در شاهرود زنان نان گولاچ میپزند و بین مستمندان تقسیم میکنند، چراغ و شمع میافروزند و زیارت اهل قبور میخوانند، زنان شاهرودی با جمع کردن نوعی سبزی صحرایی برای شام علفه «شنگی پلو» میپزند و پیش از صرف شام یکی دو بشقاب به نیت اموات خود از آن را خیرات میکنند. در منطقه خوارتوران و طرود و کالپوش، چاشم، مهدیشهر و شهمیرزاد بر اساس باوری بر روی بام خانهها فانوس میگذارند. چراغ خانه را زودتر از معمول روشن میکنند و تا سپیده دم روز اول سال نو روشن نگه میدارند.
در میان اهالی دامغان مرسوم است که مقداری از غذای شب عرفه را نگاه داشته و در روز عید از آن میخورند. اهالی شهر دامغان به غذایی که در شب عرفه میپزند در اصطلاح چلو عرفه میگویند. چیدن گیاهان صحرایی از جمله شنگ، گندمک و سلمه از دیگر آداب این روز است. در شهر سرخه پخت غذایی متشکل از هفت نوع مواد غذایی و در برخی نقاط با سیزده نوع در شب علفه انجام میشود.
در میان اهالی دامغان مرسوم است که مقداری از غذای شب عرفه را نگاه داشته و در روز عید از آن میخورند. اهالی شهر دامغان به غذایی که در شب عرفه میپزند در اصطلاح چلو عرفه میگویند. چیدن گیاهان صحرایی از جمله شنگ، گندمک و سلمه از دیگر آداب این روز است. در شهر سرخه پخت غذایی متشکل از هفت نوع مواد غذایی و در برخی نقاط با سیزده نوع در شب علفه انجام میشود.