خوش آمدید!

با عضویت در انجمن تک رمان از مزایای(چاپ کتاب،منتشر کردن رمان و...به صورت رایگان، خدمات ویراستاری، نقد و...)بهرمند شوید. با ما بهترین‌ها را تجربه کنید.☆

همین حالا عضویتت رو قطعی کن!

ساعت تک رمان

1. Saba.N

آموزشی آموزش نویسندگی با صبا (پارت سوم) | صبا نصیری @Saba.N نویسنده‌ی انجمن تک رمان

#مثبت_نویسندگی🎐 می‌توان بسيار گفت و هيچ چيزي را بيان نكرد. می‌توان يكسره سخن گفت براي آنكه چيزي را پنهان كرد. و می‌توان سكوت كرد براي آنكه چيزی را افشا كرد. استفاده كردن از صحبت‌های پيش‌پاافتاده، براي سپردن مسائل اساسی به دست سكوت، شگرد مورد علاقه‌ی چخوف براي بيان هرچه مؤثرتر رنج‌های عميق...
  2. Saba.N

آموزشی آموزش نویسندگی با صبا (پارت سوم) | صبا نصیری @Saba.N نویسنده‌ی انجمن تک رمان

#مثبت_نویسندگی🎐 می‌توان بسيار گفت و هيچ چيزي را بيان نكرد. می‌توان يكسره سخن گفت براي آنكه چيزي را پنهان كرد. و می‌توان سكوت كرد براي آنكه چيزی را افشا كرد. استفاده كردن از صحبت‌های پيش‌پاافتاده، براي سپردن مسائل اساسی به دست سكوت، شگرد مورد علاقه‌ی چخوف براي بيان هرچه مؤثرتر رنج‌های عميق...
  3. Saba.N

#مثبت_نویسندگی🎐 برای یک نویسنده، داشتن حافظه قدرتمند خیلی مهم تر از داشتن سواد نویسندگی است. اگر نویسنده ای نتواند روی ذهن و حافظه اش حساب کند، درست مثل کودکی است که تازه شروع به یادگیری کرده است. در نتیجه هر کتابی که خوانده به کارش نمی آید، هر چیزی که دیده از جلوی ذهنش می رود. پس باید فکری به...
  4. Saba.N

#مثبت_نویسندگی🎐 یکی از موانع خلاقیت، گرایش به اصالت در داستان‌نویسی است. توصیه می‌شود به جای گرایش به اصالت تلاش کنید چیزهای اطراف خود یا امور عیان را بیان کنید. امور عیان چیزی است که شروع داستان قبلاً آن را تعیین کرده و در درون و ذهنتان وجود دارد. باید آن را ببینید. بعداً متوجه می‌شوید امور...
  5. Saba.N

#مثبت_نویسندگی🎐 در اولین دست‌نویس، فقط کلمات روی صفحه ریخته می‌شود. چندان در قیدوبند این نیستم که منظم باشم؛ اما دست‌نویس دوم این حالت را ندارد. جدی‌تر است. از آن ل*ذت بیشتری می‌برم. بعد شروع می‌کنم با آن ور‌رفتن. هر روز این کار چند ساعت وقت می‌برد اما همیشه تا جایی پیش می‌روم که برایم جذاب است...
  6. Saba.N

#مثبت_نویسندگی🎐 من متقاعد شده‌ام که مردم دنیا به دو گروه تقسیم می‌شوند: کسانی که می‌توانند داستان‌سرایی کنند و آن‌هایی که نمی‌توانند. به عبارتی دیگر، کسانی که خوب می‌فهمند و آن‌هایی که بد می‌فهمند. برای من داستان‌ها هم‌چون اسباب‌بازی هستند و ساختن و تعریف کردن آن‌ها همانند بازی است. همان‌طور که...
  7. Saba.N

#مثبت_نویسندگی🎐 بعضی از دوستان من که نویسندگی را خودشان بی هیچ آموزشی یاد گرفته‌اند اعتقاد دارند که دیگران هم باید به همین نحو بنویسند. ولی آن‌ها فراموش کرده‌اند که سال‌های زیادی را تلاش کرده‌اند تا نوشتن را یاد بگیرند. می‌توان گفت نوشتن مثل دوچرخه‌سواری است. وقتی دوچرخه‌سواری می‌کنید همه چیز...
  8. Saba.N

#مثبت_نویسندگی🎐 وقتی طرح اولیۀ نوشته‌‌ای را می‌ریزم، طرح شاخۀ درخت را می‌کشم، برگ‌ها بعداً می‌آیند. طرح بوتۀ یاس بنفش را می‌کشم اما شکوفه و عطرش بعداً می‌آید. درخت سیب را می‌کشم اما تور صورتی کم‌رنگ بعداً ملیله‌دوزی می‌شود. به عبارت دیگر، به نوشته‌ای که از طریق من نوشته می‌شود اعتماد می‌کنم...
  9. Saba.N

#مثبت_نویسندگی🎐 کسی که نمی‌خواهد به «مؤلف بودن» بسنده کند و خواهان آن است که علاوه بر عنوان مؤلف، شایستگی‌های یک نویسنده را نیز داشته باشد، باید افزون بر مطالعات تخصصی در موضوع اثر، در حوزه‌ها و قلمروهای دیگر نیز مطالعه یا حتی دست داشته باشد. آگاهی‌های ویژه در موضوع مربوط، برای مؤلف بودن کافی...
  10. Saba.N

#مثبت_نویسندگی🎐 خیلی‌ها از نوشتن می‌ترسند چون می‌ترسند ریسک کنند. ریسک کردن، سطح دارد. کسی که تا به امروز بلند حرف نزده است، فقط با بیان حرف‌هایش ریسک بزرگی می‌کند. ولی نویسنده‌ای که سال‌ها نوشته و تولید کرده و به اشتراک گذاشته است، باید در قلبش بگردد و ببیند چه چیزی در آن اعماق او را بیش از هر...
بالا