خوش آمدید!

با عضویت در انجمن تک رمان از مزایای(چاپ کتاب،منتشر کردن رمان و...به صورت رایگان، خدمات ویراستاری، نقد و...)بهرمند شوید. با ما بهترین‌ها را تجربه کنید.☆

همین حالا عضویتت رو قطعی کن!

خطرات پرتوتابی در دوران بارداری

• نویسنده موضوع MAHDIS
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 4
  • بازدیدها 167
  • Tagged users هیچ

ساعت تک رمان

MAHDIS

نویسنده انجمن + مدیر ارشد بازنشسته
نویسنده انجمن
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-07-26
کیف پول من
674
317240.jpeg

امروز رادیوگرافی یا تصویربرداری یکی از مهمترین ابزارهای پاراکلینیکی در تشخیص بسیاری از بیماری هاست. پزشکان برای تشخیص بسیاری از بیماری ها از انواع مختلفی از تصویر برداری ها از جمله سونوگرافی، MRI، سی تی اسکن یا عکسبرداری استفاده میکنند. همچنین انجام سونوگرافی در دوران بارداری مرسوم است و یکی از روش های غربالگری سلامت جنینی است.

انجمن رمان نویسی دانلود رمان

MAHDIS

نویسنده انجمن
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-07-26
کیف پول من
674
یکی از سوالات متدوال در میان خانم های باردار خطرات ناشی از تماس با اشعه ایکس در دوران بارداری برای سلامت جنین است. برای نشان دادن اسیب بافت های نرم معمولا از MRI و از سی تی اسکن برای نشان دادن اختلالات استخوان ها و بافت سخت استفاده می شود.

سونوگرافی

در سونوگرافی برگشت امواج اولتراسوند موجب به نمایش درامدن ارگان های داخلی می گردند ولی در سی تی اسکن و عکسبرداری ها از اشعه ایکس برای به تصویر دراوردن ارگان ها استفاده میشود که ممکن است خطرات زیادی داشته باشد بخصوص در دوران باردای و ما در این مقاله به بررسی عوارض تصویر برداری در بارداری میپردازیم.

MAHDIS

نویسنده انجمن
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-07-26
کیف پول من
674
تماس تصادفی خانم حامله با تشعشعات اشعه ایکس

تماس تصادفی خانم حامله با تشعشعات اشعه ایکس یک علت شایع نگرانی در مورد ابتلای جنین وی به ناهنجاریهای مادرزادی یا اختلالات ژنتیکی هنگام تولد می باشد. ایجاد جهش های ژنتیکی پس از تماس با پرتوتابی های (تصویربرداری های) تشخیصی غیرمحتمل است. هیچ افزایشی در ناهنجاری های ژنتیکی در بچه هایی که در دوران جنینی در معرض انفجارهای بمب اتمی در ژاپن در سال 1945 قرار گرفته اند دیده نشده است.

MAHDIS

نویسنده انجمن
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-07-26
کیف پول من
674
یک موضوع واقع گرایانه تر این است که ایا جنین های انسانی که در معرض تماس با اشعه ایکس بوده اند نقایص هنگام تولد خواهند داشت یا میزان بروز بدخیمی یا سرطان در انها بالاتر خواهد بود دوز تخمینی اشعه برای بیشتر رادیوگرافی ها کمتر از 0.1 راد و برای بیشتر سی تی اسکن ها کمتر از 5 راد است. در مطالعات تصویر برداری که با میزان بالای اشعه همراه هستند مثل سی تی اسکن ها می توان دوزهای پرتوتابی را تا پایین ترین حد مطلوب کاهش داد تا اثرات مخرب حاصل از ان کاهش پیدا کند. دوزهای پرتوتابی در مطالعات تشخیصی منفرد که فقط یک مرتبه انجام می شوند در حدی نیست که رویان یا جنین را تحت تاثیر قرار دهد. هنگامی که احتمال تماس با اشعه کم است سقط درمانی نباید توصیه شود.

MAHDIS

نویسنده انجمن
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-07-26
کیف پول من
674
اشعه و بروز سرطان

بیشتر شواهد مطرح کننده این است که تماس معمول جنین با تشعشع خطر سزطان خون یا سایر سرطان های دوران کودکی را افزایش نمی دهد. اطلاعات محدود در ر*اب*طه با جنین های انسان نشان دهنده ان است که دوزهای بالای پرتوتابی حدود 20 تا 25 راد ممکن است سبب مرگ جنین در حساس ترین دوره ، هفته سوم و چهارم بعد از لقاح و همینطور میکروسفالی(کوچک بودن دور سر)، عقب ماندگی ذهنی شدید و عقب ماندگی رشدی در حساس ترین دوره که هفته چهارم الی هفته پانزدهم است شود. اطلاعات موجود مطرح کننده هیچ گونه اثر زیان باری بر روی جنین از سوی MRI تشخیصی یا اولتراسونوگرافی نیست. تا بحال هیچ اسیبی مرتبط با انجام سونوگرافی در جنین دیده نشده است.

بالا