متفرقه جملات دیوید هیوم

ساعت تک رمان

sAm.sE

مدیر تالار ماورا + سرپرست آز بخش عمومی + ناظر آز
پرسنل مدیریت
مدیریت تالار
مدیر آزمایشی
راهنمای انجمن
مقام‌دار آزمایشی
تاریخ ثبت‌نام
2024-10-10
لایک‌ها
289
امتیازها
63
کیف پول من
13,867
دیوید هیوم فیلسوف بزرگ شک گرا اسکاتلندی بود که بسیاری او را یکی از نوابغ تاریخ فلسفه می‌دانند که متاسفانه آنچنان که باید مورد توجه توده مردم قرار نگرفته است.
دیوید هیوم با نگارش کتاب رساله درباره طبیعت آدمی تلاش کرد تا شناختی طبیعت‌گرایانه از انسان به دست آورد.

تا از رهگذر آن مبنای روانی طبیعت انسان را ارزیابی کند. دیوید هیوم مخالف وجود فطرت بود. وی معتقد بود که تمام دانش انسانی تنها از تجربه سرچشمه می‌گیرد این اعتقاد او را به عنوان یک فیلسوف تجربه‌گرا در کنار فلاسفه‌ای مانند فرانسیس بیکن، توماس هابز، جان لاک و جرج بارکلی، فیلسوفان تجربه‌گرا قرار می‌دهد.

یکی از مهم‌ترین و ماندگارترین مسائل مورد پژوهش وی، مسئله استقرا در علم منطق است. استقرا به این معنی است که نتیجه‌گیری وجود یک ر*اب*طه علّی است که از قیاس مقدمات بحث و یا کنکاش در تجربیات گذشته، مستلزم آن است که فرض کنیم آینده چیزی شبیه گذشته خواهد بود فرضی که خود نمی‌تواند مبتنی بر تجربیات گذشته باشد.

انجمن رمان نویسی دانلود رمان
امضا : sAm.sE

sAm.sE

پرسنل مدیریت
مدیریت تالار
مدیر آزمایشی
راهنمای انجمن
مقام‌دار آزمایشی
تاریخ ثبت‌نام
2024-10-10
لایک‌ها
289
امتیازها
63
کیف پول من
13,867
خوش‌اِقبالیِ من این است که چون عقل نمی‌تواند اَبرها را کنار بزند، طبیعت خود برای این کار کافی است و می‌تواند مرا از این رنج و مالیخولیای ذهنی و فلسفی رها سازد؛ من ناهار تناول می‌کنم، شطرنج بازی می‌کنم، گفتگو می‌کنم و با دوستانم می‌خندم. امّا وقتی پس از چند ساعت تفریح به این نظرورزی‌ها بازمی‌گردم، آن‌ها را چنان سرد، سخت و بی‌معنا می‌یابم که در درون خود دیگر تمایلی برای وارد شدن بدان‌ها نمی‌یابم.

رساله‌ای در باب طبیعت آدمی

sAm.sE

پرسنل مدیریت
مدیریت تالار
مدیر آزمایشی
راهنمای انجمن
مقام‌دار آزمایشی
تاریخ ثبت‌نام
2024-10-10
لایک‌ها
289
امتیازها
63
کیف پول من
13,867
هر کمالی که در خیال خود به خدایان نسبت دهید ، باز خدای شما لایق پرستش و ستایش نیستند. خدایان شما کاملاً خنثی و بی فایده‌ اند؛ حتی مصریان که چنین مورد تمسخر شما قرار دارند ، جانورانی را نمی‌ پرستند ، مگر به خاطر سودمندی آن …

#اپیکور (فیلسوف یونانی)

به نقل از دیوید هیوم در کتاب جستاری در باب اصول اخلاق

sAm.sE

پرسنل مدیریت
مدیریت تالار
مدیر آزمایشی
راهنمای انجمن
مقام‌دار آزمایشی
تاریخ ثبت‌نام
2024-10-10
لایک‌ها
289
امتیازها
63
کیف پول من
13,867

sAm.sE

پرسنل مدیریت
مدیریت تالار
مدیر آزمایشی
راهنمای انجمن
مقام‌دار آزمایشی
تاریخ ثبت‌نام
2024-10-10
لایک‌ها
289
امتیازها
63
کیف پول من
13,867
«ما به هر عمل غیرمعمول و دلخواهی هم که دست زنیم مادام که تنها انگیزه انجام آن خواست نشان دادن آزادی‌مان است، هرگز نمی‌توانیم خود را از بندهای ضرورت برهانیم. ما می‌توانیم تصور کنیم که در درون خود آزادی را حس می‌کنیم، اما یک ناظر بیرونی به طور معمول می‌تواند بر مبنای انگیزه‌ها و شخصیت ما اعمالمان را نتیجه‌گیری کند.»

sAm.sE

پرسنل مدیریت
مدیریت تالار
مدیر آزمایشی
راهنمای انجمن
مقام‌دار آزمایشی
تاریخ ثبت‌نام
2024-10-10
لایک‌ها
289
امتیازها
63
کیف پول من
13,867
هر قدر هم بتوانیم تصور کنیم که آزادی را در درون خود احساس می‌کنیم، معمولاً یک تماشاگر می‌تواند اعمالمان را از انگیزه‌ها و شخصیت‌مان استنتاج کند و حتی در جایی که نتواند، در حالت کلی به این نتیجه می‌رسد که می‌توانست، اگر که آشنایی بی‌‌عیب و نقصی می‌داشت با هر یک از اوضاع و احوال وضعیت و خلق‌مان، و با نهانی‌ترین سرچشمه‌های ساختار ذهن و تمایل‌مان. اما، مطابق آموزه پیش‌گفته، این خود ذات ضرورت است.»

sAm.sE

پرسنل مدیریت
مدیریت تالار
مدیر آزمایشی
راهنمای انجمن
مقام‌دار آزمایشی
تاریخ ثبت‌نام
2024-10-10
لایک‌ها
289
امتیازها
63
کیف پول من
13,867

sAm.sE

پرسنل مدیریت
مدیریت تالار
مدیر آزمایشی
راهنمای انجمن
مقام‌دار آزمایشی
تاریخ ثبت‌نام
2024-10-10
لایک‌ها
289
امتیازها
63
کیف پول من
13,867
اما به این تیرگی فلسفه عمیق و مجرد اعتراض می‌شود، نه چونان امری دردناک و خسته‌کننده، بلکه چونان منبع اجتناب‌ناپذیر خطا و عدم‌قطعیت. صحیح‌ترین و معقول‌ترین اعتراض بر ضد بخش معتنابهی از مابعدالطبیعه فی‌الواقع در اینجا قرار دارد که این‌ها به معنای دقیق کلمه علم نیستند؛ بلکه یا از تلاش‌های بی‌ثمر نخوت بشری پدید می‌آیند که می‌خواهد به موضوعاتی راه برد به کلی خارج از دسترس فهم، یا از خدعه‌‌ی خرافه‌های رایج پدید می‌آیند که ناتوان از دفاع از خودشان در کارزاری منصفانه، این خاربن‌های پرمخمصه را برمی‌آورند تا ضعفشان را بپوشانند و از آن حفاظت کنند. تعقیب شده در دشت باز، دزدان به درون جنگل می‌گریزند و کمین می‌کنند تا به هر شارع محافظت‌نشده ذهن وارد شوند و با پیش‌داوری‌ها و ترس‌های مذهبی مغلوب‌اش کنند. تنومندترین رقیب، لحظه‌ای اگر از مراقبت‌اش بکاهد، منکوب می‌شود و بسیاری به واسطه جبن و بلاهت، دروازه‌ها را به روی دشمنان می‌گشایند و با تکریم و تسلیم، آنان را چونان حاکمان قانونی‌شان پذیرا می‌شوند.

sAm.sE

پرسنل مدیریت
مدیریت تالار
مدیر آزمایشی
راهنمای انجمن
مقام‌دار آزمایشی
تاریخ ثبت‌نام
2024-10-10
لایک‌ها
289
امتیازها
63
کیف پول من
13,867
«به آسانی می‌توان دید که چرا فلاسفه چنین مجذوب این فکر در باب برخی از ادراکات انتزاعی و پالایش شده هستند؛ زیرا آنها به کمک این ابزار بسیاری از سخنان پوچ خود را پنهان می‌سازند و می‌توانند از طریق توسل به چنان تصورات پوچ و غیر یقینی از داوری‌های تصورات روشن بگریزند. اما برای از بین بردن این حیله به چیزی جز تامل روی اصلی که فراوان روی آن تاکید کردیم نیاز نداریم، یعنی این اصل که همه تصورات آدمی روگرفت انطباعات اویند. زیرا از این اصل بلافاصله می‌توان نتیجه گرفت که چون همه انطباعات ما واضح و دقیقند تصوراتی که روگرفت آنها هستند باید واجد همان ماهیت باشند و هیچ چیز نمی‌تواند چنان تاریک و مبهم باشد مگر تقصیر آن ابهام و تاریکی بر گر*دن خود ما باشد. تصور به اقتضای ذات خویش ضعیف‌تر و خفیف‌تر از انطباع است؛ اما با فرض یکسان بودن از سایر جهات، این ضعف نمی‌تواند بر هیچ ابهام عظیمی دلالت داشته باشد‌. اگر ضعف تصور به مبهم شدن آن منجر شود وظیفه ماست که با روشن و دقیق‌تر کردن تصور در حد ممکن این نقص را برطرف سازیم و تا زمانی که چنین نکرده‌ایم ادعای استدلال و فلسفه، پوچ و بیهوده خواهد بود.»

sAm.sE

پرسنل مدیریت
مدیریت تالار
مدیر آزمایشی
راهنمای انجمن
مقام‌دار آزمایشی
تاریخ ثبت‌نام
2024-10-10
لایک‌ها
289
امتیازها
63
کیف پول من
13,867
«فلاسفه اغلب از روی حرص و طمع به هر آن چیزی توجه می‌کنند که متناقض‌نما و در تقابل با مفاهیم اولیه و بی‌طرفانه آدمی است تا از این طریق تفوق دانششان را نشان دهند و این امر به کشف دیدگاه‌های به غایت دور از دریافت عامیانه منجر می‌شود. از سوی دیگر، هر آن چیزی که به ما عرضه می‌شود و تعجب و تحسین ما را برمی‌انگیزد چنان رضایتی برای ذهن به بار می‌آورد که ذهن خود را به آن عواطف مطبوع تسلیم می‌کند و هرگز قانع نخواهد شد که آن ل*ذت به کلی بی‌بنیاد است. از این تمایل موجود میان فلاسفه و شاگردان آن‌ها تبعیت دوجانبه به وجود می‌آید؛ بدین صورت که فلاسفه دیدگاه‌های عجیب و نامانوس بسیاری عرضه می‌دارند و شاگردانشان نیز به سرعت بدان‌ها باور پیدا می‌کنند.»

بالا