گیاه آقطی خصوصاً نوع سیاه آن (Elderberry) از گیاهان دارویی مهم ایران است که از گل، برگ و پو*ست داخلی ساقه این گیاه در طب سنتی برای درمان بیماریها استفاده میشود. همچنین در صنایع غذایی از شکوفهها و میوههای این گیاه، شربت، سرکه، مربا، ژله و نوشابه تهیه میشود. برای آشنایی بیشتر با خواص گیاه اقطی در درمان بیماریها و طریقه مصرف آن تا انتها با ما همراه باشید.
آقطی سیاه چه گیاهی است؟
گیاه آقطی یکی از رایجترین گیاهان دارویی است که در دنیا از آن استفاده میشود. به طور سنتی، آمریکاییهای بومی از این دارو برای درمان عفونتها استفاده میکردند. مصریان باستان از آن برای بهبود رنگ چهره و درمان جای سوختگی استفاده میکردهاند. البته این گیاه هنوز هم در بسیاری از قسمتهای اروپا جمع آوری شده و به عنوان طب سنتی جهت درمان مورد استفاده قرار میگیرد.
آقطی سیاه از گیاهان بومی کشورمان است که در مناطقی از ایران با نامهای «انگور کولی» و «خمان کبیر» نیز شناخته میشود. خواص درمانی گیاه آقطی بسیار گسترده بوده و استفاده از گل، برگ و پو*ست داخلی ساقه این گیاه در طب سنتی رایج بوده است. امروزه از عصاره این گیاه، در صنعت لوازم آرایشی استفاده فراوان میشود و یکی از محصولات اصلی برای شستشوی صورت و پاک کردن آرایش است. همچنین در صنایع غذایی از شکوفهها و میوههای این گیاه، شربت، سرکه، مربا، ژله و نوشابه تهیه میشود.
نامهای دیگر: خمان، سبوقه، خمان کبیر، تر، دارگن، انگور کولی، خمان صغیر، پلم، پلخون، بیلسان و بیلاسان، شون ، آقطی آبی و آقطی سرخ
آقطی سیاه چه گیاهی است؟
گیاه آقطی یکی از رایجترین گیاهان دارویی است که در دنیا از آن استفاده میشود. به طور سنتی، آمریکاییهای بومی از این دارو برای درمان عفونتها استفاده میکردند. مصریان باستان از آن برای بهبود رنگ چهره و درمان جای سوختگی استفاده میکردهاند. البته این گیاه هنوز هم در بسیاری از قسمتهای اروپا جمع آوری شده و به عنوان طب سنتی جهت درمان مورد استفاده قرار میگیرد.
آقطی سیاه از گیاهان بومی کشورمان است که در مناطقی از ایران با نامهای «انگور کولی» و «خمان کبیر» نیز شناخته میشود. خواص درمانی گیاه آقطی بسیار گسترده بوده و استفاده از گل، برگ و پو*ست داخلی ساقه این گیاه در طب سنتی رایج بوده است. امروزه از عصاره این گیاه، در صنعت لوازم آرایشی استفاده فراوان میشود و یکی از محصولات اصلی برای شستشوی صورت و پاک کردن آرایش است. همچنین در صنایع غذایی از شکوفهها و میوههای این گیاه، شربت، سرکه، مربا، ژله و نوشابه تهیه میشود.
نامهای دیگر: خمان، سبوقه، خمان کبیر، تر، دارگن، انگور کولی، خمان صغیر، پلم، پلخون، بیلسان و بیلاسان، شون ، آقطی آبی و آقطی سرخ