انجمن رمان نویسی | تک رمان
انجمن تک رمان...انجمن رمان نویسی تک رمان با ارائه محیطی امن و صمیمی فعالیت خود را در راستای ترویج کتابخوانی آغاز کرده است.
forum.taakroman.ir
دو زن ایرانی، هر دو در سوگ فرزند و دور از زادگاه، یکی منتقد گذشته و آن یکی بر مواضع باقی مانده، دو زن ایرانی که میانه دهه ۳۰ در دانشگاه معماری پاریس به هم رسیدند، دو دوست یکی فرزند سوم خاندانی اصیل و آن یکی تنها دختر مادری بیوه و خیاط. محمدرضا پهلوی سرنوشت این دو زن را از هم جدا کرد، یکی شد ضد شاه و آن یکی زن شاه. دو زن آواره ایرانی در پاریس یکی تاب دوری تنها فرزند را نداشت و آن یکی مانده بر میراث خاندانی دربهدر. حالا مرگ برای همیشه راه ویدا حاجبی تبریزی را از فرح دیبا جدا کرد. مرگی که عصر روز دوشنبه ۲۳ اسفندماه در بیمارستانی در حاشیه پاریس به سراغ ویدا آمد و او را مانند «یادها» برد.
ویدا حاجبی یکی از مشهورترین زنان زندانی سیـاس*ـی ایران در دهه ۱۳۵۰ بود که با عقاید آزادیخواهانه به زندان افتاد و دوم آبان ۵۷ در حالی که فکر میکرد رژیم پهلوی برای منحرف کردن افکار عمومی، زندانیان سیـاس*ـی را آزاد میکند از دروازه اوین بیرون آمد. آنچه ویدا حاجبی را در این سالها معروف کرد، فقط کتاب «داد بیداد»، مجموعه خاطرات او و همبندیهایش در اوین در دوران هفت سال حبس نبود که خاطراتی بود که به اسم «یادها» منتشر شد و در آن او بخشی از خاطرات دوران دانشگاه و جوانی و ن*زد*یک*یاش با فرح دیبا که بعدها به عنوان ملکه ایران و مادر ولیعهد پهلوی شناخته شد را نوشت و شاید پاسخی به این سؤال درباره او بود که چطور دختر جوانی با گرایشهای چپ توانست با شاه ایران ازدواج کند. ماجرایی که فرح نیز در سالهای اخیر در خاطراتش به آن اشاره کرده است؛ اشارهای که حاجبی را به پاسخگویی به دوست سابقش واداشت.
اما خاطره دوستی دور او با ملکه بعدی ایران شاید بخشی از خاطرات عجیب و هیجانآور ویدا حاجبی بود. زنی که در سالهای جوانی و میانسالی در جریان مهمترین انقلابهای جهان بود و با انقلابیون بزرگی چون فیدل کاسترو از نزدیک ملاقات کرد و با همین سابقه هم به ایران آمد و آنطور که خودش میگوید فقط به خاطر همکار بودن با برخی از چهرههای انقلابی ایران، ۷ سال در زندانهای همسر دوست سابقش زندانی شد.