• رمان ققنوس آتش به قلم مونا ژانر تخیلی، مافیایی/جنایی، اجتماعی، عاشقانه کلیک کنید
  • رمان عاشقانه و جنایی کاراکال به قلم حدیثه شهبازی کلیک کنید
  • خرید رمان عاشقانه، غمگین، معمایی دلداده به دلدار فریبا میم قاف کلیک کنید

ایزاک نیوتن

  • نویسنده موضوع *Emerald*
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 14
  • بازدیدها 381
  • Tagged users هیچ

ساعت تک رمان

*Emerald*

کاربر تک رمان
کاربر تک رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-01-24
نوشته‌ها
745
لایک‌ها
6,203
امتیازها
93
کیف پول من
45
Points
0
در سال ۱۸۶۸، نسخه‌ی کامل‌شده‌ی کتاب نیوتن به آکادمی سلطنتی علوم رسید. هوک به‌محض دریافت نوشته‌های نیوتن، اتهام سرقت علمی را به او وارد کرد و نیوتن نیز باردیگر، با عصبانیت و خشم به آن پاسخ داد. او می‌توانست با قبول ادعاهای هوک و اشاره‌ای به یافته‌های علمی او در کتابش، مشکل پیش‌آمده را خاتمه دهد؛ اما درمقابل، کتاب خود را ویرایش و هرگونه ارجاع به یافته‌های علمی هوک را حذف کرد. درنهایت، خشم و دشمنی او به‌حدی بود که چاپ‌کردن کتاب Opticks و حتی پذیرفتن ریاست آکادمی سلطنتی را تا زمان مرگ آن دانشمند نپذیرفت.
به‌هرحال، نیوتن در کتاب خود قوانین مهم جاذبه و حرکت را بیان کرده بود و مدار بیضوی سیاره‌ها را نیز شرح داد. او فرمول‌هایی برای حرکت و نیرو ارائه‌ کرد که تا قرن‌ها بعد، برای محاسبات ریاضی‌فیزیک استفاده شدند. البته، فرمول‌های او در سرعت‌های بالا و نزدیک به سرعت نور تاحدودی دقت و اعتبار خود را از دست می‌دهند و آنجا باید از یافته‌های دانشمند بزرگ دیگر، یعنی انیشتین، بهره ببریم.
شهرت جهانی
پس از انتشار کتاب پرینسیپیا (Principia)، نیوتن به شهرتی جهانی رسید. باوجودآنکه بسیاری از دانشمندان نظریه‌های او را نمی‌پذیرفتند یا حداقل دربرابرش جبهه می‌گرفتند، تحسین توانایی‌ها و تخصص فنی ایزاک بزرگ اجتناب‌ناپذیر بود. محققان جوان آن سال‌های بریتانیا نیوتن را به‌نوعی مراد خود می‌دانستند. پیروان نظریه‌های او در طول یک نسل تمامی موقعیت‌های علمی حاضر در انگلستان همچون کرسی‌های مختلف دانشگاهی را ازآنِ خود کردند.
 
انجمن رمان نویسی دانلود رمان

*Emerald*

کاربر تک رمان
کاربر تک رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-01-24
نوشته‌ها
745
لایک‌ها
6,203
امتیازها
93
کیف پول من
45
Points
0
نیوتن دانشمندی بود که در سرتاسر عمر، ارتباط عاطفی خاصی با هیچ‌کس نداشت. او دوست یا همسر هم نداشت و در سال‌های پس از انتشار کتاب مشهورش، از آنکه در مرکز توجه دانشجویان جوان بود، تاحدی ل*ذت می‌برد. تنها دوستی مهم او با ریاضی‌دان سوئیسی، فاسیو دِدولیر بود که دیدگاه‌هایی شبیه به ایزاک داشت.
در زندگی تئوریسین بزرگ تاریخ علم، اثر زیادی از روابط عاطفی نیست
ایزاک پس از انتشار کتابش، مدتی زندگی در لندن را تجربه کرد. او به‌نوعی مشارکت خود را در پیشبرد علم انجام داده بود و شاید به‌دنبال تغییری جدی می‌گشت. فاسیو به او پیشنهاد داد برای تغییر وضعیت، به‌دنبال شغل یا موقعیتی در لندن باشد که درنهایت در سال ۱۶۹۶ و به‌کمک دوست سیاست‌مدارش، لورد هالیفاکس، به هدفش رسید. نیوتن به مقامی ارشد در ضراب‌خانه‌ی لندن رسید و با حفظ موقعیت در دانشگاه کمبریج زندگی خود را در آن شهر ادامه داد.
ارتباط نیوتن با فاسیو نیز چندان نپایید و ریاضی‌دان سوئیسی به‌‌علت بیماری به وطنش بازگشت. حتی پیشنهاد‌های نیوتن برای رفتن به کمبریج نیز نتوانست مانع فاسیو شود که خشم و ناراحتی دانشمند انگلیسی را به‌همراه داشت. مشکلات شخصی پیش‌آمده باردیگر نیوتن را ازلحاظ روحی آسیپ‌پذیر کردند که حتی به قطع ر*اب*طه‌ی او با چند دوست صمیمی دیگر نیز منجر شد. به‌هرحال، آن بحران نیز برای نیوتن تمام شد؛ اما او دیگر هیچ‌گاه به آن دانشمند خلاق و فعال قدیمی تبدیل نشد. به‌نوعی نقل‌مکان به لندن، پایانی بر فعالیت‌های خلاقانه‌ی نیوتن بود.
 
انجمن رمان نویسی دانلود رمان

*Emerald*

کاربر تک رمان
کاربر تک رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-01-24
نوشته‌ها
745
لایک‌ها
6,203
امتیازها
93
کیف پول من
45
Points
0
سال‌های پایانی قرن هفدهم برای نیوتن بیشتر با کسب درآمد از شغلش در ضراب‌خانه همراه بود. در آن زمان، او تحقیقاتش درباره‌ی مذهب و موضوعات مشابه را نیز با شدت بیشتری انجام داد. نیوتن بزرگ تصمیم گرفته بود درباره‌ی انجیل و متون آن مطالعه کند و اظهارنظرهایی نیز درباره‌ی آن کرد. درنهایت، نظریه‌ها و یافته‌های او درباره‌ی تاریخ مذهب نیز پس از مرگش چاپ شدند.
رهبر علمی انگلستان
در زمان زندگی در لندن، نیوتن به‌نوعی حکم پیش‌گامی برای جامعه‌ی علمی انگلستان را پیدا کرده بود. او در سال ۱۷۰۳، مدیر آکادمی سلطنتی علوم شد و چهار سال بعد، آکادمی علوم فرانسه هم او را به‌عنوان یکی از هشت عضو خارجی خود انتخاب کرد. در سال ۱۷۰۵، اتفاق بزرگ زندگی ایزاک رخ داد و ملکه‌ی بریتانیا نشان شوالیه را به او اهدا کرد. نیوتن به‌نوعی اولین دانشمندی محسوب می‌شود که به چنان درجه‌ی افتخاری در انگلستان رسیده است.
سِر ایزاک نیوتن در سال‌های ریاست بر آکادمی سلطنتی علوم، از قدرت خود به‌نوعی برای مقابله با برخی دانشمندان هم استفاده می‌کرد. جان فلامستید، ستاره‌شناسی بود که در سال‌های قبل، مشکلاتی با نیوتن داشت و به‌محض به‌قدرت‌رسیدن نیوتن، با مشکلاتی در انتشار یافته‌های علمی مواجه شد که درنهایت، بازهم شبیه به هوک به حذف ارجاعاتش در کتاب نیوتن انجامید.
 
انجمن رمان نویسی دانلود رمان

*Emerald*

کاربر تک رمان
کاربر تک رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-01-24
نوشته‌ها
745
لایک‌ها
6,203
امتیازها
93
کیف پول من
45
Points
0
خشم و کینه‌ی نیوتن به دانشمندان دیگر در متون تاریخی متعددی دیده می‌شود. افزون‌براین، نیوتن با لایبنیتس، ریاضی‌دان مشهور آلمانی، بر سر مفاهیم ریاضیاتی کشمکش داشت. دعوای آن دو نفر بیشتر از ج*ن*س تلاش برای کسب اعتبار ریاضیاتی بود. نیوتن بازهم از قدرت مدیریتی خود استفاده کرد و با همراهی پیروانش حمله‌های شدید و ادامه‌داری به لایبنیتس انجام می‌داد. او حتی پس از مرگ ریاضی‌دان آلمانی، از دشمنی با او دست برنداشت و تا سال‌ها، در اکثر نوشته‌های خود به آن جدال‌ها ادامه می‌داد.
سال‌های پایانی و مرگ
نیوتن در سال‌های پایانی زندگی‌اش، نسخه‌های جدید یافته‌های علمی خود را جمع‌آوری کرد و نوشت. در سال ۱۷۰۴، او ابتدا نسخه‌ی اول از کتاب تکمیل‌شده‌ی Opticks را چاپ کرد که به‌نوعی انتشار یافته‌های ۳۰ سال قبلش بود. در سال ۱۷۰۶، نسخه‌ی لاتین و در سال ۱۷۱۷، باردیگر نسخه‌‌ای اصلاح‌شده‌ی Opticks به زبان انگلیسی چاپ شد.
نیوتن همه‌ی دارایی‌های خود را به اقوام و دوستان بخشید
نیوتن، نظریه‌پرداز بزرگ تاریخ علم، در سال‌های مدیریت ضراب‌خانه‌ی لندن، برای مقابله با مجرمان جعل و تقلب بسیار تلاش کرد. او یکی از مدیران مشهور آن سال‌های ضراب‌خانه محسوب می‌شد که با جدیت به‌دنبال هرگونه تقلب در ضرب سکه‌های انگلیسی بود. به‌هرحال، او که به‌عنوان دانشمندی عصبی هم شناخته می‌شد، توانست در آن شغل نیز یادگارهای درخورتوجهی از خود به‌جای بگذارد.
سال‌های پایانی زندگی ایزاک نیوتن در کرنبری‌پارک در ن*زد*یک*ی منطقه‌ی وینچستر گذشت. او با برادرزاده‌ و همسر او زندگی می‌کرد و تا سال ۱۷۲۷، همراه آن‌ها بود. نیوتن در ۲۰مارس۱۷۲۷ و در خواب از دنیا رفت. پیکر او در گورستان وستمینستر ابی به‌خاک سپرده شد. او که در تمام عمر مجرد بود، ثروت خود را پیش از مرگ به آشنایان و دوستان بخشید و در زمان مرگ نیز، وصیت‌نامه‌ای از خود برجای نگذاشت. جسد او معاینه‌ پزشکی شد و مقداری جیوه در موهایش پیدا شد. برخی اعتقاد دارند آزمایش‌های شیمی به تماس وی با جیوه منجر شد که درنهایت، بیماری‌های دوران پیری را نیز برای نیوتن به‌همراه داشت.
 
انجمن رمان نویسی دانلود رمان

*Emerald*

کاربر تک رمان
کاربر تک رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-01-24
نوشته‌ها
745
لایک‌ها
6,203
امتیازها
93
کیف پول من
45
Points
0
نیوتن از دیدگاه بسیاری از مورخان و دانشمندان و حتی مردم عادی، شخصیتی تأثیرگذار در تاریخ محسوب می‌شود. البته او با وجود خلقیات خاص، همیشه رویکردی متواضعانه دربرابر دستاوردهای خود داشت. برای مثال، در سال ۱۶۷۶ در نامه‌ای به رابرت هوک نوشته بود:

اگر توانستم دوردست‌ها را نظاره کنم، قطعا به‌خاطر ایستادن روی شانه‌های غول‌ها بوده است.
البته، همان اظهارنظر نیز در برخی روایت‌ها به‌نوعی توهین به هوک و قد کوتاهش محسوب می‌شود؛ اما برخی مورخان دیدگاه فروتنانه را در پس آن می‌بینند. به‌هرحال، نیوتن در یادداشتی دیگر نیز نوشته بود:

نمی‌دانم از دیدگاه نظر جهانیان چگونه خواهم بود؛ اما از دیدگاه خودم، فقط پسربچه‌ای هستم که در ساحل دریا بازی می‌کرد. فقط مسیر خودم را تغییر می‌دادم تا به گوشه‌ای نرم‌تر از ساحل بروم یا صدفی زیباتر پبدا کنم. درواقع، اقیانوس بزرگ حقیقت هنوز برای من ناشناخته و کشف نشده است.
یادگارها و یادبودها
اینشتین یکی از دانشمندان مشهور محسوب می‌شود که همواره احترام فراوانی برای نیوتن قائل بود. او در اتاق تحقیقاتش، همیشه تصویری از نیوتن و مایکل فارادی و جیمز کلارک مکسول را نگه‌داری می‌کرد. دانشمندان امروزی نیز به نیوتن مانند گذشتگان احترام می‌گذاشتند. در سال ۲۰۰۵، نظرسنجی بین اعضای آکادمی سلطنتی علوم برگزار شد تا از بین نیوتن و اینشتین، یک نفر به‌عنوان دانشمند تأثیرگذارتر انتخاب شود که نیوتن آرای بیشتری کسب کرد.
برای یادبود داستان مشهور سیب درخت‌هایی به‌احترام نیوتن کاشته‌اند
در سال ۱۹۷۸، اسکناس یک‌پوندی انگلستان به‌افتخار نیوتن، به تصویری از او منقش بود. تصویر نیوتن در آن اسکناس، با کتاب‌هایی در دست و نیز تلسکوپ و نقشه چاپ شد. موزه‌ی تاریخ طبیعی دانشگاه آکسفورد نیز یادگاریِ به‌یادماندنی از نیوتن دارد که مجسمه‌ای در‌حال نگاه‌کردن به سیبی در پایین پا است. ویکی‌پدیا فهرستی جامع از تمامی مواردی که دارد که به‌افتخار نیوتن و پس از مرگ او نام‌گذاری شدند. از میان مهم‌ترین آن‌ها نیز می‌توان واحد SI برای نیرو را نام برد.
در پایان زندگینامه‌ی نیوتن، بهتر است نگاهی هم به داستان مشهور افتادن سیب و کشف جاذبه بیندازیم. نیوتن خود در رخدادهای مختلف گفته بود که افتادن سیب از درخت او را به فرمول‌بندی قانون جاذبه‌اش تشویق کرد. به‌علاوه، اگرچه برخی افراد ادعا می‌کنند داستان افتادن سیب افسانه‌ای بیش نیست، همراهان و دوستان آن دانشمند تاحدودی الهام‌گرفتن از افتادن میوه را تصدیق می‌کنند؛ اما داستان خیالی سیبی که به سر نیوتن برخورد کرد، با شدت زیاد تخیلی محسوب می‌شود. به‌هرحال، امروز در چندین مؤسسه‌ی بزرگ، ازجمله کالج ترینیتی، درخت یادبودی به‌احترام آن داستان برای نیوتن کاشته شده است.
 
انجمن رمان نویسی دانلود رمان
بالا