خوش آمدید!

با عضویت در انجمن تک رمان از مزایای(چاپ کتاب،منتشر کردن رمان و...به صورت رایگان، خدمات ویراستاری، نقد و...)بهرمند شوید. با ما بهترین‌ها را تجربه کنید.☆

همین حالا عضویتت رو قطعی کن!
  • با توجه به عدم اقدام فرد واجد شرایط برای خرید انجمن، بالا رفتن هزینه ها و عدم امکان پرداخت، متاسفانه در سال 1404 کنار شما نخواهیم بود. رمان ها دلنوشته ها و سایر اطلاعات موجود در انجمن را ذخیره کنید. چند روز آینده تنها برای ذخیره سازی اطلاعات انجمن فعال است. از همراهی شما تا این لحظه ممنونم. اگر قصد خرید انجمن را دارید به آیدی Zahra_jim80 در تلگرام یا ایتا پیام بدهید. در صورت فروش، انجمن همچنان فعال می ماند. ❤️نکته مهم: سایت taakroman.ir از دسترس خارج نشده و رمان های شما حذف نمی شود. رمان های در حال تایپ خود را هم می توانید در آینده و زمانی که کامل شد، بفرستید تا روی سایت اصلی قرار گیرد.

آشپزی دمپخت ماش؛پلو چهارمحال و بختیاری

  • نویسنده موضوع Negin_Norouzi
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 0
  • بازدیدها 191
  • Tagged users هیچ

ساعت تک رمان

Negin_Norouzi

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-01-16
نوشته‌ها
2,550
کیف پول من
-20,553
Points
0
دمپخت ماش یک پلو گیاهی و خوشمزه است که مربوط به استان چهارمحال و بختیاری می‌باشد. این پلو خوشمزه را می‌توانید به تنهایی خورده و یا در کنار آن از انواع گوشت‌های سفید و قرمز نیز استفاده کنید که این بستگی به سلیقه شما عزیزان دارد. متاسفانه امروزه از ماش خیلی کم و به ندرت استفاده می‌شود و اکثر مردم نمیدانند که به چه صورت باید با ماش غذا درست کنند. اما ما امروز و در اینجا به شما می‌گوییم که خود ماش به تنهایی چقدر خاصیت دارد تا این ماده خوشمزه را در غذا‌های خود قرار دهید و از آن بیشتر استفاده کنید. ماش گیاهیست که بومی هندوستان است، اما امروزه در برخی از نقاط ایران نیز کشت می‌شود.
دمپخت ماش؛ پلو محلی چهارمحال و بختیاری
دمپخت ماش با تکه‌های مرغ
در ایران معمولا این گیاه پس از برداشت جو یا گندم کاشته می‌شود. فصل برداشت این گیاه پاییز است زمانی که دانه‌های آن سفت و غلاف آن سیاه یا زرد شده اند. استفاده از ماش به چهار هزار سال پیش و در جنوب هند باز می‌گردد. در تایلند آثاری از استفاده و کشت ماش در ۲۲۰۰ سال پیش، کشف شده‌است. ماش در چین به سویای سبز معروف است. مصرف ماش آمریکا سالانه بیش از ده میلیون تن می‌باشد که بیش از ۷۵% ماش مصرفی این کشور از خارج وارد می‌شود.
یکی از مهمترین خواص ماش، کاهش میزان کلسترول ب*دن است. مطالعات نشان داده اند، آنتی اکسیدان‌های موجود درماش از ایجاد رادیکال‌های آزاد در خون جلوگیری می‌کنند. از دیگر خواص ماش، کنترل و کاهش میزان التهاب است که می‌تواند از قلب در برابر بیماری‌های قلبی محافظت کند. ماش دارای آنتی اکسیدان‌های قوی است که به کاهش استرس اکسیداتیو و مبارزه با سرطان کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهند که این دانه دارای خاصیت ضد توموری است و از DNA در برابر آسیب‌ها و جهش‌ها محافظت می‌کند.
از انواع دیگر پلو می‌توان به: کاری پلو، ماش پلو، پلو مکزیکی و دمپختک با ماش اشاره کرد.
مواد لازم

  • ماش: یک پیمانه
  • برنج: ۲ پیمانه
  • نمک: به مقدار لازم
  • آب: ۲.۵ پیمانه
دمپخت ماش؛ پلو محلی چهارمحال و بختیاری

مراحل پخت
۱. ابتدا ماش از قبل خیس خورده را در نیم لیتر آب و کمی نمک روی آتش ملایم می‌پزیم.
۲. پس از پخت دانه‌های ماش یک پیمانه آب سرد اضافه می‌کنیم.
۳. پو*ست ماش را که روی آب شناور می‌شود با کفگیر می‌گیریم و آب‌کش می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.
۴. برنج را مانند چلو ساده آب‌کش می‌کنیم.
۵. سپس ماش پخته شده را با برنج مخلوط می‌کنیم.
۶. مخلوط برنج و ماش را با کفگیر روی آب‌روغن می‌ریزیم و دیگ را روی شعله می‌گذاریم تا دَم بکشد.
۷. در نهایت نیم پیمانه آب‌روغن روی برنج می‌دهیم.
۸. دَم‌کنی می‌گذاریم و شعله را ملایم می‌کنیم.
۹. بعد از ۴۵ دقیقه ماش‌پلو دم کشیده است.
۱۰. گاهی کمی زیره به این پلو اضافه می‌کنند.
دمپخت ماش؛ پلو محلی چهارمحال و بختیاری

 
انجمن رمان نویسی دانلود رمان

بالا