غذاهای سنتی هر کشور، به نوعی تاریخ و فرهنگ به خصوص آن را به نمایش میگذارد. غذاهای سنتی کشور تونس نیز از این موضوع، استثنا نیستند.
غذاهای سنتی کشور تونس تنوع زیادی دارند و دلیلش این است که از اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و ترکیه گرفته تا رومیها و اعراب بر این کشور حکومت کردهاند و هنوز هم تأثیر آنها در فرهنگ غذایی مردم تونس قابل مشاهده است. اگر به رستورانهای این کشور بروید، متوجه 2 ویژگی به خصوص آنها خواهید شد: نان، اهمیت زیادی در غذاها دارد و رستورانها همیشه تعداد زیادی نان را مجانی به شما میدهند؛ دوم اینکه گاهی میتوانید اسنک رایگان نیز از آنها دریافت کنید. برای آشنایی با غذاهای سنتی معروف تونس با ما همراه باشید.
1. بریک
میتوان گفت که «بریک» (Brik)، معروفترین و سنتیترین غذای تونس به حساب میآید و میتوانید آن را در منوی بیشتر رستورانها و هتلها پیدا کنید. برای پخت این غذا، نان شیرینی «ملسوقه» (Malsouka) را سرخ و داخلش را با تخممرغ، جعفری و تن ماهی پر میکنند. بریک با لیمو سرو میشود و تکنیک خاصی برای خوردن دارد. ابتدا باید چند لقمه از آن میل کنید تا به قسمت تخممرغش برسید و بعد دیگر نباید جویده شود؛ بلکه باید قورتش بدهید، وگرنه مایع تخممرغش بیرون میریزد. این غذا را بیشتر در رمضان میخورند و برای پر کردنش میتوانید از مواد دیگری مثل پنیر، سیبزمینی و میگو نیز استفاده کنید.
2. سالاد تونسی
برای درست کردن «سالاد تونسی» (Tunisian Salad)، از گوجه، پیاز، زیتون، سیبزمینی، خیار، تن ماهی و تخم مرغ استفاده میشود. معمولاً این سالاد را با لیمو و روغن زیتون و گاهی هم «هریسا» سرو میکنند.
3. فریکاسه
«فریکاسه» (Fricassé)، یکی از غذاهای خیا*با*نی پرطرفدار مردم تونس به شمار میرود. برای تهیهی این غذا، داخل دوناتهای سرخشده را با زیتون، تخم مرغ پخته، تن ماهی، هریسا و سیب زمینی پخته پر میکنند. معمولاً شهر «المرسی» (La Marsa) در تونس میان دوستداران فریکاسه و بعضی غذاهای دیگر، طرفداران بیشتری دارد.
4. لـ*ـب لبی
«لـ*ـب لبی» (Lablabi)، نوعی خوراک یا سوپ غلیظ است که با نخود درست میشود و از سیر و زیره برای طعم دادن به آن استفاده میکنند. نحوهی سرو این غذا به نوبهی خود جالب است. ابتدا یک کاسهی خالی برایتان میآورند که باید نانهای ترد روی میز را تکه تکه کنید و درون کاسه بریزید و بعد تحویل آشپز بدهید تا بقیهی مواد این غذا که شامل هریسا، روغن زیتون، تن ماهی، آبلیمو و گیاه «کبر» میشود را به ظرفتان اضافه کند و به شما برگرداند.
غذاهای سنتی کشور تونس تنوع زیادی دارند و دلیلش این است که از اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و ترکیه گرفته تا رومیها و اعراب بر این کشور حکومت کردهاند و هنوز هم تأثیر آنها در فرهنگ غذایی مردم تونس قابل مشاهده است. اگر به رستورانهای این کشور بروید، متوجه 2 ویژگی به خصوص آنها خواهید شد: نان، اهمیت زیادی در غذاها دارد و رستورانها همیشه تعداد زیادی نان را مجانی به شما میدهند؛ دوم اینکه گاهی میتوانید اسنک رایگان نیز از آنها دریافت کنید. برای آشنایی با غذاهای سنتی معروف تونس با ما همراه باشید.
1. بریک
میتوان گفت که «بریک» (Brik)، معروفترین و سنتیترین غذای تونس به حساب میآید و میتوانید آن را در منوی بیشتر رستورانها و هتلها پیدا کنید. برای پخت این غذا، نان شیرینی «ملسوقه» (Malsouka) را سرخ و داخلش را با تخممرغ، جعفری و تن ماهی پر میکنند. بریک با لیمو سرو میشود و تکنیک خاصی برای خوردن دارد. ابتدا باید چند لقمه از آن میل کنید تا به قسمت تخممرغش برسید و بعد دیگر نباید جویده شود؛ بلکه باید قورتش بدهید، وگرنه مایع تخممرغش بیرون میریزد. این غذا را بیشتر در رمضان میخورند و برای پر کردنش میتوانید از مواد دیگری مثل پنیر، سیبزمینی و میگو نیز استفاده کنید.
2. سالاد تونسی
برای درست کردن «سالاد تونسی» (Tunisian Salad)، از گوجه، پیاز، زیتون، سیبزمینی، خیار، تن ماهی و تخم مرغ استفاده میشود. معمولاً این سالاد را با لیمو و روغن زیتون و گاهی هم «هریسا» سرو میکنند.
3. فریکاسه
«فریکاسه» (Fricassé)، یکی از غذاهای خیا*با*نی پرطرفدار مردم تونس به شمار میرود. برای تهیهی این غذا، داخل دوناتهای سرخشده را با زیتون، تخم مرغ پخته، تن ماهی، هریسا و سیب زمینی پخته پر میکنند. معمولاً شهر «المرسی» (La Marsa) در تونس میان دوستداران فریکاسه و بعضی غذاهای دیگر، طرفداران بیشتری دارد.
4. لـ*ـب لبی
«لـ*ـب لبی» (Lablabi)، نوعی خوراک یا سوپ غلیظ است که با نخود درست میشود و از سیر و زیره برای طعم دادن به آن استفاده میکنند. نحوهی سرو این غذا به نوبهی خود جالب است. ابتدا یک کاسهی خالی برایتان میآورند که باید نانهای ترد روی میز را تکه تکه کنید و درون کاسه بریزید و بعد تحویل آشپز بدهید تا بقیهی مواد این غذا که شامل هریسا، روغن زیتون، تن ماهی، آبلیمو و گیاه «کبر» میشود را به ظرفتان اضافه کند و به شما برگرداند.