مواد لازم برای تهیه مرغ ترش شمالی
مرغچ هار تکه
سبزی معطر300 گرم
پیاز کوچک دو عدد
سیر رنده شدهسه حبه
گردو آسیب شدهیک پیمانه
رب انارسه تا چهار قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم
طرز تهیه مرغ ترش شمالی
مرحله اول
اول از هر کاری تکههای مرغ را بعد از شست و شو داخل یک آبکش بریزید تا کاملا آب آنها گرفته شود. سپس سطح هر مرغ را به نمک و فلفل و زردچوبه آغشته کنید.
مرحله دوم
داخل یک قابلمه مقداری روغن بریزید و مرغ را داخل روغن با حرارت کم تفت دهید تا طلاییرنگ شوند.
مرحله سوم
در این حین که مرغ داخل تابه در حال سرخ شدن است، سبزیهای معطر که شامل گشنیز، جعفری، برگ سیر و چوچاق ، خالواشو ریحان است را داخل یک تابه دیگر با مقداری روغن تفت دهید تا خوب سرخ شوند. ولی مراقب باشید تا سبزی را آنقدر تفت ندهید که تلخ شود.
مرحله چهارم
حالا پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و سیر را با رنده ریز رنده کنید. وقتی مرغ سرخ شد، آن را از تابه خارج کنید و پیاز را داخل همان روغن تفت دهید تا طلاییرنگ شوند. سپس سیر را اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن رب انار را اضافه کنید.
مرحله پنجم
بعد از کمی تفت دادن گردوی آسیاب شده را اضافه کنید و بعد از همزدن و دوباره تفت دادن سبزی را که سرخ کردید، اضافه کنید. معمولا این مقدار رب انار برای این مقدار سبزی کافی است. اما میتوانید بر حسب سلیقهتان رب انار بیشتری اضافه کنید.
مرحله ششم
حالا حدود سه پیمانه آب به مایه مرغ ترش اضافه کرده و مرغها را هم داخل مایه قرار دهید. مقداری نمک و فلفل اضافه کنید و اجازه دهید تا برای نیم تا یک ساعت مرغ ترش حسابی جا افتاده و مزهدار شود. در این فاصله سراغ آماده کردن برنج کته بروید.
مرحله هفتم
بعد از این مدت خورش کاملا جا افتاده و آماده سرو است.
مرغچ هار تکه
سبزی معطر300 گرم
پیاز کوچک دو عدد
سیر رنده شدهسه حبه
گردو آسیب شدهیک پیمانه
رب انارسه تا چهار قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم
طرز تهیه مرغ ترش شمالی
مرحله اول
اول از هر کاری تکههای مرغ را بعد از شست و شو داخل یک آبکش بریزید تا کاملا آب آنها گرفته شود. سپس سطح هر مرغ را به نمک و فلفل و زردچوبه آغشته کنید.
مرحله دوم
داخل یک قابلمه مقداری روغن بریزید و مرغ را داخل روغن با حرارت کم تفت دهید تا طلاییرنگ شوند.
مرحله سوم
در این حین که مرغ داخل تابه در حال سرخ شدن است، سبزیهای معطر که شامل گشنیز، جعفری، برگ سیر و چوچاق ، خالواشو ریحان است را داخل یک تابه دیگر با مقداری روغن تفت دهید تا خوب سرخ شوند. ولی مراقب باشید تا سبزی را آنقدر تفت ندهید که تلخ شود.
مرحله چهارم
حالا پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و سیر را با رنده ریز رنده کنید. وقتی مرغ سرخ شد، آن را از تابه خارج کنید و پیاز را داخل همان روغن تفت دهید تا طلاییرنگ شوند. سپس سیر را اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن رب انار را اضافه کنید.
مرحله پنجم
بعد از کمی تفت دادن گردوی آسیاب شده را اضافه کنید و بعد از همزدن و دوباره تفت دادن سبزی را که سرخ کردید، اضافه کنید. معمولا این مقدار رب انار برای این مقدار سبزی کافی است. اما میتوانید بر حسب سلیقهتان رب انار بیشتری اضافه کنید.
مرحله ششم
حالا حدود سه پیمانه آب به مایه مرغ ترش اضافه کرده و مرغها را هم داخل مایه قرار دهید. مقداری نمک و فلفل اضافه کنید و اجازه دهید تا برای نیم تا یک ساعت مرغ ترش حسابی جا افتاده و مزهدار شود. در این فاصله سراغ آماده کردن برنج کته بروید.
مرحله هفتم
بعد از این مدت خورش کاملا جا افتاده و آماده سرو است.