با گذر زمان شاهد پیشرفت تکتک بخشهای یک کامپوتر شخصی بودهایم. دیدهایم که هر کدام از قطعات آن انتخابها و قابلیتهای بیشتری را پیش روی ما گذاشتهاند. کیبوردها نیز از این قائده مستثنی نبودهاند. این روزها برای انتخاب هر کدام از بخشهای کامپیوتر خود باید زمان جداگانه گذاشت و با زیروبم آن آشنا شد تا بهترین گزینه برای خود را پیدا کنیم.
برای خرید کیبورد نیز علاوه بر اندازه و تعداد و انواع دکمهها و قابلیتهای جانبی و ظاهری مانند محل قرارگیری دست و RGB، شاید بتوان گفت که مهمترین خصوصیت آن سوئیچ های کیبورد به کار برده شده داخل آن است. در این مقاله قصد داریم تا میان تعداد زیادی از سوئیچها که توسط کمپانیهای مختلف تولید میشنود شما را در این انتخاب راهنمایی کنیم.
به طور کلی سوئیچ های کیبورد به دو نوع کلی مکانیکال و ممبرین تقسیمبندی میشوند. این دو نوع درواقع مرسومترین و محبوبترین نوع سوئیچها هستند اما انواع دیگری مانند اوپتیکال نیز وجود دارد. همچنین قابل ذکر است که هر کمپانی ساختار خاص با تفاوتهای کوچک و بزرگ نسبت به دیگران را برای سوئیچهای مکانیکال خود تدارک دیده است که مانند آن را در سوئیچهای ممبرین نمیبینیم.
سوئیچ های کیبورد مکانیکال
به عقیده بسیاری بهترین نوع سوئیچ برای کیبوردها مکانیکال است. این نوع از سوئیچ در اوایل سال 2000 معرفی شد و در آن یک صفحه کلید مکانیکی از سوئیچ جداگانه برای هر کلید استفاده می کند. هنگامی که کلید را به اندازه کافی پایین فشار دهید و سوئیچ را روی کلید قرار دهید، به عنوان یک ضربه کلید ثبت میشود. در ادامه به بررسی سوئیچهای مکانیکال هر کمپانی خواهیم پرداخت.برای توصیف حس فشردن این نوع از سوئیچ سه عبارت کلی تعریف شده است. سوئیچهای خطی که بیصدا بوده و مقاومت زیادی از خود نشان نخواهند داد، سوئیچهای تکتایل که میان راه فشردن آن یک ضربه و یا مقاومت را حس خواهید کرد اما همچنان صدای کمی خواهد داشت و در نهایت سوئیچهای کلیکی که مقاومت و عکسالعمل را در کنار صدا ارائه میکند.