" بسم تعالی"
نقد مربوطه صرفا جهت بهبود کیفیت قلم نویسنده با توجه به اصول مورد قبول تیم نقد انجمن تک رمان انجام شده است.
عنوان دلنوشته:
از آنجایی که نام اثر در جذب مخاطب بسیار موثر است لذا نویسنده بایستی در انتخاب آن دقت داشته باشد.
ساختار دلنوشته " تاسیان من" متشکل از دو کلمهی ' تاسیان ' و ' من ' است که در نگاه اول، هر دو کلمه با توجه به تکرر استفادهی هرکدام در عنوان آثار بسیاری از نویسندهها، کلیشهای تلقی میشود. علیالخصوص واژهی اول که بنابر محتوای خود، در تعداد زیادی از متون معاصر ظاهر شده است.
البته با توجه به هدف نویسنده از ترکیب این دو کلمه که در مقدمه هویداست، استفاده از چنین واژهای در تناسب مخاطب قرار دادن یک شخص، اقدامی به نسبت خلاقانه است.
در انتقال مفهوم کلی دلنوشته، خوانندهی اثر میتواند به نقطهی درک حس و عواطف عاشقانهی نویسنده حول محور شخصیت مخاطب اصلی دلنوشته، برسد. در آخر، اندازهی عنوان دلنوشته کاملا استاندارد بوده و در ذهن ماندگار است.
مقدمه دلنوشته:
یکی از مهمترین ارکان ارتباط اولیه بین نویسنده و خواننده ی اثر، مقدمه میباشد لذا متنی که به عنوان مقدمه نوشته میشود بایستی قابل فهم، منسجم و هماهنگ با ژانر دلنوشته باشد؛ همچنین یک مقدمهی ایدهآل در واقع باید یک نتیجهگیری کلی از هرآنچه در دلنوشته قرار داده شده، باشد.
فی الواقع، بخش ابتدایی مقدمه یک مضمون کلی از فضای دلنوشته را در دل خود جای داده و جملات بعدی، تکمیل کنندهی همین جملهی اول هستند.
از نظر بار معنوی، برداشت اولیهی من این است که نویسنده، این اثر را در قالب یک نامه به مخاطب اصلی خود نگاشته است؛ از آنجا که شخص نویسنده مخاطب خودش را به تاسیان تشبیه کرده است، این برداشت میتواند تا حدودی مطمئن تلقی شود.
در ادامهی مفهوم جملات قبل، توصیف چگونگی قبل و بعد فضایی که نویسنده آن را به تصویر کشیده است، کاملا هوشمندانه اما قابل پیشبینی میباشد، چراکه کلمات ساده و روزمره هستند. در عین حال فضاسازی متن به درستی انجام شده و مفهوم کلی را به خوبی ارائه داده است.
مقدمهی نگاشته شده اگرچه از نظر محتوا و تشابههای ساختاری با سایر آثار کلیشه تلقی میشود اما روی هم رفته یک مقدمهی استاندارد بوده و کاملا مناسب این دلنوشته است چرا که نویسنده به خوبی توانسته هدف خود را در آن بیان کرده و به نوعی خلاصهای کلی از دلنوشته را ارائه دهد.
ساختمان دلنوشته:
یک بدنهی ایدهآل برای دلنوشته باید متشکل از توصیفات و انتقال قوی آنها به خوانندهی اثر، با استفاده از آرایههای ادبی و دیگر ارکان ادبیات باشد.
ساختمان دلنوشتهی شما، از آنجایی که در قالب نامه است، با در بر داشتن آرایههای مختلفی از جمله تشبیه، تضاد یا پارادوکسهای دلنشین، تناسبهای لغوی، استعاره و...کاملا منسجم و قابل فهم است.
همچنین سادگی افعال در کنار انتقال شیوا و رسای مفهوم جملات به زیبایی قلم شما افروده و ژانر عاشقانهی آن را به خوبی منعکس میکند.
اندازهی هرپارت قابل قبول بوده و از نظر محتوا با یکدیگر کاملا تناسب دارند.
انتقال احساسات و توصیف:
به کارگیری کلمات ساده و ساخت ترکیبهای معنایی پیچیده با استفاده از آنها یکی از نقاط قوت دلنوشته " تاسیان من " است.
فیالواقع جملات به طوری کنار هم قرارگرفتهاند که حس و عواطف نویسنده برای خواننده کاملا مشهود است و دلنوشته مانند یک نامهی عاشقانهی دلانگیز به چشم میآید.
سادگی و در عین حال پربار بودن جملات به جذابیت و زیبایی دلنوشته منجر شده و درک آن برای مخاطب بسیار راحت و البته دلنشین است.
جلد دلنوشته:
استفاده از طیف رنگهای تیره با موضوع و عنوان اثر هماهنگ است و کلمهی "تاسیان " را به خوبی بازسازی کرده است.
جلد دلنوشته از آن برآمده است که حس عاشقانه و فراق معشوق را مورد بحث قرار دهد، این مهم را به روش بصری نشان داده و تکمیلکنندهی نهایی توصیفات و انتقال حس به خواننده باشد.
نگارش:
در متن دلنوشته، از علائم نگارشی تا حد مطلوبی بهره گرفته شده و غلطهای املائی دیده نمیشود. البته بهتر بود تمام پستهای ارسال شده راستچین باشند و در پاراگرافبندی دقت شود. جملات به هم پیوسته نیستند و خطوط متن انسجام ندارد
به طور کلی، دلنوشته " تاسیان من" در زمرهی آثار قابل پیشرفت قرار گرفته و تراز خوبی در ارکان نقد به دست آورده است. از نقد و خواندن این دلنوشته ل*ذت بردم و امیدوارم که در آثار بعدی نویسنده، شاهد رشد و شکوفایی هرچه بیشتر قلم جذاب ایشان باشم.
قلمتان مانا
نقد شده توسط MINERVA کاربر انجمن تک رمان