تشکیل ائتلاف اپیک و اسپاتیفای علیه اپل و گوگل
DCN در همان روزهای شدت گرفتن دعوای اپیک و اپل، از ارسال درخواست خود به اپل در این زمینه خبر داده و از این گفته بود که وقتی اپل میتواند با آمازون به توافق ۱۵٪ برسد، چرا ما نباید به چنین توافقی برسیم؟ در همان زمان خیلیها حدس میزدند که دومینویی آغاز شده که همینطور ادامه خواهد داشت و ممکن است به تسلیم شدن اپل منجر شود؛ اتفاقی که اپیک نقش پررنگی در آن ایفا میکند و حتی در تاریخ ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۰ (۳ مهر ۱۳۹۹) شاهد شکلگیری ائتلافی علیه اپل (و همینطور گوگل) بودیم که اپیک گیمز درکنار شرکتها و پلتفرمهای دیگری مثل اسپاتیفای (Spotify) آن را تشکیل دادند، تحت عنوان Coalition for App Fairness.اسپاتیفای بهعنوان یکی از معروفترین اعضای این گروه در گذشته نیز تجربهای نسبتاً مشابه اپیک را دربرابر اپل داشته و مدیران آن در سال ۲۰۱۵ تصمیم گرفتند با دعوت مشترکان خود به استفاده از برنامه ازطریق سایت آن بهجای دریافت حق اشتراک از اپ استور، سهم ۳۰٪ اپل را دور بزنند. البته این ماجرا با مقاومت اپل روبهرو شد و کار به جاهای باریکی هم کشید و اکنون اسپاتیفای یکبار دیگر هوس مبارزه با اپل را کرده است.
حدود یک ماه بعد از آغاز به کار ائتلاف ضد سهم ۳۰٪ اپل و گوگل، اعلام شد که تعداد اعضای گروه از ۱۳ عدد در ابتدای کار به ۴۰ عدد رسیده و رقمی به مراتب بیشتر از این، یعنی ۴۰۰ شرکت و پلتفرم بزرگ و کوچک دیگر نیز درخواست عضویت در این ائتلاف را کردهاند تا علیه سهم دریافتی اپل و گوگل از فروش نرمافزارها اعتراض کنند و در عین حال از اپل بخواهند اجازهی انتشار برنامهها را در فضایی به جز اپ استور هم بدهد.
هرچند این اعتراضهای پیاپی همچنان سود خاصی برای شرکتهای بزرگ نداشته، ولی حداقل از جهاتی به نفع شرکتهای کوچکتر شده است. به طوری که اپل اواخر سال ۲۰۲۰ اعلام کرد سهم دریافتیاش از شرکتهایی که در طول یک سال کمتر از یک میلیون دلار فروش خالص داشته باشند را از ۳۰٪ به ۱۵٪ کاهش میدهد؛ خبری خوش برای تولیدکنندگان جمعوجور بازیها و برنامهها که میتوانند سود بیشتری را بهدست آورند.
اپیک درکنار شرکتها و پلتفرمهایی مثل اسپاتیفای، ائتلافی علیه انحصارطلبیهای اپل تشکیل دادهاند
نبرد اپیک گیمز و اپل همچنان در روزهای پایانی سال ۲۰۲۰ ادامه داشت و هر چند وقت یکبار، سایر شرکتها و پلتفرمها هم وارد میدان میشدند. از جمله ف*ی*سبوک که پیش از آن هم انتقادات زیادی را نسبت به اپل مطرح کرده بود و در دسامبر سال گذشته هم یکبار دیگر وارد ماجرا شده و به دفاع از اپیک و انتقاد از سهم دریافتی اپل پرداخت. البته ف*ی*سبوک بهانهی دیگری هم برای حمله به اپل دارد که چیزی نیست جز محدودیتهای شدید اپل دربرابر دستیابی سرویسهایی مثل ف*ی*سبوک به اطلاعات شخصی کاربران؛ اطلاعاتی که برای امثال ف*ی*سبوک بسیار اهمیت دارند و سازوکار تبلیغاتی این پلتفرمها براساس دسترسی به دادههای مخاطبان طراحی شده و حساسیتهای اپل در این زمینه، میتواند آسیب عظیمی به درآمدهای تبلیغاتی آنها بزند.
دراینمیان اپیک گیمز در آخرین روزهای سال ۲۰۲۰ تصمیم گرفت شکایت خود را از اپل و گوگل وسعت داده و کار را به بریتانیا نیز بکشاند. مسئولان این شرکت با ادعای سوءاستفادهی اپل و گوگل از موقعیت خود در بازار موبایل، از اقدامات غیررقابتی آنها شکایت کرده و از این گفتند که این دو شرکت در بریتانیا و اروپا هم مثل آمریکا ضد حقوق مصرفکنندگان عمل میکنند.
اپل هم در این زمینه بیانیهای منتشر کرد که در بخشی از آن چنین آمده بود: «اپ استور به مدت ۱۲ سال به برنامهسازها اجازه داده با ارائهی ایدههای درخشان خود به مخاطبان، دنیا را تغییر دهند. اولویت ما همواره ارائهی فضایی امن برای دانلود نرمافزار بوده و درعینحال به رعایت برابری بین تولیدکنندگان نیز اهمیت میدهیم. اپیک یکی از موفقترین تولیدکنندگان حاضر در اپ استور بوده که توانسته در این سالها به شرکتی میلیارد دلاری تبدیل شود و میلیونها کاربر iOS را در سراسر دنیا و از جمله بریتانیا جذب محصولات خود کند.»