تفاوتهای بین ویندوز ۱۰ هوم و پرو
ویندوز ۱۰ هوم برای ما کافی میباشد یا باید از ویندوز ۱۰ پرو استفاده نماییم؟ بیایید نگاهی به ویژگیهای ویندوز ۱۰ پرو بیندازیم.
۱. Windows Remote Desktop
ویندوز مدتی میباشد که ابزار Remote Desktop را ارائه داده است. این ویژگی به شما امکان را میدهد با استفاده از کامپیوتر دیگری به کامپیوتر خود متصل شده و آن را طوری کنترل کنید که انگار روبهروی آن نشستهاید. این امکان در ویندوز ۱۰ هوم وجود ندارد و شما برای این کار به ویندوز ۱۰ پرو احتیاج دارید. برای استفاده از این قابلیت در ویندوز ۱۰ پرو، میتوانید مسیر زیر را در کامپیوتر خود دنبال کنید:
Settings > System > Remote Desktop
اگر ویندوز ۱۰ هوم دارید، میتوانید این ویژگی را با نرمافزارهای مشابه رایگان مانند TeamViewe به کامپیوتر خود بیاورید.
۲. رمزنگاری Biter
حتما میدانید اگر کامپیوتر شما رمزعبور هم داشته باشد، بازهم کسی که به هارد دیسک شما دسترسی داردو میتواند اطلاعات ذخیرهشدهی آن را بخواند. این همان جایی است که رمزنگاری وارد شده و تمام فایلهای شما را رمزگذاری میکند؛ بهطوریکه بدون داشتن کلید رمز اطلاعات شما خواندنی نمیباشد. BitLocker ابزار رمزگذاری ویندوز میباشد که شرکت مایکروسافت ارائه کرده است. این ویژگی ویندوز ۱۰ پرو را میتوانید در کنترل پنل با عنوان BitLocker Drive Encryption پیدا کنید. برای دسترسی سریع میتوانید آن را در قسمت جستوجو از منو استارت پیدا کنید.
BitLocker ابزاری ساده و قدرتمند میباشد که به سیستمعامل اضافه شده است؛ بااینحال، کاربران ویندوز ۱۰ هوم میتوانند نرمافزارهای رایگانی مانند VeraCrypt را برای رمزگذاری روی ویندوز ۱۰ نصب و استفاده کنند.
۳. مجازیسازی با Hyper-V
Hyper-V مدیر ماشین مجازی (VM) میباشد که امکان میدهد سیستمعاملهای مجازی را روی کامپیوتر خود اجرا نمایید. این امکان خصوصیتی عالی برای آزمایش سیستمعاملها یا نصب نرمافزار در محیطی امن و بدون ریسک روی سیستمعامل واقعی شما میباشد.
نسخههای جدیدتر ویندوز ۱۰ نیز ابزار دیگری بهنام Windows Sandbox دارد که امکان میدهد کپی تمیز از ویندوز ۱۰ را باز کنید؛ بهطوریکه وقتی آن را ببندید، ویندوز ریست میشود. این ابزار درمقایسهبا ماشین مجازی معمولی زمان راهاندازی زیادی ندارد و مدیریت آن نیز سادهتر میباشد. مانند دو بخش قبل، کاربران ویندوز ۱۰ هوم که این امکان را ندارند، میتوانند از گزینههای رایگان موجود استفاده کنند. گرچه Hyper-V ابزاری کاربردی میباشد، برای کاربران عادی ماشین مجازی VirtualBox هم میتواند وظایف یادشده را بهخوبی انجام دهد.
۴. عقبانداختن بهروزرسانی برای مدت طولانی
برای مدتی کاربران ویندوز ۱۰ هوم راهی برای خاموشکردن بهروزرسانی نداشتند؛ چراکه این کار بهصورت خودکار انجام میشد. حالا ویندوز ۱۰ هوم این امکان را برای کاربران ایجاد کرده تا بتوانند بهروزرسانی را برای ۳۵ روز به عقب بیندازند. برای استفاده از این امکان میتوانید مسیر زیر را بروید و در Pause Update تاریخ بهروزرسانی را مشخص نمایید. این کار مانع تمام بهروزرسانیها تا زمان مشخصشده میشود.
Settings > Update & Security > Windows Update > Advanced Option
ویندوز ۱۰ پرو یک گام جلوتر میباشد و به شما اجازه میدهد بهروزرسانی خصوصیات و بهروزرسانی امنیتی را برای چند روز بهعقب بیندازید. بهروزرسانی خصوصیات همان بازبینی و اصلاحات اصلی ویندوز میباشد که تقریبا هرسال دوبار ارائه میشود و ویژگیهای جدیدی اضافه میکند. بهروزرسانی کیفی هم شامل وصلههایی میباشد که باگها و مشکلات امنیتی را برطرف میکند. اگر به کنترل بیشتر روی بهروزرسانی نیاز دارید، ویندوز ۱۰ پرو میتواند کمک زیادی به شما کند.
۵. دیگر ویژگیهای ویندوز ۱۰ پرو
یکی از این ویژگیها حالت Enterprise برای اینترنت اکسپلورر میباشد که به شما امکان میدهد اینترنت اکسپلورر ۸ را در اینترنت اکسپلورر ۱۱ شبیهسازی کنید. این کار برای استفاده از سایتهای قدیمی مناسب میباشد که در مرورگرهای مدرن کار نمیکند.
ابزار دیگری که میتواند موردتوجه کاربران عادی قرار گیرد، دسترسی اختصاصی میباشدکه امکان میدهد تا یک حساب را روی دستگاه محدود کرده تا فقط از یک اپلیکیشن خاص استفاده کند. این ویژگی برای برخی کیوسکها یا محیطهای خاص طراحی شده است؛ اما میتواند ابزاری مناسب برای محدودکردن استفادهی کودکان از کامپیوتر باشد.
ویندوز ۱۰ پرو ملزومات دیگری نیز دارا میباشد که برای سایر ویژگیهای تجاری مانند پیوستن کامپیوتر به دامنهای خاص یا پشتیبانی از Active Directory مناسب میباشد. این ویژگیها برای محیطهای کاری بسیار مهم میباشد؛ اما برای کاربران عادی استفادهشدنی نمیباشد.
دلایل ارتقاندادن به ویندوز ۱۰ پرو
گرچه ممکن است بعضی از ویژگیهای مذکور برایتان وسوسهکننده باشد، دلایلی هم وجود دارد که نشان میدهد ارتقای ویندوز ۱۰ هوم به پرو برای برخی افراد سودی ندارد.
۱. ممکن است ویندوز ۱۰ هوم ویژگی مدنظر شما را داشته باشد
ویندوز ۱۰ هوم ویژگیهای اصلی ویندوز را دارد و مانع کار روزانه شما نمیشود و این احتمال وجود دارد تمام قابلیتهای مدنظرتان را دارا باشد. دستیار صوتی Cortana، منو استارت نوسازیشده، دسکتاپ مجازی اختصاصی و مرورگر Edge همگی در ویندوز ۱۰ هوم دردسترس میباشد. برخی کاربران از امکانات ویندوز ۱۰ هوم و پرو برای بازی میپرسند که در پاسخ باید گفت: گرچه برخی ویژگیهای ویندوز ۱۰ پرو برای بازی مناسب میباشد، هیچ مزیت خاصی درمقایسهبا ویندوز ۱۰ هوم برای بازی ندارد. شما با هر نسخهای میتوانید بازی کنید و از آن ل*ذت ببرید.
ویژگیهای یادشده هرکدام جایگزین رایگانی دارد یا ممکن است برخی برای استفادهی روزانه مناسب نمیباشند؛ پس چه دلیلی دارد برای آنها هزینه پرداخت کنیم؟
۲. هزینه
دلیل مهم برای انتخاب ویندوز ۱۰ هوم یا پرو هزینه میباشد. هزینهی ویندوز ۱۰ هوم و ویندوز ۱۰ پرو برای هر سیستم جدید بهترتیب ۱۳۹ و ۱۹۹ دلار میباشد. اگر کاربر بخواهد ویندوز ۱۰ کامپیوتر خود را از هوم به پرو ارتقا دهد، باید ۹۹ دلار بیشتر پرداخت کند؛ درحالیکه میتواند این مبلغ را برای خرید نرمافزاری خاص یا پرداخت حق اشتراک و… خرج نماید. اگر هنوزهم تصمیم دارید ویندوز خود را ارتقا دهید، مسیر زیر را دنبال کنید:
Settings > Update & Security > Activation
در اینجا، بخش بهروزرسانی نسخهی ویندوز خودتان را مشاهده میکنید. با کلیک روی Change product key میتوانید لایسنس تازه خریدهشده را وارد نمایید؛ درغیراینصورت، باید برای خرید کلید جدید به فروشگاه مایکروسافت مراجعه کنید.
ویندوز ۱۰ هوم برای بسیاری از کاربران مناسب است
همانطورکه مشاهده کردید، ویندوز ۱۰ پرو امکانات بسیار کاربردی را دارا میباشد؛ اما اکثر آنها برای مخاطب معمولی استفاده چندانی ندارد و کاربر میتواند از گزینههای رایگان موجود استفاده کند و وجه خود را برای کارهای مفیدتری ذخیره کند. ویندوز ۱۰ همچنان به افزودن ویژگیهای جدید در بهروزرسانیها برای همه کاربران ادامه خواهد داد؛ بنابراین، دارندگان ویندوز ۱۰ هوم چیزی از دست نمیدهند.