متفرقه *-پرسش و پاسخ علمی-*

  • نویسنده موضوع Mr.Unknown
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 51
  • بازدیدها 2K
  • Tagged users هیچ

ساعت تک رمان

از عملکرد تاپیک راضی هستین؟

  • بله

    رای: 3 100.0%
  • خیر

    رای: 0 0.0%

  • مجموع رای دهندگان
    3

Mr.Unknown

کاربر اخراجی
کاربر اخراجی
تاریخ ثبت‌نام
2020-02-11
نوشته‌ها
157
لایک‌ها
124
امتیازها
43
کیف پول من
0
Points
0
چشم ما تا چه اندازه می تواند ببیند؟

از پنجره به بیرون نگاه کنید و سپس چشمان خود را ببندید. چه چیزی دیدید؟ شاید شما به بارانی که می آید توجه کرده باشید و مردی که با خود چتر دارد. چتر او چه رنگی بود؟ دسته آن چه شکلی بود؟ آیا شما این جزئیات را دیدید. احتمالا نه. برخی از دانشمندان علوم اعصاب می گویند: حتی اگر شما جزئیات کمی از صح*نه ی بیرون پنجره را دریافته باشید، هنوز هم چشم شما هر چیزی که مقابلتان بوده را دیده است. اما در این منطق معایبی وجود دارد، ممکن است که دید ما تنها منعکس کننده « لُب کلام» از آنچه که می بینیم، باشد.



در این شکل، علامت های بعلاوه قرمز نشان دهنده نقطه ثابت و کانون توجه این عکس های خاص است. ستون سمت چپ دو تصویری را نشان می دهد که به هیچ وجه (ستون سمت چپ، تصویر اصلی) دستکاری نشده است. وقتی که تصویر ثابت نشده باشد و به صورت کانونی ظهور نشده باشدستون وسطی به سمت تاریکی میل می کند. در عوض، ستون سمت راست نشان میدهد که چگونه بخش هایی از جهان که تثبیت نشده و مورد توجه نیستند نشان دهنده آمار گروه و یا لُب کلام هستند. اعتبار: کوهن و همکاران در علوم شناختی 2016

در این شکل، علامت های بعلاوه قرمز نشان دهنده نقطه ثابت و کانون توجه این عکس های خاص است. ستون سمت چپ دو تصویری را نشان می دهد که به هیچ وجه (ستون سمت چپ، تصویر اصلی) دستکاری نشده است. وقتی که تصویر ثابت نشده باشد و به صورت کانونی ظهور نشده باشدستون وسطی به سمت تاریکی میل می کند. در عوض، ستون سمت راست نشان میدهد که چگونه بخش هایی از جهان که تثبیت نشده و مورد توجه نیستند نشان دهنده آمار گروه و یا “لُب کلام” هستند. اعتبار: کوهن و همکاران در علوم شناختی ۲۰۱۶
به گزارش بیگ بنگ، نویسندۀ اول مایکل آ. کوهن، فوق دکترا در آزمایشگاه کانویشر نانسی در موسسه مک گاورن MIT برای تحقیقات مغز می گوید:« کار زیادی که صورت گرفت نشان می دهد تجربه بصری ما بسیار غنی است و عکس واضح می تواند کاملا اشتباه باشد. اما حتی اگر تعداد انگشت شماری از آیتم ها را ببینیم، قطعا درک درستی از جهان اطراف خود داریم و از نوع صح*نه ای که در آن قرار داریم، آگاهی کسب می کنیم.»

پژوهشگران، مطالعه برای تعیین کمی آگاهی بصری مان از جمله نشان دادن فردی که در تصویر مشخص شده در اشکال و یا اشیاء مختلف بر روی صفحه نمایش کامپیوتر و پرسش از جزئیاتی که آنها به خاطر دارند؛ در اغلب موارد، افراد فقط چهار یا پنج پاسخ صحیح می دهند. در واقع زمانی استثنا وجود دارد که افراد در ابتدا به یک چیز از پیش تعیین شده به دقت نگاه کنند که توجه آنها را به آن تغییر جلب می کند. این فوکوس انتخابی بخشی از چرایی است که دانشمندان شناختی نمی توانند در مورد آنچه که ما در واقع “می بینیم” توافق داشته باشند، زیرا چشم نباید زیاد متغیر باشد.

با این حال برای کوهن، آگاهی ترکیبی از چند فرآیند، از جمله تمرکز و حافظه می باشد که به ما در تصمیم گیری در مورد اقدامات آینده کمک می کند. او به مطالعاتی اشاره می کند که نشان می دهد مغز ما به سرعت به سمت اشیاء و صح*نه های بزرگ (به عنوان مثال، یک بزرگراه، یک پارک، یک فروشگاه) در کسری از ثانیه می رود. نگاهی که به آن پنجره می کنید و شما در عمق، قابلیت جهت یابی، فضای باز و دمای محیط را می گیرید. مغز برخی از جزئیات را می گیرد به عنوان مثال، شما نه تنها یک مرد و یک چتر می بینید، بلکه مردی که با خود چتر دارد را می بینید. اما بسیاری از ادراک بصری ما به معنای واقعی کلمه روی “تصویر بزرگ” تمرکز می کند.

eyeball

کوهن می گوید: «یکی از چیزهای مفید در مورد این مطالعه این است که موارد بسیاری وجود دارد که در آن تجربه ذهنی شما گمراه کننده است و علم می تواند چیزهایی در مورد آگاهی تان که لزوما از آن آگاه نیستید، نشان دهد. آزمایش های بسیاری وجود دارد که در آن افراد از محدودیت های تجربه های شناختی خود شگفت زده شدند.»

اگر کمتر از چیزی که فکر می کنیم داریم انجام می دهیم ببینیم، به احتمال زیاد، حواس دیگر از قوانین مشابهی پیروی می کنند. شواهدی وجود دارد که ادراک های صوتی نیز در لُب تمام صداهایی که می شنویم متکی است. از پنجره، شما صدای بارش باران، آواز پرندگان و موتورهای ماشین را می شنوید، اما آنچه گوش شما در نهایت می شنود هم همه خیابان یا گفتگویی در پیاده رو است. باز هم، گوش تنها لُب کلام را از محیط جمع آوری می کند.

به احتمال زیاد محققان ِ دیگر نیز با ایده کوهن و همکار نویسنده اش- دانیل دنت دانشمند علوم شناختی دانشگاه تافتس و کانویشر- در مورد محدود کردن آگاهی توسط پهنای باند حافظه و تصمیم گیری مخالفت کنند. آنها نمی توانند رد کند که ما ناخودآگاه همه چیز را در دید خود “نمی بینیم”. کوهن می گوید:« اندازه گیری آگاهی عینی بدون قابلیت گزارش تلفیقی با تجربه ذهنی بسیار دشوار است. به نظرم این مقاله به ما امید می دهد که می توانیم شکاف بین چیزی که به عنوان دانشمند مقدار آن را تعیین می کنیم و احساسات عینی مردم وقتی چشمانشان را باز می کنند پر کنیم.» جزئیات پژوهش دانشمندان دانشگاه MIT در ۱۹ آوریل ۲۰۱۶ در dx.doi.org منتشر شده است.
انجمن تک رمان
 
انجمن رمان نویسی دانلود رمان

Mr.Unknown

کاربر اخراجی
کاربر اخراجی
تاریخ ثبت‌نام
2020-02-11
نوشته‌ها
157
لایک‌ها
124
امتیازها
43
کیف پول من
0
Points
0
آیا ماهی‌ها هم احساس دارند؟

این سوال که آیا حیوانات دیگر نیز می‌توانند فکر و احساس داشته باشند قرن‌هاست که ذهن بشر را مشغول کرده‌ است. بیشتر ما ممکن است بر این عقیده باشیم که انسان‌ها دارای سطحی از آگاهی و ادراک هستند که به آنها توانایی تجربه افکار و احساسات می‌دهد اما این که آیا دیگر موجودات نیز دارای این آگاهی هستند سوالی است که هنوز پاسخی برای آن نیافته‌ایم.



53wnyrms-1455622886

به گزارش بیگ بنگ به نقل از ایسنا، بسیاری ممکن است بر این باور باشند که دلفین‌ها و آهوها می‌توانند احساس داشته باشند، اما ماهی‌ها چطور یا یک کنه یا یک گیاه؟ سوال دیگری که پیش روی محققان است این است که چگونه دریابیم گیاهان و حیوانات احساس دارند؟ محققان به تازگی پاسخی برای این سوال یافته‌ و دریافته‌اند که ماهی‌ها بیش از آنچه قبلا تصور می‌کردیم، احساس و ادراک دارند.

پژوهشگران از معیارهای مختلفی برای نشان دادن توانایی احساس و آگاهی در حیوانات استفاده کرده‌اند. برخی از محققان بر این باورند که ماهی‌ها به دلایل مختلف دارای آگاهی و احساس‌ هستند. به عنوان مثال، مغز ماهی کوچک است و سازمان‌بندی متفاوتی با پستانداران دارد، اما ساختارهایی دارد که منشا تکاملی مشابه با ساختارهای موجود در مغز پستانداران دارد. این ساختارها شامل آمیگدالاست که می‌دانیم نقش اساسی در تولید احساسات بازی می‌کند و همچنین بخش‌هایی از مغز که مسئول یادگیری است و هیپوکامپوس نامیده می‌شود. در صورتی که این نواحی آسیب ببینند تاثیرات رفتاری مشابهی را در ماهی‌ها و پستانداران مشاهده می‌کنیم و این نشان می‌دهد که این بخش‌ها هم در مغز ماهی و هم در مغز پستانداران عملکردهای مشابه دارند.

همچنین تحقیقات زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد ماهی توانایی زیادی در امر یادگیری دارد و از این توانایی برای انجام رفتارهای سطح بالا استفاده می‌کند. بسیاری از ماهی‌ها می‌توانند با به یادآوری نقشه‌ها به طور ذهنی، به طور شگفت‌آوری به مسیریابی بپردازند. برخی دیگر از ماهی‌ها می‌توانند برای پیروزی در جنگ‌ها به مشاهده و یادآوری رقبای گذشته بپردازند و توانایی خود را در جنگ‌ها ارتقا دهند. حتی برخی ماهی‌ها از ابزار مثلا از یک استخوان برای ضربه زدن به پوسته دو کفه‌ای‌های نرم تن و باز کردن آن‌ها استفاده می‌کنند.

یکی از ویژگی‌هایی که در آزمایش‌ها به عنوان شناسه‌ای از سطح آگاهی و ادارک مد نظر قرار می‌گیرد و پیش از این تصور می‌شد که در ماهی وجود ندارد، توانایی هایپرترمیا ناشی از استرس یا تب عاطفی است. این یک پاسخ فیزیکی مشابه با تب است که به جای عفونت از یک شرایط استرس‌زا نشات می‌گیرد. در این شرایط ب*دن در پاسخ به تنش گرم‌تر می‌شود.

image-20160216-19260-1hc6ebv

تا پیش از این تصور بر این بود که در بین حیوانات مهره‌دار تنها آمنیون‌داران (یعنی پستانداران، پرندگان و خزندگان) دچار تب عاطفی می‌شوند و لذا دارای توانایی ادراک و آگاهی هستند، اما مشاهده ماهی‌های گورخری که در معرض شرایط تنش‌زا قرار گرفتند ثابت کرد که واقعیت غیر از این است. از آنجا که ماهی‌ها حیوانات خونسردی هستند، باید به محیطی بروند که دمای آن با وضعیت فیزیولوژیک درون ب*دن آن‌ها هماهنگی داشته باشد. لذا در صورتی که ماهی‌ها تب عاطفی را تجربه کنند، انتظار داریم که بعد از یک شرایط تنش‌زا به سمت آب‌های گرم‌تر بروند.

در این آزمایش بعد از این که ماهی‌ها ۱۵ دقیقه که در شرایط تنش قرار گرفتند، رها شدند تا آزادانه در درون تانکر آزمایشی شنا کرده و به اتاقک‌های مختلفی بروند که هر کدام دمای متفاوتی داشتند. ماهی‌هایی که تحت تنش قرار گرفته بوند زمان بیشتری در آب‌های گرم‌تر سپری کردند. این آزمایش نشان داد که دمای ب*دن این ماهی‌ها دو تا چهار درجه سانتیگراد افزایش یافته و دلیل آن بروز تب عاطفی بود.

وجود تب عاطفی در برخی از ماهی‌ها به این معنا نیست که این موجودات به طور کلی دارای عاطفه و ادراک هستند، اما می‌توانند در تصور پیشین ما مبنی بر این که ما تنها گونه‌ای هستیم که از این توانایی برخورداریم، خلل ایجاد کنند و زمینه‌ساز تحقیقات بیشتر و بیشتر شوند. همچنین می‌تواند به دانش ما در خصوص نحوه تکامل آگاهی و احساس در بین مهره‌داران پیشرفته بیفزاید.
انجمن تک رمان
 
انجمن رمان نویسی دانلود رمان
بالا