما رو بخونه با خوندن خلاصه می‌فهمه که داستان راجب دختری هست که خیانت دیده و حالا به هر دلیلی دزدیده میشه و فقط نقطه‌ی ابهامش برای چی دزدیده شدنشه، شما می‌تونین ماهرانه‌تر همه این‌ها رو بیان کنین که هم یک خلاصه خوب و منطقی باشه و هم ترغیب کننده.

مقدمه: مقدمه رمانتون دلنوشته‌ای بود که نمی‌دونم خودتون اون رو نوشتین یا از جایی گرفتین، به هر حال به مضمون رمانتون می‌خورد و زیبا بود.

ژانرها: شما برای ژانر رمانتون سه ژانر عاشقانه، پلیسی و طنز رو انتخاب کردین، متاسفانه هیچ کدوم از این ژانرها تا این‌جای رمان چون تازه اوایل هست هنوز دیده نشده ولی در آینده حتما شاهد خواهیم بود. هر خواننده‌ای وقتی برای اولین بار اسم رمان شمارو می‌بینه ژانر درام توی ذهنش نقش می‌بنده و به نظر من هم با اتفاق‌هایی که تو زندگی الهام میوفته مثل خیانتی که بهش شده، دزدیده شدنش و... ژانر درام هم مناسب باشه.

توصیفات چهارگانه
توصیف حالات: هر کدوم از ما تو زندگی وقتی داریم حرف می‌زنیم حالتمون فرق می‌کنه مثلا ابرو بالا میندازیم، چشم‌غره‌ای میریم و... تو رمان هم باید همینطور باشه، من تو رمان شما غیر از چند جا توصیف حالات ندیدم، توصیف حالات باید بیشتر باشه تا مخاطب بتونه خوب شخصیت رو درک کنه؛ به هر کدوم از شخصیت‌هاتون یک حالت مخصوص رو نسبت بدین خیلی خوبه، مثلا تیک عصبی یا استرسی بودن و یا هر چیزی تا تو ذهن مخاطب هک بشه.

توصیف احساسات: به نسبت توصیف حالات، توصیف احساساتتون خوب بود ولی باز هم جای کار داره و می‌تونین بیشتر و بهتر توصیف کنین و از آرایه‌های ادبی برای توصیف استفاده کنین.

توصیف چهره: تو رمان به توصیف چهره پرداختین اما میتونین به جای اینکه چهره رو مسلسل وار و پشت هم توصیف کنین در جای‌جای رمان بیان کنین و چند بار تکرار کنین تا در ذهن خواننده باقی بمونه.

توصیف مکان: توصیفات مکانتون خیلی خیلی خوب بوده و تقریبا هر جایی که شخصیت رمان در اون حضور داشت رو توصیف میکردین و باعث نقش بستن اون در ذهن خواننده میشد.

باورپذیری: الهام دختری خیانت دیده بود، الهام و مهرداد حدود چهار سال باهم دوست بودن اینکه الهام این‌قدر زود حالش خوب بشه دور از باوره.

سیر رمان: خیلی زود پیش رفتین میتونستین خیانت رو پرو بال بدین، مثلا الهام اول مهرداد و با کسی ببینه حالش بد بشه و ناراحت بشه و بعد به دنبال بهم زدن ر*اب*طه بیوفته، شما خیلی زود از خیانت گذشتین و به دزدیده شدن الهام رسیدین.

دیالوگ‌ها و مونولوگ‌ها: دیالوگ‌ها و مونولو‌گ‌ها با هم در تعادل بودن اما اگر مونولوگ‌هاتون بار ادبی بیشتری داشته باشه خیلی بهتر میشه.

شخصیت پذیری: شخصیت الهام، کلیشه‌ای هست، دختر مغروری که حاضر جواب هم هست. به پسری توجه نمی‌کنه، شخصیتی هست که تو بیشتر رمان‌ها حضور داره میتونستین تفاوتی در شخصیتش ایجاد کنین.
سعید، پسری مغرور و عصبی و کینه‌ای باز هم میشه گفت کلیشه‌ای، که انگار اتفاقی برای پدرش افتاده که باید رمان جلوتر بره تا بفهمیم چی باعث این کینه نسبت به الهام و پدرش شده.
بقیه شخصیت ها حضور زیادی نداشتن و نمیشه خیلی راجبشون حرف زد.

ایده: ایده‌ی خیلی جدیدی نیست اما مطمئناً میتونین با ایجاد اتفاقات جدید اون رو از حالت کلیشه خارج کنین.

زاویه دید: از زبان اول شخص بیان شده و فقط دونفر داستان رو بیان می‌کردند، البته تا اینجا که بیشتر هم از زبان الهام بود و این خیلی خوبه، پیشنهاد میکنم تا آخر رمان همینطوری ادامه پیدا کنه یعنی فقط از زبان یک یا دو نفر بیان بشه

ایرادات نگارشی:
استفاده‌ی بی‌جا از نقطه، بعد از اتمام هر جمله نباید از نقطه استفاده کنین بعضی از جمله‌ها با هم ارتباط دارن برای همین می‌تونین از "ویرگول" یا "نقطه ویرگول" استفاده کنین.

برای کلمه‌هایی مثل"آره" ، "آوردم" و از این قبیل کلمات حتما سرکش آ رو قرار بدین

قبل از دیالوگ‌هاتون حتما خط تیره قرار بدین تا دیالوگ‌ها از مونولوگ‌ها جدا بشن

در فعل‌هایی که "می" یا " نمی" دارن حتما نیم فاصله بذارین، شما بعضی از این فعل‌هارو یک فاصله می‌ذاشتین و بعضی رو بهم وصل می‌کردین مثل:
نمیدونستم/نمی‌دونستم
می شد/ می‌شد
نمی دونستم/ نمی‌دونستم
می کشتم/ می‌کشتم

غلط‌های املایی که داشتین شامل:
کرما زده/ گرمازده
گرمازده یک کلمه محسوب می‌شه برای همین نباید بینش یک فاصله قرار بدین، نیم فاصله مناسبه.
اوردم/ آوردم
اره/ آره
پس اون همه زمزمه‌های عاشقانه پس چی؟/ اون همه زمزمه‌های عاشقانه پس چی؟ یا پس اون همه زمزمه‌ی عاشقانه چی؟
توضیحیم/ توضیحی هم
ست ورشی/ ست ورزشی
تنبل تر/ تنبل‌تر( بین کلماتی که تر بهشون اضافه میشه نیم فاصله قرار می‌گیره)
چبیدی/ چپیدی
بوسسسس/ ب*و*س
لطفا کلمات و علائم نگارشی رو تکرار نکنین، یکبار هم بذارین کافیه.
سفسد/ سفید
مطمعن/ مطمئن
بزارم/بذارم
منلکت/مملکت
الینجا/ این‌جا
نحث/نحس

__im.eliw__

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-07-08
لایک‌ها
970
امتیازها
53
کیف پول من
-28
با سلام خدمت منتقد عزيز براى بعضى چيز ها نمى تونم كارى كنم مثل نيم قاصله مى من گوشيم اين چيزو نداره و يك فاصله ميزاره براى خيانت الهام مهرداد. چون شخصيت مهرداد توى رمان دوباره حضور پيدا ميكنه و شخصيتى پر رنگ مى شه برا همين زود ازش گذشتم. تا يه جاهاى كه به چشم بخوره فلط املايى رو درست ميكنم ولى فكر ميكنم علام نگارشى غلط كار ويراستار هست. با سپاس نقدى بعدى بعد از چند پارت بايد باشه؟

MAHTA☽︎

نویسنده حرفه‌ای
نویسنده انجمن
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-01-15
لایک‌ها
12,294
امتیازها
113
کیف پول من
9,051
سلام گلم.
می‌تونید از کیبوردی استفاده کنید که نیم‌فاصله داشته باشن. این کار به منظور نظم بخشیدن به رمانه. در مورد قسمت آقای مهرداد، اگر می‌بینید نقش پررنگی در آینده می‌گیره، پس باید پیش‌زمینه‌اش رو پررنگ‌تر کنید. کافیه کمی مونولوگ‌ها و حس‌آمیزی افزایش پیدا کنه.
خیر. ویراستار بعد از اتمام رمان کلیت رمان رو بررسی می‌کنه و نویسنده باید برای مرتبی رمان تلاش می‌کنه. درکل علائم نگارشی برای نویسنده است.
سوال باشه منتقد شما در خدمت شماست گلم?
سوالی هم از بنده دارید، خصوصی در خدمتم?
قلمت مانا جانم??

تنها یک‌بار امکان نقد وجود داره.مگر در شرایط خاص.
با سلام خدمت منتقد عزيز براى بعضى چيز ها نمى تونم كارى كنم مثل نيم قاصله مى من گوشيم اين چيزو نداره و يك فاصله ميزاره براى خيانت الهام مهرداد. چون شخصيت مهرداد توى رمان دوباره حضور پيدا ميكنه و شخصيتى پر رنگ مى شه برا همين زود ازش گذشتم. تا يه جاهاى كه به چشم بخوره فلط املايى رو درست ميكنم ولى فكر ميكنم علام نگارشى غلط كار ويراستار هست. با سپاس نقدى بعدى بعد از چند پارت بايد باشه؟

__im.eliw__

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-07-08
لایک‌ها
970
امتیازها
53
کیف پول من
-28
من سيستم ندارم. گوشيمم ايفونه.
....
يك پارت ٣٠

يكى پارت ١٠٠

و يكى بيشتر از ٦٠٠ پارت.

اگه مى شه تاپيك رمانم رو باز كنيد تا بقيش رو بزارم.

رمانم مشكلى نداشت جز مى و علائم نگارشى كه اونم درست مى كنم. رمانم نوشته شده امادست دو ساله درگيرشم. مى خوام زود بزارم تموم بشه.

آخرین ویرایش توسط مدیر:

mobiina

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-05-14
لایک‌ها
95
امتیازها
13
کیف پول من
-45
من سيستم ندارم. گوشيمم ايفونه.
من توى سايت نود و هشتيا كه عضو بودم سه تا نقد داشتن
يك پارت ٣٠

يكى پارت ١٠٠

و يكى بيشتر از ٦٠٠ پارت.

اگه مى شه تاپيك رمانم رو باز كنيد تا بقيش رو بزارم.

رمانم مشكلى نداشت جز مى و علائم نگارشى كه اونم درست مى كنم. رمانم نوشته شده امادست دو ساله درگيرشم. مى خوام زود بزارم تموم بشه.
درسته سیستم ندارین اما میتونین برای موبایلتون کیبوردی دانلود کنین که گزینه‌ی نیم فاصله رو داشته باشه

MAHTA☽︎

نویسنده حرفه‌ای
نویسنده انجمن
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-01-15
لایک‌ها
12,294
امتیازها
113
کیف پول من
9,051
__im.eliw__ لطفا اسم سایر انجمن‌ها رو نیارید؛چون تبلیغ محسوب میشه گلم.
روند کاری هر انجمن متفاوته. اگر شما دوست دارید که اواخر رمان، رمان‌تون نقد بشه کافی بود همون زمان درخواست می‌دادید؛ اما ما به دلیل حجم کاری زیاد و درگیری تمامی منتقدان و اعضای تیم تگ امکان دوباره نقد رو نداریم.

در مورد کیبورد هم مشکلی نیست. این یک نقد بود و صرفا جهت کمک رو داره؛ اما چون متاسفانه گوشی شما از خیلی از برنامه‌ها پشیبانی نمی‌کنه، موردی نداره.

MAHTA☽︎

نویسنده حرفه‌ای
نویسنده انجمن
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-01-15
لایک‌ها
12,294
امتیازها