• رمان ققنوس آتش به قلم مونا ژانر تخیلی، مافیایی/جنایی، اجتماعی، عاشقانه کلیک کنید
  • رمان عاشقانه و جنایی کاراکال به قلم حدیثه شهبازی کلیک کنید
  • خرید رمان عاشقانه، غمگین، معمایی دلداده به دلدار فریبا میم قاف کلیک کنید

خواص خوراکی خواص میوه ها

  • نویسنده موضوع Taniya
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 3
  • بازدیدها 259
  • Tagged users هیچ

ساعت تک رمان

Taniya

کاربر تک رمان
کاربر تک رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-03-22
نوشته‌ها
646
لایک‌ها
1,322
امتیازها
73
محل سکونت
دنیای مردگان
وب سایت
forums.taakroman.ir
کیف پول من
25
Points
0
در هر صد گرم موز به میزان زیر مواد معدنی و انرژی موجود است:
  • انرژی 100 کالری
  • آب 70 گرم
  • پروتئین 8 گرم
  • چربی 2 گرم
  • قند 6/5 گرم
  • کلسیم 8 میلی گرم
  • فسفر 25 میلی گرم
  • آهن 7 میلی گرم
  • سدیم 1 میلی گرم
  • پتاسیم 370 میلی گرم
  • ویتامین A صدونود واحد
  • ویتامینB1 پنج میلی گرم
  • ویتامین B2 شش میلی گرم
  • ویتامینB3 هفت میلی گرم
  • ویتامین C ده میلی گرم
خواص و فواید میوه ی موز برای ب*دن

موز به غلبه بر افسردگی ناشی از مقدار بالای تریپتوفان که به سروتونین تبدیل می شود و به انتقال دهنده عصبی مغزی شاد تبدیل می شود، کمک می کند.

موز منبع عالی پتاسیم و ماده مغذی مسئول انتقال اکسیژن به مغز است. هم چنین کمک می کند ذهن خود را هوشیار نگه دارید چون منیزیم در میوه ها فعالیت الکتریکی مناسب بین سلول های عصبی در مغز ایجاد می کند. علاوه بر این، آن هم چنین مسئول کمک به مغز برای دفع مواد زائد مانند آمونیاک از ب*دن است. با کاهش سطح آمونیاک در مغز به طور خودکار تیز و دقیق می شود. موز به پیش گیری از بیماری پارکینسون و آلزایمر کمک کند.

خاصیت موز

خواص عالی موز برای ب*دن
موز به کاهش وزن کمک می کند:
چاقی بیماری رایج است که به کندی در حال تسخیر آمریکا است. اگر می خواهید وزن کم کنید مقدار کالری مصرفی خود را چک کنید. موز مقدار زیادی فیبر و کالری کمتری دارند.

موز مفید برای سیستم قلبی و عروقی:
قلب قوی برای زندگی طولانی و سالم حیاتی است. افزودن موز به رژیم غذایی می تواند راهی بسیار خوب برای سلامتی باشد. تحقیقات نشان می دهد که پتاسیم در موزها می تواند ضربان قلب را منظم نگه دارد. همان طور که مسئول انجام منقبض شدن ماهیچه ها است هم چنین می تواند اثرات سدیم را بر فشار خون ما بی اثر کند.

موز مفید برای دستگاه گوارش:
همانطور که قبلا ذکر شد، موز پر از فیبر است. که مسئول تمیز کردن روده و رهایی از یبوست است. آن ها همچنین در حال مبارزه با اسهال و احیای سطوح پتاسیم و الکترولیت هستند که ممکن است کاهش یافته باشند. به خاطر داشته باشید که موز نارس می تواند باعث یبوست شود، پس مراقب باشید.

خواص و فواید موز

فواید موز برای دستگاه گوارش
موز برای افزایش انرژی :
موز پر از ویتامین ث، آنتی اکسیدان ها و فیبر است. سه ماده برای ایجاد انرژی در سیستم هستند به همین دلیل افرادی که زیاد ورزش می کنند در رژیم خود موز دارند. نشاسته موجود در موز می تواند قند خون را به انرژی تبدیل کند.

موز برای بهبود سلامت چشم:
تحقیقات ثابت کرده است اگر بزرگسالان در رژیم غذایی خود موز بگنجانند، احتمال توسعه دژنراسیون ماکولا یا انحطاط عضلانی مربوط به سن را تا 36 درصد کاهش می دهند. این بیماری یکی از بزرگ ترین دلایل انحطاط بینایی در افراد مسن است.

فواید موز برای بهبود استخوان ها :
حفظ استخوان های محکم بسیار مهم است. زمانی که اسکلت تمام کلسیمی را که نیاز دارید، نگه می دارد و به آرامی آن را به هنگام نیاز به جریان خون آزاد می کند. اما کلسیم برای قوی و سالم نگه داشتن استخوان ها به چیزی بیشتر از کلسیم نیاز داریم. موز حاوی ویتامین ث، ویتامین ب6 و پتاسیم هستند، این مواد مغذی برای استخوان های محکم ضروری هستند.

موز برای استخوان ها

بهبود استخوان با مصرف موز
موز برای مبارزه در برابر سرطان :
تحقیقات ژاپنی ها، موز کاملا رسیده با خال های سیاه ماده غذایی ویژه ای دارد که می تواند با سرطان مبارزه کند. مطالعات دیگر همچنین نشان می دهد که مصرف موز و دیگر میوه های تازه می توانند باعث حفظ سلامت کلیه ها شوند.

بالا بردن ایمنی با موز :
موز پر از مواد معدنی و مواد مغذی مختلف است. در میان آن ها آهن، روی، ویتامین آ، ویتامین ب، ویتامین ث، سلنیوم و پروتیین قرار دارند. تمام این مواد سیستم ایمنی را تقویت می کنند و سلامت کلی را بهبود می دهند.

موز برای از بین بردن کم خونی :
موز نیز حاوی مواد مغذی فراوان است و در بین آن ها آهن، اسید فولیک وب 12 است. اینها دقیقا همان چیزی هستند که ب*دن ما نیاز به مبارزه با کم خونی دارد. می توانید مقداری عسل را روی موز بگذارید، چون می تواند به جذب آهن، از طریق مقدار غنی مس کمک کند.

قبل از ورزش شدید دو موز بخورید تا انرژی بگیرید و قند خون خود را حفظ کنید.

محافظت در برابر گرفتگی عضلات ماهیچه در حین ورزش و یا شب با خوردن یک موز.

مقابله با از دست رفتن کلسیم در طول ادرار کردن و ساخت استخوان های محکم.

وضعیت و علائم سندروم پیش از قاعدگی را با خوردن یک موز کاهش دهید، که قند خون را منظم و آرامش ایجاد می کند.

موز به کاهش تورم، حفاظت در برابر دیابت نوع دوم، کاهش وزن، تقویت سیستم عصبی کمک می کند و با تولید سلول های خونی سفید، همه به خاطر سطح بالای ویتامین ب - 6 کمک می کند.

پتاسیم بالا و نمک کمی دارد موز به طور رسمی قادر به کاهش فشار خون و محافظت در برابر حمله قلبی و سکته است.

موزها غنی در پکتین هستند و به هضم کمک می کنند

مقدار انرژی موز

تمام فواید و خواص موز برای ب*دن
موز به عنوان پروبیوتیک عمل می کند و رشد باکتری های گرم در روده را ت*ح*ریک می کند. آن ها همچنین آنزیم های گوارشی را تولید می کنند تا به جذب مواد مغذی کمک کنند.

یبوست ؟ فیبر بالا در موز می تواند به نرمال کردن حرکت روده کمک کند.

موز برای گوارش آرامش بخش است و به ذخیره لکترولیت ها بعد از اسهال کمک می کند.

موز دوای ترشی اسید معده است که از برگشت اسید، سوزش معده کمک می کند.

موز تنها میوه خام هستند که می توانند بدون دردسر برای تسکین زخم معده مصرف شوند.

خوردن موز به جلوگیری از سرطان کلیه کمک خواهد کرد و آنطور که در بخش سلامت نمناک چندین بار اشاره شده است از چشم در برابر انحطاط چشمی محافظت می کند و با افزایش جذب کلسیم، استخوان های محکم می سازد.

موز شما را باهوش تر می کند و به هوشیاری بیشتر کمک می کند. قبل از امتحان، موز بخورید تا از میزان بالای پتاسیم سود ببرید.

موز نیز آنتی اکسیدان بالایی دارند و حفاظت از رادیکال های آزاد و بیماری های مزمن را ایجاد می کنند.

خوردن یک موز بین وعده های غذا به تثبیت قند خون و کاهش حالت تهوع بیماری صبحگاهی کمک می کند.

اگر حشره یا پشه ی شما را نیش زده موز روی آن زده تا خارش و سوزش را تسکین دهید.

خوردن موز می تواند باعث کاهش دمای ب*دن و خنک کردن ب*دن در طول تب و یا در روز د*اغ شود.

بهبود دهنده حالت طبیعی - تریپتوفان به تسکین اختلالات عاطفی فصلی کمک می کند.

موز نفاخ است و زیادخوردن آن خصوصاً در سرد مزاجان تولید گ*از معده می کند برای رفع این عارضه باید پس از موز کمی نمک خورد.

ترک سیگار؟ موز حاوی سطوح بالای ویتامین ب و نیز پتاسیم و منیزیم برای تسریع بازیابی از اثرات آن هستند.

داخل پو*ست موز را روی کفش چرمی و یا کیف دستی خود بمالید و با پارچه خشک برای درخشش روی آن بمالید.
 
انجمن رمان نویسی دانلود رمان

آخرین ویرایش توسط مدیر:
امضا : Taniya

Taniya

کاربر تک رمان
کاربر تک رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-03-22
نوشته‌ها
646
لایک‌ها
1,322
امتیازها
73
محل سکونت
دنیای مردگان
وب سایت
forums.taakroman.ir
کیف پول من
25
Points
0
چندین مزایای شگفت انگیز نارگیل:
خواص و مزایای مطرح شده در این بخش از سلامت نمناک برای پو*ست، مو و سلامتی است.

1.نارگیل سرشار از فیبر:
نارگیل میوه ای سرشار از فیبر رژیمی است که حدود 61 درصد فیبر را تامین می کند. فیبر موجود در نارگیل باعث کاهش سرعت گلوکز و پایین آمدن قند خون میشود و موجب انتقال آن به سلول ها و تبدیل به انرژی می شود که این عمل در کاهش استرس در سیستم آنزیمی و لوزالمعده مفید بوده و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.

2. نارگیل برای کنترل دیابت:
مصرف نارگیل ترشح انسولین و استفاده از قند خون را بهبود می بخشد و با تاثیر مثبت که روی هورمون های کنترل قند خون دارد، باعث کاهش ابتلا به دیابت می شود.

نارگیل برای دیابت

کنترل دیابت با میوه نارگیل
3. نارگیل برای تقویت سیستم گوارشی و کمک به هضم:
نارگیل دارای فیبر است و به همین دلیل حاوی مزایای گوارشی بوده و باعث هضم بهتر غذا می شود و از اختلالات معده و روده پیشگیری می کند. مصرف نارگیل در درمان تهوع و استفراغ نیز مفید است.

4. خواص ضدپیری نارگیل :
سیتوکینین، کینتین و ترانسیتین موجود در نارگیل دارای اثر ضد سرطانی و ضد پیری برای ب*دن هستند.

5. نارگیل برای تقویت سیستم ایمنی ب*دن:
مواد مغذی موجود در نارگیل برای سیستم ایمنی ب*دن مفید است. نارگیل به دلیل دارا بودن خواص ضدویروسی، ضدقارچی، ضدباکتریایی و ضدانگلی، از ب*دن در برابر انواع ویروس ها و باکتری های مضر محافظت کرده و مصرف آن در درمان شدیدترین بیماری های عفونی مانند عفونت گلو، عفونت ادراری و کرم های روده مفید است.

فواید نارگیل

تقویت سیستم ایمنی با نارگیل
6. نارگیل برای درمان و آب کردن چربی دور شکمی:
برای از بین بردن چربی های خطرناک شکمی نارگیل مصرف کنید ؛چربی های شکم خطرناک ترین چربی ها هستند و عامل اصلی برخی بیماری ها می باشد که مصرف روزانه 200 گرم نارگیل باعث کاهش چشمگیر چربی های دور شکم و دور کمر در طی 12 هفته می گردد.

7.سلامت کلی:
تحقیقات ثابت کرده است، افرادی که روزانه نارگیل مصرف میکنند در مقایسه با بقیه افراد در معرض کمتری برای ابتلا به بیماری هستند و سالم می باشند.

8. نارگیل برای تقویت انرژی:
نارگیل با افزایش انرژی به چربی سوزی کمک میکند ؛ تری گلیسیرید موجود در روغن نارگیل انرژی را در طی 24 ساعت به میزان 5 درصد افزایش میدهد و در طولانی مدت باعث کاهش وزن میشود. تحقیقات نشان می دهد نارگیل باعث کاهش اشتها می شود، به طوری که افراد بعد از مصرف نارگیل می توانند تا چندین ساعت بدون احساس گرسنگی یا کاهش قند خون سپری کنند.

میوه نارگیل

تقویت انرژی با نارگیل
9. نارگیل برای درمان صرع:
رژیم غذایی کتوژنیک یک رژیم کربو هیدرات است که برای اختلالات مختلف مورد استفاده قرار میگیرد و بهترین تاثیر آن در درمان بیماری صرع در کودکان شناخته شده است. رژیم غذایی که حاوی کربو هیدرات کم و مقدار چربی بسیاراست موجب افزایش غلظت کتون در خون میشود و چنانچه در بخش سلامت نمناک میخوانید مصرف منظم نارگیل میتواند به طور چشمگیری میزان تشنج در کودکان مبتلا به صرع را کاهش دهد.

10. نارگیل برای مبارزه با سرطان:
نارگیل حاوی اثرات ضدسرطانیاست و مخصوصا برای درمان سرطان کولون و سرطان س*ی*نه بسیار مفید است.

11. نارگیل ب*دن را هیدراته نگه می دارد:
میوه و آب نارگیل حاوی الکترولید های مهمی است که در حفظ هیدراته ب*دن موثر می باشد.افرادی که درگیر فعالیت های سنگین میشوند باید آب نارگیل را در رژیم غذایی خود بگنجانند.پس آب نارگیل یک جایگزین عالی برای آب می باشد.

خواص نارگیل

خواص میوه نارگیل
12. نارگیل برای جلوگیری از عفونت ادراری:
خواص طبیعی دیورتیک نارگیل، عفونت های دستگاه ادراریرا درمان میکند و باعث میشود که به طور طبیعی از شر عفونت خلاص شوید.

13. نارگیل کلسترول خون را بهبود می بخشد:
مصرف نارگیل به بهبود سطح کلسترول خون کمک میکند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. چربی های اشباع شده در نارگیل باعث افزایش کلسترول خوب شده و کلسترول بد خون را کنترل می کند.این بهبود در عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی باعث کاهش آنها میشود.

14. نارگیل برای کنترل اسیدیته و سوزش سر دل:
میوه و آب نارگیل می تواند به کاهش اسیدیته و مشکلات قلبی کمک کند.

نارگیل برای قلب

کمک میوه نارگیل به کاهش مشکلات قلبی
15. نارگیل مفید در دوران بارداری:
میوه و آب نارگیل برای افزایش سیستم ایمنی ب*دن و سلامتی زنان باردار و نوزاد مفید است و از بروز انواع عفونت های خطرناک پیشگیری می کند. همچنین باعث افزایش سطح مایع آمنیوتیک می گردد که در حفظ سلامت عمومی جنین نقش مهمی را ایفا می کند.

16. نارگیل برای مبارزه با باکتری ها:
نارگیل حاوی مقادیر زیادی اسید لوریک است که به کشتن و دفع باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و عفونت کمک می کند.

17. نارگیل مفید برای سلامت د*ه*ان و دندان:
از آب نارگیل برای از بین بردن باکتری های د*ه*ان، خوشبو کردن د*ه*ان و حفظ سلامت عمومی دندان ها بعنوان دهانشویه استفاده کنید.

نارگیل برای دندان

فواید نارگیل برای سلامت د*ه*ان و دندان
18. نارگیل برای سلامت استخوان ها:
مصرف روزانه و مرتب نارگیل در افزایش رشد استخوان ها مفید است. نارگیل باعث بهبود توانایی ب*دن در جذب کلسیم و منگنز شده و از پوکی استخوان جلوگیری می کند. بنابراین، جایگزینی سالم برای کسانی است که تحمل لاکتوز را ندارند.

19. نارگیل مغذی و سالم:
میوه و آب نارگیل از شیر لبنی سالم تر و مغذی تر است و همانند شیر مادر دارای اسید لوریک می باشد. از دیگر مزایای آن، این است که به طور طبیعی استریل شده و یک نو*شی*دنی طبیعی هم سطح خون به شمار می رود.

مزایای روغن نارگیل برای زیبایی:
نارگیل را در قالب روغن، در صنعت لوازم آرایشی استفاده می کنند، تا ظاهر پو*ست و مو را بهبود بخشند.

20. روغن نارگیل برای مبارزه با خشکی پو*ست:
استفاده از روغن نارگیل روی پو*ست از خشکی و پوسته پوسته شدن آن جلوگیری کرده و پو*ست را مرطوب و نرم نگه می دارد. همچنین باعث درمان عفونت و برخی بیماری های پوستی می شود.

نارگیل برای پوست

مبارزه با خشکی پو*ست
21. روغن نارگیل یک پاک کننده پو*ست است:
برای دفع سموم، قارچ ها و باکتری هایی که در لایه های بیرونی پو*ست کاربرد دارد، می توان از پاک کننده های نارگیل استفاده کرد که علاوه بر سم زدایی باعث تقویت سیستم ایمنی ب*دن و حفاظت از پو*ست می شود.

22. روغن نارگیل موثر بر روی دست های خشک:
روغن نارگیل خالص می تواند برای دست های خشک استفاده شود.شستن دست اغلب با صابون و شوینده های معمولی باعث خشک شدن پو*ست می شود و ناخوشایند است.به جای استفاده از کرم های گران قیمت از روغن نارگیل استفاده کنید، تا دست هایی زیبا و صاف داشته باشید.

23. روغن نارگیل برای جلوگیری از سرطان پو*ستی:
مصرف روغن نارگیل باعث افزایش رطوبت و چربی در پو*ست می شود و با مسدود کردن 20 درصد از اشعه های مضر، از بروز سرطان پو*ست جلوگیری می کند.

فواید روغن نارگیل

جلوگیری از سرطان پوستی با روغن نارگیل
24.کمک به جوانسازی پو*ست:
استفاده از روغن نارگیل راهی عالی برای حفظ شادابی و جوانسازی پو*ست است.مواد آنتی اکسیدانی موجود در نارگیل، با مهار کردن رادیکال های آزاد، روند پیری را کاهش می دهند.قبل از حمام کردن، چندین قطره روغن نارگیل را روی پو*ست خود بمالید، در حین دوش گرفتن، باز شدن منافذ پو*ست و جذب روغن از طریق پو*ست به صورت موثرتری انجام می شود. این کار را به صورت منظم انجام دهید تا پوستی شاداب و جوان داشته باشید.

25.مناسب برای پاکسازی پو*ست:
مصرف نارگیل و جذب آن، باعث سلامت و زیبایی پو*ست می شود. کافی است تا 1 قاشق چایخوری روغن نارگیل را روی پو*ست ماساژ دهید، این کار موجب رفع جوش و بثورات پوستی شده و به پاکسازی پو*ست کمک می کند.

26.کمک به افزایش گردش خون:
خوردن منظم نارگیل باعث افزایش گردش خون در سطح پو*ست می شود. سلول های پوستی ما نیاز به مقدار کافی اکسیژن دارند تا با گردش خون مناسب اکسیژن را در بردن حمل کنند که این اتفاق باعث داشتن پوستی سالم و بی عیب و نقص می شود.

نارگیل برای لاغری

افزایش گردش خون با نارگیل
27.درمان و کاهش اثرات برنزه شدن پو*ست:
آب میوه نارگیل را با آب پرتغال ترکیب کنید و آن را روی تمام پو*ست خود اعمال کنید و بعد از 20 دقیقه با آب سرد شستشو دهید. این کار را دو بار در هفته تکرار کنید تا از شر اثرات برنزه شدن خلاص شوید.

28. نارگیل برای درمان پو*ست چرب:
آب میوه نارگیل برای درمان پو*ست چرب نیز کاربرد دارد، زیرا باعث پاک شدن چربی های پو*ست شده و برای رفع آکنه، لکه های سیاه و قرمز موثر است. نصف قاشق چای خوری زرد چوبه را با یک قاشق چای خوری پودر چوب صندل و آب نارگیل ترکیب کنید و آن را 3 بار در هفته روی پو*ست خود اعمال کنید تا پوستی روشن و عاری از چربی داشته باشید.

29. روغن نارگیل یک پاک کننده آرایش چشم:
روغن نارگیل نیز میتواند برای پاک کردن آرایش چشم مورد استفاده قرار گیرد. یک تکه پنبه را به چند قطره روغن نارگیل آغشته کنید و آرایش چشم را با آن پاک کنید.این کار باعث هیدراته نگه داشتن پو*ست نیز میشود.

خواص روغن نارگیل

روغن نارگیل برای پاک کردن آرایش چشم
30. اسکراب ب*دن:

روغن نارگیل نیز میتواند به عنوان اسکراب ب*دن استفاده شود. برای تهیه اسکراب خانگی مقداری روغن نارگیل و یک فنجان شکر قهوه ای بله خوبی ترکیب کنید و هم بزنید.

سپس مقداری گوشت نارگیل خرد شده به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.شما همچنین می توانید 1 قاشق غذاخوری از آب نارگیل نیز به این خمیر خود اضافه کنید و به مدت 2 دقیقه روی پو*ست قرار دهید، به آرامی ماساژ دهید و سپس بشویید.

31.خواص نارگیل برای مو:
استفاده از آب و روغن نارگیل برای درمان ریزش مو مفید می باشند. کافیست قبل از حمام موهای خود را با آب یا روغن نارگیل ماساژ داده و سپس بشویید. این کار باعث تقویت و پرپشت شدن موها شده و موها را صاف و نرم می کند.

32. نارگیل برای جلوگیری از عفونت های پو*ست سر:
خواص ضدقارچی و ضدباکتریایی نارگیل برای عفونت های پوستی مفید بوده و شوره سر، خارش و شپش را، که از عوامل کاهش رشد مو هستند درمان می کند.

فواید نارگیل در بارداری

خواص نارگیل برای مو
33. داشتن موهای سالم:
نارگیل همچنین میتواند به داشتن موهای براق و ابریشمی کمک کند:ویتامین k و آهن موجود در نارگیل باعث حفظ سلامت مو شده و آن رابراق میکند.

نحوه انتخاب و نگه داشتن آب ، روغن و میوه نارگیل:
به طور عمده میتوانید روغن نارگیل خالص یا تسویه شده را از فروشگاه های معتبر خریداری کنید. روغن نارگیل خالص را میتوان در دمای 350 درجه فارنهایت نگهداری کرد. در هنگام استفاده از آن برای طبخ میتوانید تا 400 درجه فارنهایت افزایش دهید.

روغن نارگیل نیازی به نگهداری در یخچال ندارد و به سادگی میتوانید آن را در یک محل خشک و خنک نگهدارید. شیر نارگیل به صورت طبیعی در داخل گوشت نارگیل رسیده وجود دارد و با آب نارگیل متفاوت است.

هنگامی که پو*ست نارگیل را جدا می کنید، آب طبیعی سفیدرنگی از آن خارج می شود که “آب نارگیل” است، برای به دست آوردن شیر نارگیل، لازم است گوشت آن را به همراه مقداری آب، در مخلوط کن مخلوط کنید تا شیر نارگیل به دست بیاید.

دقت شود آب نارگیل بیشتر در نارگیل های نارس حدود 5 تا 7 ماهه یافت می شود، اما برای تولید شیر نارگیل بیشتر، بهتر است از نارگیل های رسیده که آب به داخل گوشت آن ها نفوذ کرده استفاده کنید.

آب نارگیل در مقاسیه با شیر نارگیل دارای مقادیر بیشتری قند و الکترولیت های خاص می باشد اما شیر نارگیل حاوی اسیدهای چرب اشباع شده و کالری بیشتر می باشد. آب نارگیل دارای مقادیر کم کالری، کربوهیدرات، قند و چربی می باشد از سوی دیگر منبع غنی ویتامین C، ویتامین B و پروتئین است.

اگر چه نارگیل فواید و مزایایی بسیاری برای سلامت ب*دن دارد، ولی ممکن است در برخی از افراد باعث بروز عوارض جانبی ناخواسته شود.

یک لیوان آب نارگیل حاوی 252 میلی گرم سدیم است، که می تواند برای افرادی که دچار فشار خون بالا هستند و یا بیماری های قبلی و عروقی دارند مضر باشد.

برای اطمینان از این موضوع با پزشک خود مشورت کنید.

آب نارگیل در نوزادان و برخی از بزرگسالان می تواند باعث آلرژی و حساسیت شود مصرف بیش از حد آب نارگیل می تواند باعث افزایش ادرار شود. در صورتی که هرگونه مشکل کلیوی دارید، در این مورد با پزشک خود مشورت کنید.

آب نارگیل برای کسانی که دچار مشکل سندرم روده ت*ح*ریک پذیر هستند، خوب نیست. مصرف بیش از حد آب نارگیل ممکن است در کسانی که دچار فشار خون پایین هستند، باعث افت شدید فشار خون شود.

مصرف بیش از حد آب نارگیل ممکن است باعث مرگ شود، چراکه حاوی مقدار زیادی پتاسیم است و می تواند تعادل الکترولیتی ب*دن را دچار اختلال کند. نوشیدن آب نارگیل در شب می تواند باعث شب ادراری شود.
 
انجمن رمان نویسی دانلود رمان
امضا : Taniya

Taniya

کاربر تک رمان
کاربر تک رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-03-22
نوشته‌ها
646
لایک‌ها
1,322
امتیازها
73
محل سکونت
دنیای مردگان
وب سایت
forums.taakroman.ir
کیف پول من
25
Points
0
هلو برخلاف میوه‌های بدون کرک که دارای پو*ست صافی هستند، کرک‌دار است و پوستی مخملی دارد که خوش‌عطر و آبدار هم هست. این میوه از نوع میوه‌های هسته‌دار است. بخش گوشتی آن، اطراف یک هسته سخت را پوشانده و درون هسته، دانه این میوه قرار دارد. هلو براساس چسبیدن بخش گوشتی به هسته، به انواع مختلف هسته‌چسبیده، نیمه هسته‌جدا و هسته‌جدا، تقسیم می‌شود. در حالت اول، بخش گوشتی کاملا به هسته چسبیده است اما در حالت دوم، این بخش با کمی تلاش، از هسته جدا می‌شود و در حالت سوم، هسته از قسمت گوشتی آن جداست.

ارزش غذایی هلو
بنابر پایگاه اطلاعاتی تغذیه‌ای کتابخانه ملی کشاورزی آمریکا (USDA)، هلو، منبع وسیعی از مواد مغذی است که برای عملکرد مناسب ب*دن حیاتی است. هلو، سرشار از پتاسیم، ویتامین A، بتاکاروتن و ویتامین C (اسکوربیک اسید) است. همچنین منبع خوبی از ویتامین E (آلفا-توکوفرول)، ویتامین B3 (نیاسین)، ویتامین B6 و فولات است. هلوها منبعی غنی از کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، روی (زینک) و مس هستند و درعین حال کالری کمی دارند و فاقد کلسترول اند.

خواص هلو برای سلامتی ب*دن
بنابر بررسی‌ها، مشخص شده که هلو، خواص حیرت‌انگیز بی‌شماری دارد. مصرف هلو فشار خون را در شرایط مطلوبی قرار می‌دهد و موجب سلامت قلب می‌شود. هلو چه تازه و چه به‌صورت فراوری‌ و کمپوت‌شده، برای ب*دن مفید است. بنابر تحقیق جی. مکینی، محققی در دانشگاه کالیفرنیا، مشخص شد که هلو سرشار از کاروتنوئید است. کاروتنوئیدها، دسته‌ای از رنگدانه‌های آنتی اکسیدانی هستند که در جذب نور در گیاهان نقش بسیار مهمی دارند و برای ب*دن مفیدند.

۱. پیشگیری از سرطان
تحقیقات نشان داده است که هلو سرشار از ترکیبات فنولی و کاروتنوئید است و این مواد ضدتومور و ضدسرطان هستند. در تحقیقی دیگر آمده است، این میوه می‌تواند در مبارزه با انواع سرطان ها مانند سرطان س*ی*نه، سرطان ریه و سرطان روده، مؤثر باشد. بنابر مطالعات دیگر، اسید کلروژنیک و اسید نئوکلروژنیک موجود در هلو، جلوی رشد سلول‌های سرطانی س*ی*نه را بدون تخریب سلول‌های عادی می‌گیرند. این ویژگی برخلاف شیمی درمانی است که سلول‌های سالم را هم ازبین می‌برد. علاوه‌بر این موارد، تحقیقات نشان داده است که میوه‌های خانواده رزاسه مانند هلو، حاوی بتاکاروتن فراوانی‌اند و می‌توانند از انسان در برابر سرطان ریه مراقبت کنند.

۲. مراقبت از پو*ست
خواص هلو، لوازم آرایش


هلو به‌دلیل اینکه حاوی مقدار زیادی از ویتامین C است، سلامت پو*ست را حفظ می‌کند. این ویتامین در برابر رادیکا‌ل‌های آزاد مضر و عفونت‌، سد دفاعی محکمی ایجاد می‌کند و می‌تواند از پو*ست در برابر اشعه ماوراء‌بنفش مراقبت کند.

مطالعات نشان داده است که آنتی اکسیدان های لوتئین و زی‌زانتین می‌توانند التهابات پوستی را که بر اثر اشعه ماوراء‌بنفش B به‌وجود آمده است، درمان کند و جلوی تکثیر بیش‌ازحد و نامتعادل سلول‌ها را بگیرد.

فلاونوئیدهای هلو، پو*ست را از صدمات نور خورشید و اریتمای ناشی از اشعه ماوراءبنفش، محفوظ نگه می‌دارد. اریتما (Erythema) در پزشکی، سرخ شدن پو*ست به‌سبب افزایش جریان خون بافتی در مویرگ‌های موجود لایه‌های زیرین است.

از هلو در صنعت لوازم آرایش برای تولید کرم‌های محافظتی پو*ست و زیبایی، استفاده بسیاری می‌شود. این کرم‌ها، حلقه‌های سیاه روی پو*ست را درمان می‌کنند. وجود مقدار فراوان فلاونوئید و ویتامین‌های ضروری و مواد معدنی در هلوها به برداشتن سلول‌های مرده از روی پو*ست کمک می‌کند و درعین حال موجب مرطوب شدن و احیاء پو*ست می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌های هلو، روند بهبود مشکلات پوستی ازجمله لک‌ها را سرعت می‌بخشند.

۳. درمان دیابت
هلو به‌دلیل اینکه مقدار فیبر زیادی دارد، از سطح قند خون بسیار کاسته و از خطر ابتلا به دیابت نوع ۱، پیشگیری می‌کند. هلو همچنین دارای شاخص گلیسمی کم ۲۶ تا ۵۵ است و میوه مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت به‌حساب می‌آید.

۴. بهبود سلامت قلب
خواص هلو برای بهبود سلامت قلب بسیار موثر است. به‌دنبال تحقیقی در دانشگاه کالیفرنیا مشخص شد که ترکیبات فنولی موجود در پو*ست و گوشت هلو، از کلسترول بد خون می‌کاهد و کلسترول خوب را افزایش می‌دهد. به همین دلیل، وضعیت قلب و عروق در شرایط مطلوبی قرار می‌گیرد و فرد را از ابتلا به بیماری های قلبی دور نگه می‌دارد. درضمن، به‌دلیل اینکه هلو دارای آنتی‌اکسیدان ویتامین ‌E است، می‌تواند سلول‌ها و سیستم ایمنی ب*دن را محفوظ نگه دارد و جلوی لخته شدن رگ‌های خونی را بگیرد.

۵. مراقبت از چشم
خواص هلو، مراقبت از چشم


هلوها سرشار از بتاکاروتن هستند و در ب*دن به ویتامین A تبدیل می‌شوند. بتاکاروتن نقش مهمی در حفظ سلامت و تقویت بینایی دارد و چشم را از بیماری‌های مختلفی مانند خشک‌چشمی و نابینایی محفوظ نگه می‌دارد.

در یک بررسیِ تحقیقی، مشخص شده که کاروتنوئید، لوتئین و زآگزانتین موجود در هلو، اثرات مثبتی در کاهش ایجاد آب مروارید هسته‌ای دارند. در مطالعات تکمیلی این تحقیق، معلوم شد که لوتئین و زآگزانتین در رنگدانه ماکولای چشم قرار می‌گیرند و از تخریب ماکولار شبکیه چشم، ناشی از افزایش سن، پیشگیری می‌کنند. علاوه‌براین، بررسی انجام‌شده توسط محققی در هاروارد، نشان داد که این ترکیبات می‌توانند از بافت‌های شبکیه چشم در برابر صدمات رادیکال‌های آزاد و جراحت بالقوه ناشی از نور دارای طول موج بالا، مراقبت کنند.

۶. پیشگیری از هیپوکالمی
هلو حاوی پتاسیم است. این ماده برای ارسال صحیح علائم عصبی و عملکرد سلولی ب*دن، بسیار ضروری است. همچنین محتوای پتاسیم موجود در هلو به فرایندهای سوخت وسازی ب*دن، مصرف کربوهیدرات‌ها، حفظ تعادل الکترولیت و تنظیم بافت‌های ماهیچه‌‌ای، کمک می‌کند. نبود پتاسیم در ب*دن، موجب ابتلای فرد به هیپوکالمی می‌شود که در این وضعیت، توان ماهیچه‌ای فرد از بین رفته و او به ضربان قلب نامنظم مبتلا می‌شود.

۷. توان آنتی‌اکسیدانی
در تحقیقی مشخص شد که پو*ست و گوشت هلو دارای ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی است. نقش مثبت آنها به‌دلیل وجود اسید کلروژنیک در این میوه‌هاست. آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند لوتئین، زآگزانتین و بتاکریپتوزانتین به پاک‌سازی رادیکال‌های آزادشده از اکسیژن کمک می‌کند و ب*دن را در برابر صدمات مضر ناشی از بیماری‌های مختلف حفظ می‌کنند.

۸. مفید در بارداری
هلو به‌دلیل وجود طیف وسیعی از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری، برای زنان باردار مفید است. ویتامین C به رشد مناسب استخوان‌ها، دندان‌ها، پو*ست، ماهیچه‌ها و رگ‌های خونی جنین کمک می‌کند. همچنین در جذب آهن، به‌عنوان ماده معدنی بسیار مهمی در دوران بارداری، مؤثر است. فولات موجود در هلو در پیشگیری از بیماری‌های ناشی از نقص لوله‌ی عصبی مانند اسپینا بیفیدا (مهره‌شکاف) اثر می‌گذارد. در این بیماری، بیرون‌زدگی نخاع از حفره باز و بسته‌نشده در ستون فقرات نوزاد مشاهده می‌شود. در ضمن، پتاسیم از گرفتگی عضلات و خستگی عمومی که در دوران بارداری رایج هستند، پیشگیری می‌کند.

۹. کمک به هضم غذا
خواص هلو، هضم غذا


هلو به‌دلیل دارا بودن ویژگی‌های قلیایی و فیبر، می‌تواند سلامت دستگاه گوارش را تضمین کند. فیبر رژیمی در هلوها، آب را جذب و از اختلال‌های معده مانند یبوست، اسهال، زخم‌ معده، ورم معده و جنبش‌های نامنظم روده پیشگیری می‌کند. هلو همچنین در پاک‌سازی و حذف سموم از روده‌ها مؤثر بوده و جلوی اختلال‌های مختلف شکمی، مانند سرطان معده را می‌گیرد. این میوه به‌دلیل داشتن ویژگی‌های ملین بودن، می‌تواند در حل سنگ‌ کلیه و مثانه، مؤثر باشد.

۱۰. حفظ سلامت سیستم عصبی
یکی از مهمترین خواص هلو کمک به سلامت سیستم عصبی است. وجود منیزیم در هلو به پیشگیری از اضطراب و نگرانی در ب*دن کمک می‌کند و سیستم عصبی را آرام نگه می‌دارد. بنابر تحقیقی، کمبود منیزیم روی عملکرد سیستم عصبی مرکزی، اثر منفی می‌گذارد و موجب عضلات پرتحرک و افزایش فعالیت علائم عصبی می‌شود. در پژوهشی مشخص شد که دریافت خوراکی‌های حاوی منیزیم در کنار ویتامین B6، پرتحرکی عضلات سیستم عصبی مرکزی در کودکان را به‌خوبی درمان می‌کند.

در تحقیق دیگری، محققان به این نتیجه رسیدند که با استفاده از منیزیم می‌توان به بهبود علائم افسردگی شدید کمک کرد. همچنین مصرف هلو در درمان طب سنتی آیورودا (طب سنتی هندو و بودایی‌ها که به تعادل معتقد هستند)، برای متعادل کردن سیستم عصبی، بسیار توصیه شده است.

۱۱. درمان چاقی و حفظ وزن مناسب ب*دن
هلو حاوی ترکیبات زیست‌فعالی است که می‌توانند با اختلال‌های مربوط به چاقی، به‌خوبی مبارزه کنند. ترکیبات زیست‌فعال، ترکیباتی هستند که می‌توانند روی بافت‌های زنده اثرگذار باشند. در پژوهشی دیگر مشخص شد، وجود ترکیبات فنولی در هلو، باعث می‌شود این میوه با التهاب در ب*دن و چاقی مقابله کند و همچنین سندرم‌های سوخت‌وسازی را که منجر به مشکلات جسمی خطرناکی می‌شود، درمان کند.

در ضمن، یک عدد هلو، کمتر از ۶۰ کالری دارد و نمی‌توان هیچ نوع چربی اشباع‌شده، کلسترول یا سدیم در این میوه پیدا کرد. همچنین بیش از ۸۵ درصد این میوه از آب و فیبر تشکیل شده است. به‌دلیل وجود فیبر، هلو احساس سیری طولانی‌مدتی به فرد می‌دهد.

۱۲. تقویت سیستم ایمنی ب*دن
از دیگر خواص هلو می‌توان گفت که این میوه، سرشار از اسید اسکوربیک و روی است و به عملکرد طبیعی ب*دن و حفظ سلامت سیستم ایمنی ب*دن کمک می‌کند. بنابر تحقیقات در مورد نقش ویتامین ‌C و ماده معدنی روی در ارتقاء ایمنی ب*دن، هلو می‌تواند در درمان جراحت‌ها مؤثر باشد و به‌دلیل وجود آنتی‌اکسیدان در آن، عفونت‌ها را درمان و از شیوع یا شدت بیماری‌هایی چون سرماخوردگی، مالاریا، ذات الریه و اسهال پیشگیری می‌کند. کمبود این ترکیبات منجر به واکنش‌های اکسیداتیو و نقص در فعالیت سلولی می‌شود.

۱۳. ویژگی های ضدپیری
هلو سرشار از ماده معدنی روی است و این ماده، ویژگی‌های ضدپیری دارد. مصرف خوراکی‌های سرشار از روی، مانند هلو، تولید پادتن در ب*دن را افزایش می‌دهد و از صدمات سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد می‌کاهد. همچنین با افزایش هورمون تستوسترون در ب*دن، فرایند پیری اندام‌های تولید مثل مردانه را به‌تأخیر می‌اندازد.

۱۴. بهبود سلامت دندان و استخوان
فسفر و کلسیم موجود در هلو، به تقویت استخوان‌ها و دندان کمک می‌کند و باعث حفظ یا بازسازی بافت‌های ب*دن می‌شود. همچنین فسفر می‌تواند از انواع بیماری های استخوانی مانند کلسیم‌زدایی که منجر به پوکی استخوان، به‌ویژه در زنان یائسه می‌شود، جلوگیری کند. مصرف خوراکی‌های حاوی هلو، مواد معدنی استخوان‌ها را احیاء کرده و استحکام آنها را حفظ می‌کند. محتوای ویتامین C هلو در کنار کلسیم می‌تواند نقش مهمی در حفظ قدرت استخوان‌ها و لثه‌ها داشته باشد و دندان‌ها را سالم نگه دارد.

۱۵. سم‌زدایی ب*دن
هلو برای پاک‌سازی و سم زدایی ب*دن مفید است و می‌تواند سموم مضر را از کبد و کلیه‌ها خارج کند. در تحقیقی مشخص شد، عصاره‌‌ی هلو می‌تواند اثرات محافظتی روی کبد داشته باشد و در درمان سمیت کبد ناشی از درمان‌های طولانی‌مدت بیماری‌هایی مانند میگرن، سل و دیابت مؤثر باشد. هلو در بیشتر کشورها، در تولید محصولات سم‌زدایی مانند انواع چای‌های سم‌زدا، کاربرد دارد.

۱۶. درمان استاز خون
مغز هسته‌ی هلو برای درمان استاز خون مفید است. وقتی ب*دن به‌مدت طولانی کم‌خون می‌شود، جریان خون، دچار توقف یا کاهش سرعت و در نهایت خشکی می‌شود. استاز خون ممکن است در اثر زایمان، جراحت‌های شکمی یا جراحی‌ها به‌وجود آید.

۱۷. بهبود سلامت سلولی
هلو حاوی آهن است و این ماده‌ی معدنی برای تشکیل هموگلوبین سلول‌های قرمز خون حیاتی است. مصرف خوراکی‌هایی مانند هلو، در تمام مراحل زندگی، ازجمله دوران کودکی، نوجوانی، بزرگسالی و دوران قاعدگی و بارداری مهم است.

۱۸. پیشگیری از اختلال‌های مغزی
یکی از مهمترین خواص هلو کمک به سلامت مغز است. مطالعات نشان داده است که عصاره‌‌ی هلو روی سیستم کولینرژیک مرکزی، اثرات مفیدی دارد. این سیستم، نوعی سیستم انتقال‌دهنده عصبی است که ستون اصلی حافظه و عملکردهای یادگیری است. ترکیبات موجود در هلو می‌تواند سیستم کولینرژیک ب*دن را از تحلیل حفظ و درنتیجه از اختلال‌های مختلفی مانند بیماری آلزایمر پیشگیری کند.

استفاده از هلو در رژیم غذایی
خواص هلو، رژیم غذایی


ترکیبات بهبوددهنده سلامتی و طعم خوب و کالری کم هلو باعث شده است که این میوه، به‌عنوان ماده‌ای مغذی در تهیه خوراکی‌های متعددی مانند ماست، شیک و کیک استفاده شود. از غذاهایی که هلو در آن به‌کار برده می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • همراه با سالاد اسفناج، آجیل، موزارلا، سالمون، توفو و سس بالزامیک؛
  • هنگام صبحانه، همراه با جوی دوسر، کلوچه، تست فرانسوی و غلات صبحانه؛
  • افزودن هلو به چای یخ، شیک، اسموتی و آب‌میوه‌‌های دیگر؛
  • مصرف هلو،‌ به‌شکل دسرهای خوشمزه‌ای مانند نو*شی*دنی هلو، کیک هلو، چیپس و پای هلو.
البته می‌توان میوه هلو را همان‌طور خام هم مصرف کرد که میوه‌ی‌ بسیار لذیذی است.

استفاده‌های دیگر از درخت و خواص هلو
خواص هلو، درخت هلو


بخش‌های مختلف درخت هلو هم مانند خود هلو، برای سلامت انسان فوایدی دارد. از این بخش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برگ هلو: برگ‌های درخت هلو برای درمان سرفه، برونشیت و اختلال‌های شکمی مفید هستند. آنها ویژگی‌ سم‌زدایی داشته و ملین و ادرارآورند و می‌توانند در درمان کرم‌های شکمی و جراحت‌ها مؤثر باشند. همچنین از برگ‌های هلو می‌توان در تولید رنگ‌های سبز استفاده کرد.
  • گل‌های هلو: گل‌های درخت هلو برای درمان یبوست و تورم مفیدند.
  • هسته‌های هلو: دانه‌های هلو در درمان اختلال‌های قاعدگی مانند، قاعدگی دردناک، آمنوره (عدم خونریزی در زمان قاعدگی در خانم‌های در سن باروری) و مشکلات دیگر مانند استاز خون، آسم و سرفه مؤثر است. همچنین در درمان آپاندیسیت شدید و تنگی نفس هم مفیدند و می‌توانند جریان خون سالم را بهبود بخشند.
  • پو*ست درخت هلو: پو*ست خشک درخت هلو برای درمان یرقان و ورم مفید است.
عوارض هلو
هلو عوارضی هم دارد که از این عوارض می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

واکنش‌های حساسیتی: هلو حاوی مواد حساسیت‌زایی است که می‌تواند حساسیت‌های غذایی به‌وجود آورد. همچنین هنگام تولید و ذخیره هلو، از نگه‌دارنده استفاده می‌شود و این مواد باعث واکنش‌های حساسیتی می‌شوند و وضعیت آسم، کهیر، انسداد برونشیت و آنافیلاکسی را بدتر می‌کنند. آنافیلاکسی،‌ واکنش حساسیتی خطرناکی است که به‌طور ناگهانی آغاز می‌شود و می‌تواند منجر به مرگ شود.

انتخاب هلوی خوب
هنگام خرید هلو، یادتان باشد که هر چه هلو بوی شیرین‌تری داشته باشد، رسیده‌تر است. وقتی با انگشت، هلو را فشار مختصری بدهید و نرمی آن را حس کنید، هلو رسیده است. هلوهای سفت را هم می‌توان چند روز در هوای بیرون از یخچال نگه داشت تا برسند. اما وقتی آنها برسند و بدون مصرف باقی بمانند، به‌تدریج محتوای ویتامین‌ C خود را از دست می‌دهند.

حقایق جالب درمورد هلو
  • چین بزرگ‌ترین تولیدکننده هلو به‌شمار می‌رود و این میوه در چین، نماد طول عمر و جاودانگی است.
  • از تولید‌کنندگان دیگر می‌توان به کشورهای ایتالیا، اسپانیا، ایالات متحده و یونان اشاره کرد.
  • همچنین ایالت جورجیا در آمریکا به‌دلیل اینکه باکیفیت‌ترین هلوها را ازنظر طعم، بافت و محتوای تغذیه‌ای تولید می‌کند، به «ایالت هلو» معروف شده است.
  • هلو بسته به کشور تولیدکننده، در اندازه‌های مختلف و رنگ‌های زرد تا قرمز، دردسترس است.
 
انجمن رمان نویسی دانلود رمان
آخرین ویرایش توسط مدیر:
امضا : Taniya

Taniya

کاربر تک رمان
کاربر تک رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-03-22
نوشته‌ها
646
لایک‌ها
1,322
امتیازها
73
محل سکونت
دنیای مردگان
وب سایت
forums.taakroman.ir
کیف پول من
25
Points
0
ترکیبات شیمیایی:
از لحاظ ترکیبات شیمیایی طبق تحقیقاتی که مؤسسه ملی قلب به عمل آورده در موز دو ماده شیمیایی بسیار مهم به نام های سروتونین و نوراپی نفرین وجود دارد. سروتونین عضلات صاف روده ها را ت*ح*ریک می کند و نوراپی نفرین برای معالجه برخی از انواع بیماری های قلبی کاربرد دارد.

فواید کلیدی:
  • منبع غذایی مطلوب کم چربی و پرانرژی
  • کمک به حفظ مقدار قند خون
  • بهبود مشکلات مغزی و عصبی
  • کمک به کاهش فشار خون
  • حفاظت از ابتلا به بیماری های قلبی
موز به هنگام رسیدن تولید گازی به نام اتیلن می کند. در صورت مجاورت این گ*از با سایر میوه ها، سبب رسیدن آنها می شود. برای جلوگیری از این فرآیند، موز را باید جدا از سایر میوه ها نگهداری کرد. در عین حال نیز از این خاصیت موز می توان برای رسیدن میوه هایی که هنوز کال هستند، استفاده مطلوب نمود.

موز را هنگامی که هنوز سبز است از درخت می‌چینند و به مناطق مختلف دنیا می‌فرستند و در آنجا به وسیله گرما دادن، آن را می‌رسانند. موز رسیده دارای پو*ست زرد و سفت و لکه‌های سیاه بر روی پو*ست است.

موز

مواد مغذی کلیدی موجود در 100 گرم موز:
انرژی (کالری)
95​
کربوهیدرات (گرم)​
23​
پروتئین (گرم)​
3/1​
فیبر (گرم)​
1​
پتاسیم (میلی گرم)​
400​
ویتامین ث (میلی گرم)​
11​
منیزیوم (میلی گرم)​
34​
مس (میلی گرم)​
1/0​
وی (میلی گرم)
23/0​
هن (میلی گرم)
8/0​
چربی (گرم)​
3/0​
یدفولیک (میکروگرم)
14​
ویتامین ب 6 (میلی گرم)​
3/0​
ویتامین ب 1 (میلی گرم)​
04/0​
ویتامین ب 2 (میلی گرم)​
05/0​
نیاسین (میلی گرم)​
7/0​
کلسیم (میلی گرم)​
10​
فسفر (میلی گرم)​
28​
منگنز (میلی گرم)​
7/0​
دیم (میلی گرم)
1​
ید (میلی گرم)​
0027/0​
ب (گرم)
74​

خواص موز:
  • موز از نظر طب قدیم ایران معتدل و تر است
  • جوشانده موز برای قطع خونریزی مفید است.
  • موز مدر است.
  • موز سبب تقویت قدرت بینایی در بزرگسالان می‌شود.
  • موز می‌تواند به کسانی که در تلاش برای ترک سیگار هستند، کمک کند. ویتامین B6 و B12، پتاسیم و منیزیم موجود در موز به ب*دن در رهایی از اثرات کنار گذاشتن نیکوتین کمک می‌کند.
  • ارزش غذايي موز برابر است با گوشت فقط فاقد مواد چربي و كلسيم مي‌باشد.
  • موز نرم كنندة سينه است.
  • اشخاصي كه اوره اضافي در خون دارند مي‌توانند در برنامه غذايي خودشان موز را بگنجانند.
  • موز محرك ش*ه*و*ت است.
  • موز خون‌ساز است به خاطر وجود آهن.
  • موز نشاط آور است.
  • موز تأمين كنندة مواد معدني مورد نياز ب*دن مي باشد.
  • میوه موز برای درمان زخم های سرطانی مفید است.


مصرف موز در افراد ضعيف و لاغر
  • موز خون‌ساز است و برای اشخاص لاغر و کم‌خون بسیار ضروری است.
  • برای درمان ضعف ب*دن بهتر است موز به همراه عسل مصرف شود.


فوايد موز براي تقويت استخوان ها:
  • موز به رشد و تقویت سلامت استخوان‌های ب*دن کمک می‌کند و این امر از دیگر اثرات وجود پتاسیم در موز است زیرا پتاسیم با افزایش از دست رفتن کلسیم ب*دن از طریق ادرار (که در نتیجه مصرف نمک زیاد این اتفاق می‌افتد)، مقابله می‌کند و مانع از این می‌شود که استخوان‌ها به سرعت نازک شده و تحلیل بروند.

فوايد موز براي اعصاب:
  • افرادي كه كار فكري دارند موز را در برنامه غذايي خود بگنجانند.
  • موز تأثیر خوبی در تأمین رشد و تعادل سیستم اعصاب دارد. موز حاوی نوعی پروتئین به نام تریپتوفان است که در ب*دن به سروتونین تبدیل می‌شود و سرتونین به نوبه خود، باعث آرامش و احساس خوشی بیشتر در انسان می‌گردد.

مصرف موز در كلسترول بالا:
  • گَرد موز برای پایین آوردن کلسترول مناسب است.
  • كساني كه كلسترول خون آنها نوع LDL زياد است بهتر است به مدت 14 شب شام فقط موز بخورند.

مصرف موز بعد از ورزش:
  • یک موز رسیده که دارای نقاط و لکه های قهوه ای زیادی است، دارای حدود 23 گرم قند و 2 گرم نشاسته است. قند آن به سرعت هضم شده و جذب دیواره روده کوچک گشته و بدین طریق وارد جریان خون می شود. بنابراین موز یک میان وعده عالی پس از انجام ورزش است، زیرا در این هنگام سوخت سریع قند در طی یک ساعت فعالیت مورد نیاز می باشد تا به عضلات امکان بازسازی ذخایر کربوهیدراتی شان (گلیکوژن) را دهد.
  • موز غذای خوبی برای ماهیچه‌ها می‌باشد. پژوهش‌ها نشان داده است که مصرف تنها دو عدد موز برای تأمین انرژی لازم جهت 90 دقیقه فعالیت بدنی سخت، کفایت می‌کند و به همین دلیل است که موز میوه شماره یک ورزشکاران برتر جهان است.


مصرف موز در ناراحتي هاي گوارشي:
  • موز برای رفع ناراحتی های معده و اسهال های مزمن مفید است.
  • موز تقویت‌کننده و آرامش‌دهنده معده است. موز اسید اضافی معده را به حال طبیعی درآورده و مانند یک آستر، جدار معده را پوشانده و باعث کاهش ناراحتی می‌گردد.
  • موز، سلول های پوششی سطحی معده را تقویت و مقاوم می کند و موجب می شود که سد مقاومی در برابر نفوذ عوامل زیان آور ایجاد گردد.
  • نظر دانشمندان این است که در موز به طور مسلم یک عامل شفابخش نیرومندی وجود دارد که برای بهبود سلول های فرسوده زخم ها و همچنین جلوگیری از التهاب معده بسیار مفید است.
  • موز درمان‌کننده زخم معده و روده می‌باشد.
  • موز براي شفاي سلولهاي فرسوده اولسرها و همچنين جلوگيري از گاسترين و التهاب معده بسيار مفيد است.
  • موز حاوی پکتین (نوعی فیبر محلول) است که حرکات لوله‌های گوارشی را متعادل کرده و باعث بهبود یبوست می‌شود.
  • موز ملین بوده و به عنوان درمان اسهال و اسهال خونی کاربرد دارد.
  • در طب سنتی هند موز نارس را ایجادکننده یبوست می دانند. در واقع موز در صورتی که رسیده باشد، ملین است و در عین حال برای درمان اسهال ساده و اسهال خونی مفید است و بهبود زخم های روده را تسریع می کند.
  • درمان زخم‌هاي روده راسريع مي‌كندوبراي رفع بي‌نظمي واختلال روده‌ها مفيد مي‎باشد.

مصرف موز در كودكان و نوجوانان:
  • موز يك غذاي كامل است حتي براي كودكان.
  • به خاطر وجود فسفر در موز براي هوش و حافظه كودكان و نوجوانان بسيار مفيد است.
  • موز سطح هوشیاری دانش‌آموزان را بالاتر برده و به فرایند یادگیری آن‌ها کمک می‌کند.

مصرف موز در بارداري و شيردهي:
  • موز از سقط جنين جلوگيري مي‌كند. خانمهايي كه بچه سقط مي‌كنند موز بخورند.
  • موز در خانم‌های باردار سوزش معده و تهوع‌ صبحگاهی را رفع می‌کند.
  • موز حاوی پتاسیم بوده و به مبارزه با خستگی در دوران بارداری و کسب سریع انرژی کمک می کند. علیرغم جستجوی فراوان برای پیدا کردن سرنخی در مورد ارتباط مصرف موز در بارداری و افزایش خطر ابتلای جنین به بیماری یرقان(زردی)، به نظر می رسد با توجه به منابع انگلیسی زبان موجود چنین چیزی صحت نداشته باشد.
  • البته برخی منابع مصرف موز توسط زنانی که نوزادان آنها دارای یرقان هستند را در دوران شیردهی ممنوع اعلام کرده اند.
  • موز به دليل پتاسیم بالايي كه دارد به بهبودی سریع در دوران نقاهت كمك شایانی می‌كند.

مصرف موز در كاهش وزن:
  • به دلیل جذب سریع قند موز، این میوه دارای شاخص گلیسمی بالایی است. افرادی که تمایل به کنترل وزن دارند، نباید از موز رسیده استفاده کنند. موزهایی که به رنگ زرد هستند دارای شاخص گلیسمی متوسطی می باشند. (این شاخص نشان می دهد به ازای مقدار مشخصی از یک ماده غذایی مقدار قند خون چقدر بالا می رود و این شاخص نسبت به گلوکز که دارای شاخص گلیسمی 100 است سنجیده می شود.)

مصرف موز در دیابت:
  • موز نارس برای افرادی که می خواهند مقدار قند خون خود را ثابت نگه دارند، از قبیل بیماران دیابتی، مفید است. یک موزی که غالبا سبز بوده و نواحی زرد کمتری در پو*ست خود دارد، دارای 2 گرم قند و 23 گرم نشاسته است. نشاسته آن که تحت عنوان «نشاسته مقاوم» شناخته شده است، به خوبی در روده کوچک هضم نمی شود. این ماده از روده بزرگ عبور نموده و پس از تجزیه توسط باکتری های روده، وارد جریان خون شده و به عنوان منبع انرژی به کار می رود. این تجزیه آهسته مواد نشاسته ای در موز نارس منجر به افزایش تدریجی و آهسته مقدار قند خون می گردد.
  • به دلیل جذب سریع قند موز، این میوه دارای شاخص گلیسمی بالایی است. موز رسیده برای بیماران دیابتی توصیه نمی شود.

مصرف موز در سالمندان:
  • کمبود پتاسیم سبب افسردگی و فراموشی می شود. افراد سالمند، از این نظر بسیار آسیب پذیر هستند، زیرا تمایل به مصرف میوه و سبزی های تازه در آنها کمتر است.
  • موز رسیده که سرشار از پتاسیم می باشد، دارای قابلیت جویدن و هضم آسانی نیز می باشد.
  • یک موز رسیده نیاز روزانه یک فرد بزرگسال به پتاسیم را به میزان 11 درصد تأمین می کند.
فشار خون بالا:
  • به دلیل کم بودن مقدار سدیم و زیاد بودن مقدار پتاسیم موز، این میوه برای افراد دارای فشار خون بالا بسیار ایده آل است.
  • پتاسیم موز به طرق مختلف به کاهش فشار خون کمک می کند. به این ترتیب که سبب ت*ح*ریک ب*دن برای دفع نمک شده و همچنین سبب شل نمودن و انبساط رگ های خونی می شود و لذا قطر رگ ها زیاد شده و فشار جریان خون کاهش می یابد.

مصرف موز در بیماريهاي قلب:
  • پتاسیم موز نه تنها از طریق کاهش فشار خون، بلکه به وسیله ممانعت از فعالیت رادیکال های آزاد مخرب و همچنین به وسیله پیشگیری از تشکیل لخته خون، به حفظ سلامتی قلب کمک می کند. دانشمندان هندی اخیرا کشف کرده اند که وجود موز نارس در خوراک موش های آزمایشگاهی مانع افزایش کلسترول بد خون (LDL) می شود. به علاوه موز سبب افزایش کلسترول خوب خون (HDL) می گردد. محققان این خاصیت را مدیون وجود مقدار زیادی الیاف گیاهی (فیبر) در موز نارس می دانند. به نظر می رسد که موزهای رسیده نیز به علت داشتن مقدار زیادی پکتین، کلسترول خون را کاهش می دهند. زیرا مقدار پکتین موجود در موز از سیب هم بیشتر است. لازم به ذکر است که پکتین نوعی فیبر محلول است که تأثیر آن در کاهش کلسترول خون به اثبات رسیده است.
  • موز به دلیل برخورداری از پتاسیم، سیستم گردش خون را تنظیم می‌کند و خطر حملات قلبی را کاهش می‌دهد. در واقع به دلیل وجود همین ماده حیاتی، موز برای افرادی که دارای فشار خون بالایی هستند، مناسب است.
  • موز براي كساني كه دچار بيماري قلبي هستند يك غذاي خوب است به عنوان شام يك عدد ميل شود.
  • بيماران قلبي كه هر روز آسپرين مي خورند بهتر است قبل از آسپرين يك عدد موز بخورند.

فوايد موز براي پو*ست:
  • براي تسكين خارش ب*دن موز نرم را كوبيده با آب ليمو مخلوط كرده در محل خارش بماليد.
  • براي از بين بردن حلقه‌هاي روي گر*دن و از بين بردن چين و چروك گر*دن موز كاملاً رسيده يك عدد نصف استكان روغن بادام شيرين يك قاشق عسل اينها را خوب له نموده روي باند پهن نموده دور گر*دن بپيچيد به مدت 2 ساعت بگذاريد بماند.
  • براي باز شدن رنگ چهره و از بين بردن لكه‌هاي سياه موز را با تخم خربزه مخلوط نموده به روي لكه‌ها بماليد.
  • براي التيام زخم‌ها و جلوگيري از سوختگي پو*ست موز را سوزانده گرد آن را روي زخم بريزيد.
  • قرار دادن قسمت داخلی پو*ست موز روی جای نیش حشرات بر پو*ست، خارش و سوزش آن را از بین می‌برد.
  • موز یک ماده حفاظت‌کننده می‌باشد و اثر آن بر روی زخم بیش از هر داروهای گران‌قیمتی است.
  • ضماد موز براي سوختگي در اثر آتش مفيد و اگر بلافاصله بكار رود از تاول زدن جلوگيري مي‌كند.


مصرف موز در افراد مبتلا به میگرن
مصرف موز می‌تواند سردرد‌های میگرنی را در مبتلایان به این بیماری تشدید کند.​

هشدارها و مضرات:
  • كساني كه در اثر خوردن موز زبانشان ورم يا جوش مي‌زند بلافاصله بعد از خوردن موز آب ليمو مزمزه كنند.
  • كساني كه سرفه‌هاي خشك مي‌كنند موز را آهسته آهسته بخورند.
  • موز نارس به دلیل داشتن نشاسته زیاد، سخت هضم می‌شود.
  • موز نفاخ است و مصرف زیاد آن به ویژه در افراد سردمزاج، تولید گ*از معده می‌کند که برای رفع این عارضه باید پس از موز کمی نمک خورد.
  • موز به علت دارا بودن قند زیاد برای مبتلایان بیماری قند مضر است و نباید در مصرف آن زیاده‌روی شود.
  • موز خون غليظ ايجاد مي‌كند. زياده‌روي در خوردن آن باعث توليد خون غليظ بلغمي مي‌شود.
  • خوردن موز هنگام ناشتا زيان‌آور است.
  • كساني كه داراي دستگاه گوارشي حساس هستند موز را با احتياط بخورند.
  • خوردن ميوه خام موز توليد ورم قولون (كوليت) مي‌كند و در روده ايجاد تخمير مي‌كند.

چه مقدار مصرف کنیم؟
  • یک موز با اندازه متوسط، 11 درصد نیاز روزانه افراد بزرگسال به پتاسیم را تأمین می کند. یک موز در روز به بهبود مشکلات عصبی و فراموشی در سالمندان کمک نموده و از یبوست پیشگیری می کند. (البته شرط اصلی برای دستیابی به این خاصیت، مصرف مقدار کافی آب در روز می باشد.)

انتخاب و نگهداری:
  • انواع دارای قسمت های سبز در ابتدا و انتهای خود، هنوز به طور کامل نرسیده اند. موزهای کاملاً زرد، رسیده تر بوده و انواع دارای لکه های قهوه ای در حداکثر رسیدگی خود هستند.
  • برای کند نمودن رسیدن موز آن را در یخچال نگهداری کنید و برای تسریع رسیدن موز، آن را در یک پاکت کاغذی یا لای روزنامه در دمای اطاق نگه دارید.
در مجموع می توان موز را از جمله میوه های بسیار مفید دانست و هرگز نبایستی از خواص شگفت انگیز آن غافل گردید.

اگر اين مقاله را مفيد ميدانيد با دوستان خود به اشتراك بگذاريد.
 
انجمن رمان نویسی دانلود رمان
امضا : Taniya
بالا