نکتهی دیگری که باید به آن اشاره کرد طنز نهفته در آثار جین آستین است که با نوعی فریب همراهاند و او توانسته بهخوبی این طنز را در میان آثارش مخفی کند. طنز او طنزی نیست که شما را به قهقهه وادار کند یا از ج*ن*س ادبیات فکاهی باشد. بلکه شیوهی روایت او در داستانها به گونهای است که زمانهایی که کاملاً مطمئن هستیم که میدانیم چه اتفاقی قرار است بیفتد، راوی ورق جدیدی برایمان رو میکند و ما را با فریبی خوشایند تنها میگذارد.
جین آستن از نگاه دیگران
بسیاری از منتقدان ادبی و نظریهپردازان همان جایگاهی را که ویلیام شکسپیر در حوزهی درام دارد به جین آستن در نثر دادهاند. افراد بسیاری هنر او را در نویسندگی تحسین کردهاند، از جمله ولادیمیر ناباکوف، نویسندهی دورگهی روسی-آمریکایی، که یکی از سخنرانیهای خود را به توصیف کتاب منسفیلد پارک جین آستن اختصاص داده و آن را تحسین کرده است.
ادوارد سعید، نظریهپرداز و منتقد ادبی، معتقد است آثار جین آستن از بُعد تاریخی ارزشمندند، چرا که با مطالعهی آثار او میتوانیم متوجه شرایط اجتماعی، فرهنگی و سیاسی آن دورهی انگلستان بشویم.
ویرجینیا وولف، نویسندهی مشهور انگلیسی، نیز از جمله افرادی است که به نقد آثار جین آستن پرداخته است. وولف در بخشهایی از کتابهایش انتقاداتی را به نگاه و عقاید جین آستن مطرح کرده است، اما همچنان قلمش را میستاید.
انجمن رمان نویسی
دانلود رمان