تفاوت نسخه‌های ویندوز ۱۰ پرو و ویندوز ۱۰ Home

  • نویسنده موضوع ALII
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 2
  • بازدیدها 130
  • Tagged users هیچ

ساعت تک رمان

ALII

کاربر تک رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-07-30
نوشته‌ها
314
لایک‌ها
2,354
امتیازها
73
محل سکونت
میانِِ روشنی افکار
کیف پول من
4,741
Points
455

تفاوت نسخه‌های ویندوز ۱۰ پرو و ویندوز ۱۰ Home در چه چیزی میباشد؟​


WINDOWS-10-wallpaper-300x169.jpg


تفاوت‌ نسخه‌های ویندوز ۱۰ پرو و ویندوز ۱۰ Home​

ویندوزها در نسخه های متفاوت روانه بازار می شوند ، ویندوز ۱۰ شامل چندین نسخه می باشد که هر کدام ویژگی های خاصی را دارا میباشند که ما در این نوشته در مورد ویژگی های کلیدی ویندوز ۱۰ پرو و Home مطالبی را برای شما ثبت کرده ایم.

ریموت دسکتاپ در ویندوز Home و ریموت دسکتاپ در ویندوز ۱۰​

شما با نسخه ویندوز ۱۰ Home و ویندوز ۱۰ می توانید ریموت کنترل بهتری برای برگزاری و شروع جلسات خود داشته باشید ، این در حالی میباشد که با سیستم عادی نمی توانید کنترلی بر روی شبکه داشته باشید. چندین گزینه مختلف مانند نرم افزار های رایگان TigerVNC و TeamViewer وجود دارد که شما می توانید به راحتی کنترل های متفاوتی بر روی رایانه ی خود داشته باشید. شما می توانید از نرم افزار جایگزین دیگری مانند RPD Wrapper استفاده نمایید.



Remote-300x186.jpg


بیت لاکر در نسخه Pro ویندوز ۱۰ وجود دارد​

اگر همیشه نگران امنیت سیستم خود میباشید و می خواهید از افرادی که مزاحم شما می شوند در امان بمانید باید هزینه کنید. شما در این حالت می بایست نسخه پرو را تهیه نمایید. بیت لاکر شامل پنهان کردن تمامی حافظه سیستم شما می باشد که اطلاعات شما از دسترس هکرهای گوناگون در امان میباشد. نسخه جدید بیت لاکر به شما این اجازه را می دهد که اطلاعات شخصی بیشتری را پنهان سازی نمایید. نرم افزار گوناگون دیگری که بتواند بر روی سیستم عامل ویندوز این کارایی را داشته باشد وجود ندارد.

bitlocker-un1-300x171.jpg




Trusted Boot​

بوت مورد اعتماد، از سیستم شما در مقابل روت کیت ها محفاظت کرده و بوت امن را به شما در مقابل بدافزارها ارائه می دهد. این ویژگی باعث شده تا قبل از راه اندازی سیستم تمام مولفه ها بررسی شده تا کامپیوتر شما از بدافزارها خالی نگه داشته شود. این موضوع برای تمامی کاربران بسیار مفید و حائز اهمیت است.

هایپر وی Hyper-v​

این ویژگی تنها برای کاربران ویندوز است ، که برای اجرای ماشین های مجازی روی پردازنده هایی که از مجازی سازی پشتیبانی می کنند استفاده می شود. اگر می خواهید یک ماشین مجازی راه اندازی کنید بهتر است به سراغ ویندوز ۱۰ پرو بروید. محصولات دیگری مانند Virtualbox وجود دارند که باعث شده تا ویژگی های بیشتری در اختیار شما قرار دهند. هایپر وی حاوی لاینسس ویندوز ۱۰ می باشد که باید جدا نصب و دانلود شود.

ماشین مجازی ویندوز​

virtual-300x178.jpg
 
انجمن رمان نویسی دانلود رمان

ALII

کاربر تک رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-07-30
نوشته‌ها
314
لایک‌ها
2,354
امتیازها
73
محل سکونت
میانِِ روشنی افکار
کیف پول من
4,741
Points
455

محدودیت های حافظه رم​

در میان صحبت های انجام شده تفاوت بزرگی بین ویندوز ۱۰ پرو و Home وجود دارد. ویندوز ۱۰ نسخه خانگی تا ۱۲۸ گیگابایت رم را پشتیبانی می کند. نسخه پرو می تواند تا ۲ ترابایت پشتیبانی از رم را داشته که بی نظیر است.



ram-300x300.jpg


محدودیت حافظه رم در ویندوز ۱۰ پرو و خانگی​

برای اغلب کاربران ویندوز ۱۰ هوم این سؤالات پیش می‌آید: لازم میباشد ویندوز خود را به پرو ارتقا دهم؟ ویندوز ۱۰ پرو چه امکانات بیشتری از ویندوز ۱۰ هوم دارد؟ در این مقاله ما، به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهیم.

ویندوز ۱۰ نسخه‌های مختلفی برای موارد خاص پیشنهاد میکند؛ اما کاربران خانگی عموما به دو گزینه‌ی Windows 10 home و Windows 10 pro فکر می‌کنند. معمولا این سؤال پیش می‌آید: تفاوت ویندوز ۱۰ هوم و پرو در چه چیزی میباشد؟ به‌همین‌دلیل، ویندوز ۱۰ هوم را با ویندوز ۱۰ پرو مقایسه‌ کرده‌ایم تا به شما ‌بگوییم اگر ویندوز ۱۰ هوم خود را به ویندوز ۱۰ پرو ارتقا دهید، چه امکاناتی بدست می آورید و انجام این کار ارزش دارد یا نه.

ویندوز ۱۰ هوم درمقابل پرو در یک نگاه​

قبل از اینکه به جزئیات اشاره نماییم، تفاوت‌های بین ویندوز ۱۰ هوم و ویندوز ۱۰ پرو را به‌طورخلاصه مرور می‌کنیم:

ویندوز ۱۰ هوم تمامی ویژگی‌های ب*ر*جسته‌ی ویندوز ۱۰ را دارا میباشد که کاربر معمولی از آن ل*ذت می‌برد؛ مانند صفحه‌ی خوش‌آمدگویی در ویندوز، Windows Defender antivirus، Cortana، پشتیبانی از لمس و Microsoft Store؛
ویندوز ۱۰ پرو تمام ویژگی‌های ویندوز ۱۰ هوم را دربر میگیرد؛ بنابراین، با استفاده از ویندوز ۱۰ پرو چیزی از دست نمیدهید؛
در ویندوز ۱۰ پرو، چندین ویژگی پیشرفته ازجمله Hyper-V برای ماشین مجازی، ابزار رمزگذاری BitLocker، امکان Remote Desktop برای دسترسی و کنترل کامپیوتر از راه دور به‌همراه مجموعه‌ای از ویژگی‌های درنظرگرفته‌شده برای استفاده‌های تجاری وجود دارد.

ابتدا به چگونگی بررسی نسخه‌ی ویندوز ۱۰ سیستم خود اشاره و سپس بعضی ویژگی‌های اختصاصی را با دقت بیشتری مرور می‌کنیم.

تشخیص نسخه‌ی ویندوز ۱۰​

اگر ویندوز ۷ یا ۸ خود را به ویندوز ۱۰ ارتقا بدهید، نسخه‌ی ویندوز ۱۰ شما با نسخه‌ی ویندوز قبلی مطابقت خواهد داشت؛ بدین‌صورت که از ویندوز ۷ هوم به ویندوز ۱۰ هوم ارتقا پیدا میکنید و از ویندوز ۸.۱ پرو به ویندوز ۱۰ پرو. کسانی که کامپیوتر شخصی‌شان را با ویندوز ۱۰ جدید خریداری کردند، احتمالا نسخه هوم را دارا میباشند. بعضی از سیستم‌های پیشرفته‌تر با ویندوز ۱۰ پرو فروخته می‌شوند؛ اما این ‌کار چندان رایج نمیباشد. به‌راحتی می‌توانید نسخه‌ی ویندوز ۱۰ خود را بررسی کنید. برای این‌کار تنظیمات را بازکرده و مسیر زیر را بروید:

System > About

در پایین صفحه و زیر Windows specifications و مقابل Edition، نسخه‌ی ویندوز شما نوشته شده است.

about-300x190.jpg
 
انجمن رمان نویسی دانلود رمان

ALII

کاربر تک رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-07-30
نوشته‌ها
314
لایک‌ها
2,354
امتیازها
73
محل سکونت
میانِِ روشنی افکار
کیف پول من
4,741
Points
455

تفاوت‌های بین ویندوز ۱۰ هوم و پرو​

ویندوز ۱۰ هوم برای ما کافی میباشد یا باید از ویندوز ۱۰ پرو استفاده نماییم؟ بیایید نگاهی به ویژگی‌های ویندوز ۱۰ پرو بیندازیم.

۱. Windows Remote Desktop​

ویندوز مدتی میباشد که ابزار Remote Desktop را ارائه داده است. این ویژگی به شما امکان را می‌دهد با استفاده از کامپیوتر دیگری به کامپیوتر خود متصل شده و آن را طوری کنترل کنید که انگار روبه‌روی آن نشسته‌اید. این امکان در ویندوز ۱۰ هوم وجود ندارد و شما برای این ‌کار به ویندوز ۱۰ پرو احتیاج دارید. برای استفاده از این قابلیت در ویندوز ۱۰ پرو، می‌توانید مسیر زیر را در کامپیوتر خود دنبال کنید:

Settings > System > Remote Desktop

اگر ویندوز ۱۰ هوم دارید، می‌توانید این ویژگی را با نرم‌افزارهای مشابه رایگان مانند TeamViewe به کامپیوتر خود بیاورید.

۲. رمزنگاری BitLoker​

حتما می‌دانید اگر کامپیوتر شما رمزعبور هم داشته باشد، بازهم کسی که به هارد دیسک شما دسترسی داردو می‌تواند اطلاعات ذخیره‌شده‌ی آن را بخواند. این همان ‌جایی است که رمزنگاری وارد شده و تمام فایل‌های شما را رمزگذاری می‌کند؛ به‌طوری‌که بدون داشتن کلید رمز اطلاعات شما خواندنی نمیباشد. BitLocker ابزار رمزگذاری ویندوز میباشد که شرکت مایکروسافت ارائه کرده است. این ویژگی ویندوز ۱۰ پرو را می‌توانید در کنترل پنل با عنوان BitLocker Drive Encryption پیدا کنید. برای دسترسی سریع می‌توانید آن ‌را در قسمت جست‌وجو از منو استارت پیدا کنید.

BitLocker ابزاری ساده و قدرتمند میباشد که به سیستم‌عامل اضافه شده است؛ با‌این‌حال، کاربران ویندوز ۱۰ هوم می‌توانند نرم‌افزارهای رایگانی مانند VeraCrypt را برای رمزگذاری روی ویندوز ۱۰ نصب و استفاده کنند.

۳. مجازی‌سازی با Hyper-V​

Hyper-V مدیر ماشین مجازی (VM) میباشد که امکان می‌دهد سیستم‌عامل‌های‌ مجازی را روی کامپیوتر خود اجرا نمایید. این امکان خصوصیتی عالی برای آزمایش سیستم‌‌عامل‌ها یا نصب نرم‌افزار در محیطی امن و بدون ریسک روی سیستم‌عامل واقعی شما میباشد.

نسخه‌های جدیدتر ویندوز ۱۰ نیز ابزار دیگری به‌نام Windows Sandbox دارد که امکان می‌دهد کپی تمیز از ویندوز ۱۰ را باز کنید؛ به‌طوری‌که وقتی آن ‌را ببندید، ویندوز ریست ‌می‌شود. این ابزار در‌مقایسه‌با ماشین مجازی معمولی زمان راه‌‌اندازی زیادی ندارد و مدیریت آن نیز ساده‌تر میباشد. مانند دو بخش قبل، کاربران ویندوز ۱۰ هوم که این امکان را ندارند، می‌توانند از گزینه‌های رایگان موجود استفاده کنند. گرچه Hyper-V ابزاری کاربردی میباشد، برای کاربران عادی ماشین مجازی VirtualBox هم می‌تواند وظایف یادشده را به‌خوبی انجام دهد.

۴. عقب‌انداختن به‌روزرسانی برای مدت طولانی​

برای مدتی کاربران ویندوز ۱۰ هوم راهی برای خاموش‌کردن به‌روزرسانی نداشتند؛ چراکه این ‌کار به‌صورت خودکار انجام می‌شد. حالا ویندوز ۱۰ هوم این امکان را برای کاربران ایجاد کرده تا بتوانند به‌روزرسانی را برای ۳۵ روز به‌ عقب بیندازند. برای استفاده از این امکان می‌توانید مسیر زیر را بروید و در Pause Update تاریخ به‌روزرسانی را مشخص نمایید. این ‌کار مانع تمام به‌روزرسانی‌ها تا زمان مشخص‌شده می‌شود.

Settings > Update & Security > Windows Update > Advanced Option

ویندوز ۱۰ پرو یک گام جلوتر میباشد و به شما اجازه می‌دهد به‌روزرسانی خصوصیات و به‌روزرسانی امنیتی را برای چند روز به‌عقب بیندازید. به‌روزرسانی خصوصیات همان بازبینی و اصلاحات اصلی ویندوز میباشد که تقریبا هرسال دوبار ارائه می‌شود و ویژگی‌های جدیدی اضافه می‌کند. به‌روزرسانی کیفی هم شامل وصله‌هایی میباشد که باگ‌ها و مشکلات امنیتی را برطرف می‌کند. اگر به کنترل بیشتر روی به‌روزرسانی نیاز دارید، ویندوز ۱۰ پرو می‌تواند کمک زیادی به شما کند.

۵. دیگر ویژگی‌های ویندوز ۱۰ پرو​

یکی از این ویژگی‌ها حالت Enterprise برای اینترنت اکسپلورر میباشد که به شما امکان می‌دهد اینترنت اکسپلورر ۸ را در اینترنت اکسپلورر ۱۱ شبیه‌سازی کنید. این ‌کار برای استفاده از ‌سایت‌های قدیمی مناسب میباشد که در مرورگرهای مدرن کار نمی‌کند.

ابزار دیگری که می‌تواند موردتوجه کاربران عادی قرار گیرد، دسترسی اختصاصی میباشدکه امکان می‌دهد تا یک حساب را روی دستگاه محدود کرده تا فقط از یک اپلیکیشن خاص استفاده کند. این ویژگی برای برخی کیوسک‌ها یا محیط‌های خاص طراحی شده است؛ اما می‌تواند ابزاری مناسب برای محدودکردن استفاده‌ی کودکان از کامپیوتر باشد.

ویندوز ۱۰ پرو ملزومات دیگری نیز دارا میباشد که برای سایر ویژگی‌های تجاری مانند پیوستن کامپیوتر به دامنه‌ای خاص یا پشتیبانی از Active Directory مناسب میباشد. این ویژگی‌ها برای محیط‌های کاری بسیار مهم میباشد؛ اما برای کاربران عادی استفاده‌شدنی نمیباشد.

دلایل ارتقاندادن به ویندوز ۱۰ پرو​

گرچه ممکن است بعضی از ویژگی‌های مذکور برایتان وسوسه‌کننده باشد، دلایلی هم وجود دارد که نشان می‌دهد ارتقای ویندوز ۱۰ هوم به پرو برای برخی افراد سودی ندارد.

۱. ممکن است ویندوز ۱۰ هوم ویژگی مدنظر شما را داشته باشد​

ویندوز ۱۰ هوم ویژگی‌های اصلی ویندوز را دارد و مانع کار روزانه شما نمی‌شود و این احتمال وجود دارد تمام قابلیت‌های مدنظرتان را دارا باشد. دستیار صوتی Cortana، منو استارت نو‌سازی‌شده، دسکتاپ مجازی اختصاصی و مرورگر Edge همگی در ویندوز ۱۰ هوم دردسترس میباشد. برخی کاربران از امکانات ویندوز ۱۰ هوم و پرو برای بازی می‌پرسند که در پاسخ باید گفت: گرچه برخی ویژگی‌های ویندوز ۱۰ پرو برای بازی مناسب میباشد، هیچ مزیت خاصی درمقایسه‌با ویندوز ۱۰ هوم برای بازی ندارد. شما با هر نسخه‌ای می‌توانید بازی کنید و از آن ل*ذت ببرید.

ویژگی‌های یادشده هرکدام جایگزین رایگانی دارد یا ممکن است برخی برای استفاده‌ی روزانه مناسب نمیباشند؛ پس چه دلیلی دارد برای آن‌ها هزینه پرداخت کنیم؟

۲. هزینه​

دلیل مهم برای انتخاب ویندوز ۱۰ هوم یا پرو هزینه میباشد. هزینه‌ی ویندوز ۱۰ هوم و ویندوز ۱۰ پرو برای هر سیستم جدید به‌ترتیب ۱۳۹ و ۱۹۹ دلار میباشد. اگر کاربر بخواهد ویندوز ۱۰ کامپیوتر خود را از هوم به پرو ارتقا دهد، باید ۹۹ دلار بیشتر پرداخت کند؛ درحالی‌که می‌تواند این مبلغ را برای خرید نرم‌افزاری خاص یا پرداخت حق اشتراک و… خرج نماید. اگر هنوزهم تصمیم دارید ویندوز خود را ارتقا دهید، مسیر زیر را دنبال کنید:

Settings > Update & Security > Activation

در اینجا، بخش به‌روزرسانی نسخه‌ی ویندوز خودتان را مشاهده میکنید. با کلیک روی Change product key می‌توانید لایسنس تازه خریده‌شده را وارد نمایید؛ در‌غیر‌این‌صورت، باید برای خرید کلید جدید به فروشگاه مایکروسافت مراجعه کنید.

ویندوز ۱۰ هوم برای بسیاری از کاربران مناسب است

همان‌طورکه مشاهده کردید، ویندوز ۱۰ پرو امکانات بسیار کاربردی را دارا میباشد؛ اما اکثر آن‌ها برای مخاطب معمولی استفاده چندانی ندارد و کاربر می‌تواند از گزینه‌های رایگان موجود استفاده کند و وجه خود را برای کارهای مفیدتری ذخیره کند. ویندوز ۱۰ همچنان به افزودن ویژگی‌های جدید در به‌روزرسانی‌ها برای همه کاربران ادامه خواهد داد؛ بنابراین، دارندگان ویندوز ۱۰ هوم چیزی از دست نمیدهند.
 
انجمن رمان نویسی دانلود رمان
بالا