صنایع دستی و سوغاتی اصفهان

• نویسنده موضوع NeGムr
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 16
  • بازدیدها 639
  • Tagged users هیچ

ساعت تک رمان

NeGムr

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-12-23
لایک‌ها
7,292
امتیازها
83
کیف پول من
-413

صنایع دستی اصفهان
خاتم کاری اصفهان
خاتم کاری یکی از هنرهای اصیل و قدیمی است که در آن سطح اشیای گوناگون را با نقش های هندسی از مثلث های متساوی الاضلاع تزیین می کنند. این مثلث ها طرح های گوناگونی دارند و همواره به صورت اشکال منظم هندسی طراحی می شوند. نقوش خاتم از عاج، استخوان، چوب و مفتول برنج هستند و بر سطح خارجی يا سطح داخلی و خارجی اشيای مختلف چسبانده می شوند.
هنرمندان اصفهانی یکی از پیشروان حرفه خاتم کاری هستند و در بازار اصفهان انواع مختلفی از این هنر را در شکل های گوناگون می توانید ببینید و خریداری کنید.
خاتم کاری | Photo by : Unknown

انجمن رمان نویسی دانلود رمان
امضا : NeGムr

NeGムr

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-12-23
لایک‌ها
7,292
امتیازها
83
کیف پول من
-413
مینا کاری اصفهان
میناکاری یا میناسازی هنری پنج هزارساله در ایران است که برای آراستن زیورآلات، اشیای تزئینی، درها و پنجره ها و ظروف از آن استفاده می شود. امروزه از این هنر بیشتر برای تزئین مس استفاده می کنند اما بر روی طلا و نقره نیز قابل انجام است. محصولات این هنر در بسیاری از نقاط ایران تولید می شوند اما اصفهان کانون تولید میناکاری ایران به شمار می رود و استادان ب*ر*جسته‌ای در این زمینه در خود جای داده است.
میناکاری اصفهان | Photo by : Unknown

NeGムr

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-12-23
لایک‌ها
7,292
امتیازها
83
کیف پول من
-413
مس اصفهان
مسگری یکی از صنایع دستی کهن ایران است که پیشینه آن حداقل به 5000 سال پیش می رسد و در طی آن ادوات مسی شامل ظروف، تزیینات و ... تولید می شود. مسگری در بسیاری از نقاط ایران رواج دارد و اصفهان از جمله مراکز عمده این هنر است.

NeGムr

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-12-23
لایک‌ها
7,292
امتیازها
83
کیف پول من
-413
قلم زنی
يکی از پر رونق ترين رشته های صنايع دستی اصفهان قلم زنی است که محصولات نقره ای، مسی و برنجی را با نقوش خاصی می آراید. هنرمندان با ابزاری خاص و وارد کردن ضربات بر روی سطوح مختلف نقش گل و مرغ‌، اشعار زیبای فارسی و یا آیات و احادیث را حک می کنند.
قلم زنی اصفهان | Photo by : Unknown

مس اصفهان | Photo by : Unknown

NeGムr

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-12-23
لایک‌ها
7,292
امتیازها
83
کیف پول من
-413
پارچه های سنتی اصفهان
در میان محصولاتی که در بازار به فروش می رسند محال است که چشم تان به پارچه های زیبا نیفتد. پارچه هایی که دو نوع آن بیشتر در اصفهان یافت می شود:

1- پارچه های قلمکار
قلمکارسازی سابقه ای دیرینه در ایران دارد و دوره پررونق آن از دوره صفویه آغاز شد و تا عصر قاجار ادامه یافت. این هنر شامل چاپ یا نقش زدن روی پارچه است که به چیت سازی نیز شهرت دارد. در این هنر با ابزاری خاص نقوشی همچون مناظر تاریخی، جانوران اهلی و وحشی، مینیاتور، شکارگاه های صنعتی، نوازندگان، گل و بوته و اسلیمی، تصاویر عشاق ایرانی، موضوعات و وقایع تاریخی، داستان های حماسی عاشورا و ... را بر پارچه نقش می کنند. آنچه امروز در اصفهان به عنوان پارچه های قلمکار به فروش می رسد نقوشی از بته جقه را شامل می شود و کاربردهای مختلفی دارد.

NeGムr

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-12-23
لایک‌ها
7,292
امتیازها
83
کیف پول من
-413
2- پارچه های زرباف
زرباف، زَربَفْت یا زَری بافی یکی از رشته‌های صنایع دستی است که در نتیجه آن پارچه ای خاص تولید می شود. زرباف، پارچه‌ای ظریف و گران بهاست که تار آن از ابریشم خالص و پودهای آن ابریشم رنگی است. در این میان یکی از پودها باید از نخ گلابتون باشد که به صورت نقره ای و طلایی وجود دارد.
زرباف را نفیس‌ترین و افسانه‌ای ترین پارچه ایرانی می دانند که در روزگار رونق و رواج خود شهرتی جهانی داشته است.
پارچه قلمکار | Photo by : Unknown

پارچه زرباف | Photo by : Unknown

NeGムr

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-12-23
لایک‌ها
7,292
امتیازها
83
کیف پول من
-413
فیروزه کوبی
فیروزه کوبی نام یکی از هنرهای رایج در اصفهان است که هنرمندان معدودی به خلق آثار در آن مشغولند. استادکاران به وسیله این هنر جواهرات و ظروفی مانند بشقاب، لیوان، گلاب پاش و .... را با سنگ فیروزه آراسته می کنند. در این هنر قطعه‌های کوچک سنگ فیروزه به حالت موزاییکی بر سطح ظرف‌ها، زیورآلات و اشیای تزئینی می نشانند. این کار بر روی سطوح مسی، برنجی، نقره، ورشویی و یا برنزی انجام می گیرد.
طلاسازی

در بازار اصفهان چشم تان به طلا فروشی هایی خواهد افتاد که زیورآلاتی بسیار زیبا و چشم نواز را به نمایش گذاشته اند. طلاسازی یکی از هنرهای مهم شهر اصفهان به شمار می رود و چندین کارگاه در این زمینه فعالیت می کنند. صنعت دیگری نیز وجود دارد که وابسته به طلاست و طلاکوبی روی فولاد نام دارد.

NeGムr

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-12-23
لایک‌ها
7,292
امتیازها
83
کیف پول من
-413
نقره و ملیله کاری

زیورآلات نقره نیز در اصفهان طرفداران خاص خود را دارند و در این میان هنر ملیله کاری با نقره نیز رواج بسیار دارد. این هنر محصول کار با مفتول های طلا، نقره و مسی است که با صرف وقت و دقت فوق العاده به صورتی کاملا هنرمندانه بر روی قالب محصول مورد نظر به صورت طرح های سنتی و طرح‌های اسلیمی در هم تنیده می شوند و به شکل ظروف و یا اشیای تزیینی در می آیند.
فیروزه کوبی | Photo by : Unknown

طلا | Photo by : Unknown

ملیله | Photo by : Unknown

NeGムr

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-12-23
لایک‌ها
7,292
امتیازها
83
کیف پول من
-413
قلمدان سازی

قلمدان، جعبه ای از ج*ن*س چوب، مقوا یا پاپیه ماشه است که برای نگهداری قلم‌های مخصوص خوشنویسی و ابزار کتابت کاربرد دارد. روی قلمدان با نقش‌های گوناگون از نقوش گیاهی و هندس و اشکال آدمیان، پرندگان و یا جانوران مزین می شود و به عنوان یکی از صایع دستی مهم ایران به شمار می رود. در اصفهان ساخت قلمدان یا قلمدان سازی یکی از هنرها و صنایع پر رونق است که بسیاری را به شوی خود می کشاند.
عبابافی

عبابافی از صنایع دستی رایج در شهرستان نائین استان اصفهان به شمار می رود که از قدمت بسیاری برخوردار است. عباهای این شهرستان به رنگ های سرخ و خرمایی و با استفاده از پشم و کرک بافته می شوند.

NeGムr

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2019-12-23
لایک‌ها
7,292
امتیازها
83
کیف پول من
-413
نمدمالی
نَمَد نوعی زیرانداز تولید شده از پشم است که در بسیاری از نقاط ایران و در اصفهان رواج دارد. برای تهیه این زیرانداز عمل بافتن صورت نمی گیرد بلکه با ایجاد فشار و رطوبت و حرارت، موجب درهم‌ رفتن الیاف پشمی می‌شوند. نمد از قالی ارزانتر است اما برای تولید هر دوی آن ها در یک اندازه، به مقدار مساوی از پشم استفاده می شود.
قلمدان | Photo by : Unknown

عبابافی | Photo by : Unknown

نمد | Photo by : Unknown

بالا