کارد، چنگال و قاشق
اگرچه آشپزی و پخت و پز کردن در آشپزخانههای کشور هندوستان مستلزم استفاده از وسایل و ابزار بُرنده مانند انواع کارد، چنگال و غیره میباشد که برای موارد مختلف از آنها استفاده میشود، اما طبق سنتی که در هندوستان وجود دارد هندیها به هنگام خوردن از قاشق و چنگال و کارد استفاده نمیکنند. از نظر آنها خوردن بسیاری از غذاها مانند انواع نانهای هندی و کاری (به گوشت پخته شده همراه با سبزیجات گفته میشود که با انواع سُسها سرو میشود) زمانی ل*ذتبخش است که با دست خورده شود.
گفته میشود که شاه ایران، زمانی که سفری به هندوستان داشتهاند چنان تحت تأثیر این رسم مردم هند (غذا خوردن با دست و بدون استفاده از قاشق و چنگال) قرار میگیرد که نکته جالبی را اظهار میدارد، وی میگوید: غذا خوردن با قاشق و چنگال مثل این میباشد که به کمکِ یک مترجم عاشق شوی!
هندیها معمولاً غذا خوردن با دست را اینگونه توجیه میکنند: غذا مقدس است و باید با دست لمس شده و خورده شود تا ل*ذتِ خوردنِ آن حس شود. غذایی که با کارد و چنگال خورده میشود هیچ لذتی ندارد. خوردن با دست از آدابِ غذا خوردن در هند به شمار میآید که نیاز به تمرین و تجربه دارد و لازمه آن تمیز بودن دست میباشد. در ابتدا، دستها بویژه در قسمت ناخنها باید کاملاً شسته شوند.
انجمن رمان نویسی
دانلود رمان