شاید واقعا کمتر کسیو بتونید پیدا کنید که شیرینی نخودچی دوست نداشته باشه؛ شیرینی نخودچی رو هم میتونید ساده و هم با طعم شکلاتی درست کنید. یکی از ل*ذت بخش ترین ویژگیهای شیرینی نخودچی، بافت نرم و آب شدنش توی دهانه! اگر میخواین شیرینی هاتون به این خوبی باشن، از آرد نخودچی خونگی استفاده کنید. مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی رو در جدول زیر میبینید.
روغن و پودر قند الکشده رو با همزن به مدت 10 دقیقه میزنیم؛ تا کاملا پوک، سفید رنگ و سبک بشه.
پودر هل تازه آسیاب شده رو اضافه میکنیم و یکی دو دقیقه به هم زدن ادامه میدیم ( زمان زدن رو حتما رعایت کنین چون باعث میشه شیرینی شما پوک باشه و داخل دهن آب بشه).
بعد نوبت اضافه کردن آرد نخودچیه، آرد نخودچی رو باید قاشق قاشق اضافه کنین؛ بعد از اضافه کردن هر قاشق آرد نخودچی، مواد رو با همزن کاملا مخلوط میکنیم و بعد قاشق بعدی آرد نخودچی رو اضافه میکنیم.
این کار رو به همین صورت ادامه میدیم تا تمام آرد اضافه بشه و آردمون تموم بشه؛ دلیل انجام این کار اینه که خمیر لطیفی به دست بیاد.
اگه آرد رو یکجا اضافه کنین خمیرتون حالت پودری داره و منسجم نیست و نمیتونین وردنه بکشین چون پودر میشه
با دستتون خمیر رو جمع کنین و منسجمش کنین تا یه خمیر نرم به دست بیاد.
بعد خمیر رو داخل کیسه فریزر بزارین و یک ساعت داخل یخچال استراحت بدین.
روی صفحه کارتون، کاغذ روغنی بذارین و خمیر استراحت کرده رو روی کاغذ روغنی بذارین؛ روی خمیر، نایلون فریزر یا کاغذ روغنی بذارین و بعد خمیر رو با وردنه صاف کنین. (خمیر ما بین دو تا کاغذ یا نایلونه تا به صفحه کار یا وردنه نچسبه).
خیلی آروم وردنه بکشین؛ چون خمیر پوکی هست و مثل خمیر نون نیست که خیلی محکم وردنه بکشیم. وقتی خمیر صاف شد و به ضخامت دلخواهتون در اومد، میتونین قالب بزنین.
برای قالب زدن میتونین از قالب سنتی شیرینی نخودچی یعنی گل چهارپر استفاده کنین یا از گل شش پر و یا انواع قالبها در شکلهای مختلف.
شیرینیها رو بعد از قالب زدن داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده بچینین؛ وقتی همه خمیر قالب زده شد، وقت تزیین روی شیرینیه. مقداری از خمیر نخودچی رو با یک قاشق چایخوری پودر کاکائو مخلوط کردیم تا کاملا یکدست شد و بعد با وردنه به ضخامت چند میلی بازش کردیم.(ما بین کاغذ روغنی) و با قالب گل مینا که حالت فشاری داری قالب زدیم.
به جای این کار میتونین از چیزای دیگهای برای تزئین استفاده کنین مثل کنجد، خلال یا پودر پسته، تخم خرفه یا زعفران دم شده، میتونید با یه قلمو از زعفران دم شده روی مرکز شیرینی نقش بزنین.
بعد از تزئین شیرینیها، سینی رو داخل فر 180درجه که از قبل گرم شده به مدت 10 تا 15 دقیقه قرار میدیم؛ بسته به گرمای فرها زمان متفاوته! ممکنه کمتر یا بیشتر از این زمان ببره.
اصلا نیازی نیست زیر شیرینی طلایی بشه چون اگه شیرینی زیاد توی فر بمونه خشک میشه
وقتی عطر شیرینی توی خونه پخش شد یعنی شیرینی آمادست!
وقتی سینی رو تازه از فر در آوردیم، شیرینیها کمی نرم هستند و اگه بهشون دست بزنید پودر میشن. برای جا به جایی شیرینی ها عجله نکنین اجازه بدین داخل سینی کاملا خنک بشن و بعد به ظرف در دار انقال بدین.
نوش جان
آرد نخودچی | ۳۷۵ گرم |
پودر قند | 150 گرم |
روغن صاف قنادی | 150 گرم |
پودر هل | ۱ قاشق چایخوری |
کاکائو یا پودر پسته یا کنجد یا خرفه (برای تزئین) |
روغن و پودر قند الکشده رو با همزن به مدت 10 دقیقه میزنیم؛ تا کاملا پوک، سفید رنگ و سبک بشه.
پودر هل تازه آسیاب شده رو اضافه میکنیم و یکی دو دقیقه به هم زدن ادامه میدیم ( زمان زدن رو حتما رعایت کنین چون باعث میشه شیرینی شما پوک باشه و داخل دهن آب بشه).
بعد نوبت اضافه کردن آرد نخودچیه، آرد نخودچی رو باید قاشق قاشق اضافه کنین؛ بعد از اضافه کردن هر قاشق آرد نخودچی، مواد رو با همزن کاملا مخلوط میکنیم و بعد قاشق بعدی آرد نخودچی رو اضافه میکنیم.
این کار رو به همین صورت ادامه میدیم تا تمام آرد اضافه بشه و آردمون تموم بشه؛ دلیل انجام این کار اینه که خمیر لطیفی به دست بیاد.
اگه آرد رو یکجا اضافه کنین خمیرتون حالت پودری داره و منسجم نیست و نمیتونین وردنه بکشین چون پودر میشه
با دستتون خمیر رو جمع کنین و منسجمش کنین تا یه خمیر نرم به دست بیاد.
بعد خمیر رو داخل کیسه فریزر بزارین و یک ساعت داخل یخچال استراحت بدین.
روی صفحه کارتون، کاغذ روغنی بذارین و خمیر استراحت کرده رو روی کاغذ روغنی بذارین؛ روی خمیر، نایلون فریزر یا کاغذ روغنی بذارین و بعد خمیر رو با وردنه صاف کنین. (خمیر ما بین دو تا کاغذ یا نایلونه تا به صفحه کار یا وردنه نچسبه).
خیلی آروم وردنه بکشین؛ چون خمیر پوکی هست و مثل خمیر نون نیست که خیلی محکم وردنه بکشیم. وقتی خمیر صاف شد و به ضخامت دلخواهتون در اومد، میتونین قالب بزنین.
برای قالب زدن میتونین از قالب سنتی شیرینی نخودچی یعنی گل چهارپر استفاده کنین یا از گل شش پر و یا انواع قالبها در شکلهای مختلف.
شیرینیها رو بعد از قالب زدن داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده بچینین؛ وقتی همه خمیر قالب زده شد، وقت تزیین روی شیرینیه. مقداری از خمیر نخودچی رو با یک قاشق چایخوری پودر کاکائو مخلوط کردیم تا کاملا یکدست شد و بعد با وردنه به ضخامت چند میلی بازش کردیم.(ما بین کاغذ روغنی) و با قالب گل مینا که حالت فشاری داری قالب زدیم.
به جای این کار میتونین از چیزای دیگهای برای تزئین استفاده کنین مثل کنجد، خلال یا پودر پسته، تخم خرفه یا زعفران دم شده، میتونید با یه قلمو از زعفران دم شده روی مرکز شیرینی نقش بزنین.
بعد از تزئین شیرینیها، سینی رو داخل فر 180درجه که از قبل گرم شده به مدت 10 تا 15 دقیقه قرار میدیم؛ بسته به گرمای فرها زمان متفاوته! ممکنه کمتر یا بیشتر از این زمان ببره.
اصلا نیازی نیست زیر شیرینی طلایی بشه چون اگه شیرینی زیاد توی فر بمونه خشک میشه
وقتی عطر شیرینی توی خونه پخش شد یعنی شیرینی آمادست!
وقتی سینی رو تازه از فر در آوردیم، شیرینیها کمی نرم هستند و اگه بهشون دست بزنید پودر میشن. برای جا به جایی شیرینی ها عجله نکنین اجازه بدین داخل سینی کاملا خنک بشن و بعد به ظرف در دار انقال بدین.
نوش جان