انجمن رمان نویسی | تک رمان
انجمن تک رمان...انجمن رمان نویسی تک رمان با ارائه محیطی امن و صمیمی فعالیت خود را در راستای ترویج کتابخوانی آغاز کرده است.
forum.taakroman.ir
، پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی- سیدمحمدجواد قربی؛ یکی از رویدادهای بینالمللی مهم که در روند تغییرات هندسه قدرت جهانی تاثیر حیاتی داشت، تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ایران بود که منشاء دگرگونیهای بسیاری در حوزههای هنجاری، سیـاس*ـی و روابط بینالملل شده است؛ تا جایی که حقارت و ذلت آمریکا را به جهانیان نشان داد و زمینهساز افول هژمونی سیـاس*ـی و هنجاری آمریکا در جهان شد. به همین منظور، در نوشتار پیشرو، تغییرات سیـاس*ـی ناشی از این رویداد بر حقارت آمریکا را مورد مداقه قرار خواهیم داد
"بنبست" در سیاست خارجی امریکا پس از تسخیر لانهجاسوسی
نخستین ثمره تسخیر سفارت امریکا در تهران، سردرگمی و حیرت امریکائیان بود به طوری که اقدام دانشجویان پیرو خط امام در تهران، اعضای کاخ سفید را به شدت دچار گیجی و گنگی کرده بود. جولیتو کیهزا در خصوص شیوع یأس و ناامیدی در فضای سیـاس*ـی آمریکا بعد از تسخیر سفارت مینویسد: «هرتزبرگ، نویسندۀ متن سخنرانیهای مهم کارتر اذعان میدارد با نگرانی احساس میکنم در حال لغزیدن بر سراشیبی هستیم و حتی برخی چنین اظهارنظر میکنند که توی "بنبست" گیر افتادهایم.»[1]
پیر سالینجر در کتاب "آمریکا در بند"[2] در خصوص تحقیر و ذلت آمریکا در جریان گروگانگیریها اذعان میدارد که بزرگترین قدرت جهان زیر منت کشوری که دچار بینظمی انقلابی است، قرار گرفته است و اوج این حقارت را اینگونه نشان میدهد: «چگونه امکان دارد کشوری که از چنان قدرت فنی برخوردار است که میتواند انسانها را با فضاپیما به خارج از جو زمین بفرستد و دوباره بازگرداند، نتواند کسی را برای پاسخگویی به تلفن در تهران بیابد؟ فقط زمانیکه به این سؤال پاسخ داده شود، میتوان به عظمت مشکلی که دولت به ناگاه بییاورشدۀ کارتر با آن روبهرو گردیده بود، پی برد. پرسیدن این سؤال همچنین نیازمند پرسیدن سؤال دیگری میباشد که چگونه ممکن است که بزرگترین قدرت جهان ناگهان خود را زیر منت کشوری که دچار بینظمی انقلابی شده است، بیابد؟»[3]
اعتراف مقامات امریکا به تحقیر ایالتمتحده بعد از تسخیر سفارت
سایروس ونس[4] اشغال سفارت آمریکا در ایران را "آغاز یک داستان دردناک برای ملت آمریکا" میداند.[5] همچنین ویلیام داگرتی[6] حقارت آمریکا را در مصاحبه با کانال "CNN" چنین تصویر میکند: «وقتی اینطور کشور شما (آمریکا) را تحقیر میکنند که ما (منظور کارمندان سفارت آمریکا در زمان اشغال سفارت) را کردند، اینجور چیزها به یاد آدم میماند.»[7]
هامیلتون جردن[8] در کتاب "بحران؛ آخرین سال ریاست جمهوری کارتر"[9] اذعان میدارد که آمریکاییها بعد از تسخیر سفارتشان در ایران تحقیر شدند[10] وی این تحقیر و حیرانی را اینگونه تشریح میکند: «الینور با قیافهای نگران وارد دفتر من شد و متن خبری را که از تهران مخابره شده بود به من داد. براساس این خبر [امام] خمینی درخواست محاکمه را تکرار کرده و تهدید نظامی را دست انداخته و به مسخره گرفته بود. در اعلامیههای قبلی به احتمال محاکمۀ گروگانها به اتهام جاسوسی اشاره شده بود، ولی اینبار شکی باقی نمانده بود. بر خود لرزیدم و محاکمات علنی و اعدام افرادمان را درحالی مجسم کردم که ما با حالی نزار در کاخ سفید نشسته بودیم. جودی پاول را صدا زدم و او فوراً خود را به دفتر من رسانید. برژینسکی درحالی وارد شد که متن کامل سخنان [امام] خمینی نسبت به رئیسجمهوری آمریکا را در دست داشت. خشمگین و عصبانی بود، بعضی از جملات آن را با صدای بلند برای ما میخواند: "چرا ما باید بترسیم... کارتر طبل توخالی است... او عرضۀ هیچ کاری را ندارد... آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند."»