خوش آمدید!

با عضویت در انجمن تک رمان از مزایای(چاپ کتاب،منتشر کردن رمان و...به صورت رایگان، خدمات ویراستاری، نقد و...)بهرمند شوید. با ما بهترین‌ها را تجربه کنید.☆

همین حالا عضویتت رو قطعی کن!

نجوم اخبار نجومی

  • نویسنده موضوع atena.vd
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 181
  • بازدیدها 11K
  • Tagged users هیچ

ساعت تک رمان

atena.vd

کاربر تک‌رمان
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-04-22
نوشته‌ها
1,457
کیف پول من
4,362
Points
0
مسبب ایجاد حفره روی ایستگاه فضایی بین‌المللی کیست؟


ایسنا نوشت: ناسا و روسکاسموس بعد از گذشت دو هفته از پدید آمدن نشتی هوا در کپسول TMA فضاپیمای سایوز که به ایستگاه بین‌المللی فضایی متصل است، بیانیه مشترکی منتشر کردند که شایعات را قوت بخشیده است.



آژانس فضایی آمریکا(ناسا) و آژانس فضایی روسیه(روسکاسموس) بیش از دو هفته پس از اینکه یک نشت هوا در یک کپسول TMA فضاپیمای سایوز(Soyuz) متصل به ایستگاه بین‌المللی فضایی(ISS) به وجود آمد، یک بیانیه مشترک صادر کرده‌اند.

انتشار این بیانیه نشان می‌دهد که دو سازمان به یکدیگر و همچنین به خدمه ایستگاه اعتماد کامل دارند و تحقیقات به خوبی در دست اقدام است و ISS به طور معمول به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

این بیانیه در پی تحولات ناشی از کشف افت فشار در ایستگاه فضایی در تاریخ 29 اوت منتشر شده است که در نهایت به کشف حفره‌ای دو میلیمتری در ماژول مداری کپسول TMA سایوز موسوم به "MS-09 / 55S" منجر شد که یکی از دو فضاپیمای سایوزی است که برای رفت و آمد خدمه از زمین استفاده می‌شود.

این نشت ابتدا به برخورد یک ریزشهاب‌سنگ مربوط دانسته شد، اما گزارش‌های بعدی در رسانه‌های خبری روسیه و اظهاراتی از قول "دیمیتری راگوزین" رئیس روسکاسموس نشان داد که این حفره در واقع توسط یک تکنسین، هنگامی که سفینه بر روی زمین بوده ایجاد شده که به طور تصادفی، نقطه اشتباهی را دریل کرده و سعی کرده تا اشتباه خود را با چسب بپوشاند!

این گزارشات و دیگر گزارش‌های متناقض منجر به انتشار موجی از شایعات در اینترنت شد مبنی بر این که این حفره به قصد خرابکاری عمدی ایجاد و باعث شده است که سپر ریزشهاب‌سنگ فضاپیما به خطر بیافتد و حتی ممکن بود جان یکی از دو فضانورد آمریکایی مستقر در ایستگاه فضایی تهدید شود.

اما در بیانیه مشترک روسیه و آمریکا، بدون اشاره مستقیم به این شایعات بیان شده است که "جیم برایدنستاین" رئیس ناسا و " دیمیتری راگوزین" رئیس روسکاسموس در یک کنفرانس تلفنی در تاریخ 12 سپتامبر به بحث در مورد حادثه نشت هوا پرداخته‌اند.

روس‌ها تایید کرده‌اند که در حال انجام و دنبال کردن تحقیقاتی درباره سایوز هستند و هر دو آژانس فضایی تا اتمام تحقیقات و اعلام نظر کمیسیون مربوطه، از هرگونه اظهار نظر در مورد علت ایجاد حفره خودداری می‌کنند.

برایدنستاین و راگوزین قرار است دهم اکتبر در سایت فضایی بایکنور قزاقستان دیدار کنند تا از نزدیک، شاهد ارسال "نیک هاگ" فضانورد آمریکایی و "الکسی اووچنین" فضانورد روسی توسط فضاپیمای سایوز به ایستگاه بین‌المللی فضایی باشند.

5656




کد خبر 805178
 
انجمن رمان نویسی دانلود رمان

F A L C O N

معاون بازنشسته
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-08-11
نوشته‌ها
2,120
کیف پول من
91,707
Points
799

منظومه شمسی ما نادرترین نمونه در میان منظومه‌ها است​


دو پژوهش‌ جدید که توسط دانشمندان سوئیسی انجام شده‌اند، نشان می‌دهند که منظومه شمسی ما نادرترین نمونه از چهار نوع منظومه سیاره‌ای به شمار می‌رود.

به گزارش ایسنا و به نقل از فوربس، برای ما همه چیز عادی به نظر می‌رسد. سیاره آبی‌رنگ و پر از حیات ما در میان منطقه قابل سکونت اطراف خورشید قرار گرفته است و سیاره‌های غول‌پیکر گازی، در فاصله‌ای بسیار دورتر قرار دارند، اما دو پژوهش جدید نشان می‌دهند که منظومه شمسی ما در واقع در یک گروه ویژه قرار دارد.
منظومه‌های فراسیاره‌ای برای ستاره‌شناسان یک معما هستند. داده‌های تلسکوپ فضایی کپلر (Kepler Space Telescope) که کاشف نخستین بخش بزرگ از سیاره‌های فراخورشیدی است، نشان دادند که در بسیاری از منظومه‌های سیاره‌ای، سیاره‌ها تمایل دارند به همسایگان خود شباهت داشته باشند. به عنوان مثال، اگر سه سیاره وجود داشته باشند که به دور یک ستاره می‌چرخند، همه آنها تمایل دارند که اندازه و جرم مشابهی داشته باشند.
با وجود این، داده‌های کپلر محدود بودند. لوکش میشرا (Lokesh Mishra)، پژوهشگر دانشگاه برن (University of Bern) و سرپرست این پژوهش گفت: تعیین کردن این موضوع که آیا سیاره‌ها در هر منظومه‌ای مانند نخود در یک غلاف، به اندازه کافی شبیه به منظومه‌های دیگر هستند یا خیر، ممکن نبود.
پژوهشگران با بررسی داده‌ها، به چهار دسته از منظومه‌های ستاره‌ای دست یافتند.

  1. مشابه؛ جرم سیاره‌های همسایه شبیه به یکدیگر است. از هر ۱۰ منظومه سیاره‌ای اطراف ستارگانی که در آسمان شب دیده می‌شوند، منظومه سیستم از این ساختار برخوردار هستند.
  2. مرتب؛ جرم سیاره‌ها با فاصله از ستاره افزایش می‌یابد. این امر در مورد منظومه شمسی ما صدق می‌کند و نادرترین دسته است.
  3. نامرتب؛ جرم سیاره‌ها تقریبا با فاصله از ستاره کاهش می‌یابد.
  4. مختلط؛ توده‌های سیاره‌ای موجود در یک منظومه، از سیاره‌ای تا سیاره دیگر بسیار متفاوت هستند.
این پژوهش‌ها نشان می‌دهند که منظومه‌های سیاره‌ای چگونه و چرا ساختارهای متفاوتی دارند. این امر می‌تواند ناشی از جرم قرص گ*از و غباری باشد که سیاره‌ها از آن بیرون می‌آیند.

میشرا در این خصوص گفت: از قرص‌های نسبتا کوچک و کم‌جرم و ستارگان دارای عناصر سنگین، منظومه‌های سیاره‌ای مشابه پدید می‌آیند. قرص‌های بزرگ دارای عناصر سنگین فراوان در ستاره باعث ایجاد سیستم‌های مرتب و نامرتب بیشتری می‌شوند. این در حالی است که منظومه‌های مختلط از قرص‌هایی با اندازه متوسط پدید می‌آیند.
اگرچه برخورد سیاره‌ها با یکدیگر یا به بیرون پرتاب شدن از منظومه‌های ستاره‌ای خود، بر ظاهر منظومه سیاره‌ای نیز تأثیر می‌گذارد، اما نکته مهم این است که پایان آن از ابتدا مشخص شده است.

یان آلیبرت (Yann Alibert)، استاد علوم سیاره‌ای دانشگاه برن و از پژوهشگران این پروژه گفت: در حال حاضر برای نخستین‌بار، سیستمی را برای مطالعه کردن کل منظومه‌های سیاره‌ای و مقایسه کردن آنها با منظومه‌های دیگر داریم. یکی از جنبه‌های قابل توجه نتایج پژوهش ما این است که شرایط اولیه شکل‌گیری سیاره‌ها و ستاره‌ها را به یک ویژگی قابل اندازه‌گیری مرتبط می‌کند. میلیاردها سال تکامل در آنها نهفته است و برای نخستین بار موفق شدیم این شکاف بزرگ زمانی را پر کنیم و پیش‌بینی‌های قابل آزمایش کردن را انجام دهیم.

منظومه شمسی ما نادر است و ما به زودی می‌توانیم دلیل آن را بفهمیم.

این دو پژوهش، در مجله Astronomy & Astrophysics به چاپ رسید.
 
انجمن رمان نویسی دانلود رمان
بالا