خوش آمدید!

با عضویت در انجمن تک رمان از مزایای(چاپ کتاب،منتشر کردن رمان و...به صورت رایگان، خدمات ویراستاری، نقد و...)بهرمند شوید. با ما بهترین‌ها را تجربه کنید.☆

همین حالا عضویتت رو قطعی کن!
  • انجمن بدون تغییر موضوع و محتوا به فروش می رسد (بعد از خرید باید همین روال رو ادامه بدید) در صورت توافق انتشارات نیز واگذار می شود. برای خرید به آیدی @zahra_jim80 در تلگرام و ایتا پیام بدید

آشپزی افطاری روز؛ آش شله قلمکار

  • نویسنده موضوع Negin_Norouzi
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 0
  • بازدیدها 140
  • Tagged users هیچ

ساعت تک رمان

Negin_Norouzi

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-01-16
نوشته‌ها
2,550
کیف پول من
-20,553
Points
0
آش شله‌قلمکار را در ماه رمضان درست کنیم و با طعم جذاب‌اش افطار کنیم. آش شله‌قلمکار همیشه جزو سخت‌ترین غذا‌ها بوده و معمولا کمتر کسی آن را در وعده‌های غذایی می‌گنجاند. هم سخت است هم مواد اولیه زیادی دارد و هم زمان طبخ آن طولانی است. برای همین هم هست که آش شله‌قلمکار را مخصوص نذری‌ها و بعضی مراسم‌های خاص می‌دانیم. با این حال درست‌کردن هر غذایی در خانه حال و هوای دیگری دارد و می‌شود هر چند وقت یک بار دست به کار شد و آش شله‌قلمکار درست کرد. ماه رمضان هم بهترین فرصت برای درست‌کردن این آش خوشمزه و لذیذ است.

طرز تهیه آش شله‌قلمکار برای ماه رمضان؛ جذاب مثل آشپزی ایرانی


مواد لازم:

  • پیاز: ۴ عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • برنج: ½ لیوان
  • نخود: ½ لیوان
  • عدس: ۱ لیوان
  • گندم: ½ لیوان
  • لوبیا چیتی: ½ لیوان
  • سبزی آش: ۵۰۰ گرم
  • کشک: به اندازه کافی
  • گوشت بدون استخوان: ۲۵۰ گرم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی
طرز تهیه آش شله‌قلمکار برای ماه رمضان؛ جذاب مثل آشپزی ایرانی


طرز تهیه و دستور پخت:

۱. ابتدا برای اینکه نفخ حبوبات از بین برود نخود و لوبیا را جداگانه در کاسه‌ای می‌ریزیم و روی آن‌ها آب می‌گیریم و به مدت ۶ ساعت اجازه می‌دهیم تا خیس بخورند. بهتر است ۲ الی ۳ مرتبه در این ۶ ساعت آب آن‌ها را بیرون بریزیم و مجددا آب روی حبوبات بگیریم. می‌توانید از شب حبوبات را خیس کنید تا صبح آبکش کنید. سپس ۳ تا از پیاز‌ها را پو*ست می‌گیریم و آبکش می‌کنیم و به صورت خلالی خرد می‌کنیم و در تابه‌ای بزرگ روغن می‌ریزیم و روی حرارت کم می‌گذاریم تا د*اغ شود.

۲. بعد پیاز را در روغن می‌ریزیم و تفت می‌دهیم و صبر می‌کنیم تا نرم و طلایی رنگ شود و در بشقابی پیاز‌های سرخ شده را می‌ریزیم و کنار می‌گذاریم. آن وقت گندم را می‌شوییم و آبکش می‌کنیم و در قابلمه‌ای می‌ریزیم و ۵ لیوان آب روی آن می‌ریزیم.

۳. حرارت را ملایم می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا پخته شود. نخود را در قابلمه‌ای می‌ریزیم و روی آن آب می‌گیریم و روی حرارت می‌گذاریم تا بپزد. پس از گذشت ۱ ساعت از پخت، لوبیا را نیز آبکش می‌کنیم و به نخود اضافه می‌کنیم تا با هم خوب مغز پخت شوند.

۴. گوشت را می‌شوییم و روی تخته آشپزخانه خرد می‌کنیم و در قابلمه‌ای می‌ریزیم و روی آن چند لیوان آب سرد می‌ریزیم و پیاز باقیمانده را به همراه سیر پو*ست می‌گیریم و پیاز را به ۴ قسمت تقسیم می‌کنیم و داخل گوشت قرار می‌دهیم.

۵. روی حرارت می‌گذاریم تا با حرارت ملایم گوشت پخته شود. عدس را در کاسه‌ای می‌ریزیم و روی آن آب می‌گیریم تا به مدت ۱ساعت خیس بخورد. پس از اینکه گوشت پخت، گوشت‌ها را از آب گوشت جدا می‌کنیم و آب گوشت را صاف می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

۶. گوشت‌ها را ریش ریش می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. برنج را تمیز می‌شوییم و در قابلمه‌ای بزرگ می‌ریزیم و عدس را آبکشی می‌کنیم و به برنج اضافه می‌کنیم و ۶ لیوان آب روی مواد داخل قابلمه می‌ریزیم و روی حرارت ابتدا زیاد می‌گذاریم تا به جوش بیاید

۷. بعد حرارت را ملایم می‌کنیم تا عدس و برنج نرم شوند. سبزی این آش اسفناج، مرزه، ریحان، جعفری، نعناع و گشنیز است که به مقدار یکسان از هر کدام در آش استفاده می‌کنیم که سبزی‌ها را از قبل پاک می‌کنیم و می‌شوییم و آبکش می‌کنیم و روی تخته آشپزخانه ساطوری خرد می‌کنیم.

۸. البته می‌توانیم در خردکن نیز سبزی‌ها را بریزیم تا خرد شوند. پس از پخت برنج و عدس، قبل از اینکه سبزی‌ها را به مواد بیفزاییم کمی نمک روی مواد می‌ریزیم و بعد سبزی‌ها را به قابلمه اضافه می‌کنیم (تا رنگ سبزی تا جای ممکن تغییر نکند)

۹. تقریبا ۲۰ دقیقه زمان کافی است تا سبزی‌ها نرم شوند، آن وقت نخود و لوبیا و گندم پخته شده را نیز اضافه می‌کنیم و گوشت‌های ریش شده و آب گوشت را نیز اضافه می‌کنیم. ادویه‌ها را نیز می‌افزاییم که شامل زردچوبه، نمک و فلفل سیاه است.

۱۰. نصف پیاز د*اغ را نیز داخل آش می‌ریزیم و آب جوش به مواد اضافه می‌کنیم. در قابلمه را می‌گذاریم و حرارت را ملایم می‌کنیم تا به مدت ۲ الی ۳ ساعت آش خوب بپزد و لعاب‌دار شود. آش آماده شده را در کاسه‌ای بزرگ می‌کشیم و با نعناع د*اغ و کشک و پیازداغ تزئین می‌کنیم.

طرز تهیه آش شله‌قلمکار برای ماه رمضان؛ جذاب مثل آشپزی ایرانی

 
انجمن رمان نویسی دانلود رمان

بالا