سلام خدمت نویسندهی گرامی نقد رمان شما به شرح زیر میباشد:
نام رمان: دروازهها(اتحاد تاریکی)
نام رمان در جذب مخاطب تاثیر خیلی زیادی داره،خصوصا اگر رمان تخیلی باشه و نویسنده نسبت به ژانرهای دیگه برای انتخاب اسم دستش بیشتر بازه...
اسم انتخابی شما؛ به طور مثال برای منی که فانتزی خوان هستم جذاب بود و من رو به سمت رمان کشوند.
در نگاه اول با دیدن اسم رمان یه سری صح*نههای ترسناک توی ذهنم نقش بست با خواندن رمان متوجه شدم اسم رمان به درستی انتخاب شده و با محتوای رمان همخوانی داره بهتون تبریک میگم.
خلاصه: خلاصه رمان شما زیادی گیج کنندهست، سعی کردید با کلمات ذهن خواننده رو درگیر و کنجکاو کنید؛ اما متاسفانه زیاد موفق نبودید.
پیشنهاد میکنم خلاصهای بنویسید که در کنار اینکه یک سری اطلاعات به خواننده میده کمی مبهم و راز آلود باشه و از گیج کردن خواننده بپرهیزید.
شروع: پست اول به عنوان شروع رمان در نظر گرفته نمیشه، چند پست اولیه تاثیر زیادی در جذب خواننده دارن.
با توجه به تخیلی بودن رمان شروع انتخابی میتونست بهتر باشه.
ابتدای رمان انگار درحال تعریف یک خاطره هستید اینطور بگم به صورت ناداستان(خاطره نویسی) رمان رو شروع کردید. بهتره شروع رمانتون رو تغییر بدید از اواسط یازدهمین پست تاپیک رمانتون، رمان هیجانیتر شد؛ اما قبل از اون هم مهمه! باید بگم خیلی مهمه! پس بهتره روی شروع داستان بیشتر کارکنید.
سیر رمان:
در ابتدای رمان سیر تندی رو پیش گرفتید.
زمان رو دور تند افتاده بود. به عنوان مثال مطالعات یا زمانی که صرف ساخت دستگاه کردن یا اینکه زمان خرید وسایل ساخت همه رو بهصورت یک خاطره تعریف کردید و گذشتید و این به داستان سیرتندی داده.
سیر داستان باید متوسط پیش بره نه آروم و پر از اضافهگویی و نه تند و گذر از اتفاقات!
متوسط و با توجه به ژانر رمان هیجانی پیش بره.
علائم و اشتباهات نگارشی:
علائم نگارشی تا حد امکان به خوبی استفاده شده بود بهتون تبریک میگم بابت دقتی که به کار میبرید.
اشتباهات نگارشی در رمانتون دیده میشه بهطور مثال:
درساش
درسش✓ درسته. دروناش
درونش✓ همسالاناش
همسالانش✓ الف وقتی با نیم فاصله کنار کلمه قرار میگیره که اخر کلمه ه یا الف باشه؛ اما بازم به دقت نیاز داره.
نگاهش✓ نگاهاش
چه در ادبی و چه در محاوره اینطور نوشته میشه.
کلمات زیادی اینطور نوشته شدن که باید ویرایش بشن.
کلمات رو کامل بنویسید:
ینی
یعنی✓ خندم
خندهم(در ادبی خندهام) و...
توصیفات:
توصیفات شامل(مکان،چهره،لباس)میشه. در کل رمان زیاد از حد به توصیفات مکان پرداختید. حالا جدا از اینکه واردی دنیای دیگهای میشن. مثلا:
(با نیم بوتهای مشکیاش در چالههای کم عمق پیادهرو که هنرِ دست باران است، پا میگذارد و نرمههای ریز باران را روی صورت و دستاناش حس میکند . چتر، مانع تعداد زیادی از قطرهها میگردد ولی چندتایی هم از زیر دستاش فرار میکنند و خودشان را به اروین میرسانند. درختان، برگهایشان را برای خواب زمستانی میتکانند و برگها هم از شدت غصه و جدایی از درختان، زرد و بیمار شدهاند.)
استفاده از ارایههای ادبی در رمان خیلی خوبه و به رمان جلوهی زیبایی میده اما استفاده بیش از حد برعکس عمل میکنه در هرچیزی باید به اندازه عمل کرد. اضافهگویی نداشته باشه✓
توصیفات به گونهای باشه که در ذهن خواننده ماندگار باشه نه اینکه سریع فراموش کنه✓
درکل توصیفات مکان خوبه؛ اما همونطور که گفتم زیاد از حد بهش پرداخته شده و بهتره روش کار کنید.
توصیفات لباس و چهره هم نیاز به پردازش بیشتری داره و کمی بیشتر روش کار کنید.
مونولوگها و دیالوگها:
همونطور که در قسمت توصیفات مکان بهش اشاره کردم بهتره مونولوگ ویرایش بشه و از توصیفات کاسته بشه و به اندازه بهش پرداخته بشه و در قسمت شروع داستان هم گفتم بودم رمان شما بیشتر شبیه ناداستان دیده میشه و طبق حرفام در قسمت نقد شروع ویرایش بزنید مشکل حل میشه.
در مورد دیالوگ ها گاهی رمان کلا دیالوگ محور میشه و دیالوگها پشت سرهم قرار گرفتن. از حالت های بیان استفاده کنید که دیالوگها پشت سرهم قرار نگیرن و جلوهی بدی نداشته باشن مثلا:
عصبی میشود و گوشهی ابرویش را میخاراند و میگوید:
-برای من نقشه چیدی؟ میدونی من به سادگی از این کارت نمیگذرم؟
-منو تهدید میکنی؟ دو تا آقا چسبوندن ته اسمت دور برت داشته...
یک تای ابرویش را بالا داده و ادامه میدهد:
-نشونت میدم تهدید کردن من یعنی چی!
حالت چهره و... توصیف شده خواننده به خوبی ارتباط برقرار میکنه و متن هم کسل کننده نیست.
ژانر:
ژانر های انتخابی شما در اسم رمان،محتوای رمان و...دیده میشه و این نشون میده شما در انتخاب ژانر و پردازش به آن موفق بودید بابتش بهتون خسته نباشید میگم چرا که این مورد بسیار در نوشتن کتاب مهمه.
زاویه دید:
زاویه دید سوم شخص یا دانای کل؛ یک زاویه دید پرطرفدار که اکثرا نویسندهها برای جذاب شدن کتابشون ازش استفاده میکنن.
حالا شما پرش های ناگهانی داشتید. بهتره واضحتر بگم.
کتابتون فصل بندی داره مثلا آشنایی با یک دوست! من ابتدا فکرکردم زاویه دید روی یک کاراکتر دیگه تمرکز کرد اما متوجه شدم به قسمت بعدی داستان رفتم و این گیج کنندهست بهتره یکم براش مقدمه سازی کنید و بعد پرش زمانی داشته باشید.جدا از این مسئله به خوبی از زاویه دید استفاده کردید.
نثر انتخابی:
مونولوگ ادبی و دیالوگ محاوره...
انتخاب خوبی داشتید. و در نوشتنش موفق بودید. اما بهتره ادبی روان بنویسید زیاد پیچیدهش نکنید بذارید خواننده با متن ارتباط بگیره نه اینکه با کلمات گیج بشه و مفهومش رو درک نکنه چراکه اکثر خواننده ها رده سنی زیر۱۸ دارن و درک کلمات براشون سخته متن رمان رو ساده و روان بنویسید.
ایده رمان:
ایده انتخابی شما خوبه و جذابیت لازمه رو برای جذب مخاطب داره بابت ذهن خلاقتون بهتون تبریک میگم.
نویسنده عزیز؛ درخواست نقد شما به منظور روحیهی نقد پذیری شماست و نشون دهندهی علاقهی شما به نوشتن و رفع ایرادتون هست. قلم بسیار خوبی دارید به عنوان اولین اثرتون کتاب عالی ارائه دادید با رفع مشکلاتی که گفتم سطح کتابتون ارتقا پیدا میکنه.
بابت اعتمادتون به تیم نقد متشکرم...
موفقیتتون روز افزون...
تیم نقد تک رمان