نقد ادبیات نقد دلنوشته قلک قلب | منتقد: Paryzad

• نویسنده موضوع Lunika✧
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 1
  • بازدیدها 13
  • Tagged users هیچ

ساعت تک رمان

Lunika✧

مدیریت کل سایت
پرسنل مدیریت
مدیریت کل سایت
مدیریت تالار
نویسنده فعال
نویسنده انجمن
طراح انجمن
کپیست انجمن
تایپیست انجمن
کاربر افتخاری انجمن
کاربر ویژه انجمن
کتابخوان انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-07-07
لایک‌ها
14,194
امتیازها
113
کیف پول من
291,203
سطح
  1. حرفه‌ای
« بسم تعالی »

[ نقد به معنای کور کردن ذوق نیست!
بلکه به معنای پیشرفت خواهد بود. ]

نویسنده عزیز، این نقد صرفا جهت بهبود قلم شما انجام شده است.

خواهشمندیم پس از خواندن نقد، حتما اشکالات خود را رفع کنید، در غیر این صورت، دیگر درخواست نقد شما پذیرفته نخواهد شد!

نام دلنوشته: قلک قلب
نویسنده: fatemeh.gh
منتقد: Paryzad
ژانر: تراژدی
مقدمه:
ای هماد حیات من!
این قلّک با تمام اندوخته‌ هایش، جمهور ارمغانی است که مخبطی چون من، می‌توانست آن را مثال رهاوردی نیکو، به راه دریای متلاطم چشمانت بسپارد...
اما، ته نشین نشد؛ روی امواج پریشان خاطرت، آونگ ماند...!

لینک تاپیک تایپ:

انجمن رمان نویسی دانلود رمان
امضا : Lunika✧

Paryzad

منتقد ادبی انجمن
دلنویس انجمن
منتقد انجمن
تایپیست انجمن
کاربر ویژه انجمن
کتابخوان انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2023-12-07
لایک‌ها
1,007
امتیازها
73
کیف پول من
42,340
به نام گیهان خدیو
نقد دلنوشته: قلک قلب
نویسنده: هورزاد اسکندری
منتقد: paryzad
ژانر: نامشخص

عنوان:
از اونجایی که در مورد ژانر دلنوشته سخنی گفته نشده، پس نمیشه در مورد ارتباط نام دلنوشته و ژانر نظری داد؛ اما با این حال عنوان دلنوشته با متن نوشته شده و موضوعی که داره دنبال میشه مرتبطه.

ژانر:
چون ژانر دلنوشته مشخص نشده خیلی نمیشه در مورد این بخش گفت و گو کرد اما با توجه به متن‌های نوشته شده به نظر میاد ژانر دلنوشته عاشقانه_تراژدی باشه. با این حال انتخابش با نویسنده‌ ست و پیشنهاد می‌کنم سریع‌تر برای درست کردنش اقدام کنه.

مقدمه:
محتوای مقدمه در کل خوب و زیبا بود. مقدمه باید درمورد محتوای کلی دلنوشته یه توضیح مختصر بده که نویسنده با قلم زیباش تونست این اتفاق رو رقم بزنه. علاوه بر اون باید از ژانر دلنوشته هم حرفی برای گفتن داشته باشه و بتونه یه چشمه از هنر نویسنده رو نشون بده که متاسفانه اینجا ( با توجه به مشخص نبودن ژانر) پیروز عمل نکرده. اما با این حال تونسته در مورد محتوای دلنوشته به مخاطب توضیح بده و خیلی خوب مقدمه رو به دلنوشته ربط بده.

انسجام محتوایی:
انسجام محتوایی یعنی حفظ اندازه‌ی پارت‌ها نسبت به هم که توی این دلنوشته کاملاً رعایت شده و هیچ ایرادی بهش وارد نیست.

انسجام نگارشی:
تمامی علائم نگارشی به جا و به اندازه گذاشته شده و اینجا هم هیچ کوتاهی نسبت به دلنوشته اتفاق نیفتاده.

هدف و ایده:
به نظر میاد هدف نویسنده از این دلنوشته‌ی زیبا، توصیفِ وجنات و ویژگی‌های معشوق از ز*ب*ون عاشق هست که نویسنده با به کار گیری واژگان سنگین و جملات عارفانه تونسته این ویژگی‌ها رو خیلی ماهرانه توصیف کنه. توی هر پارت ابتدا عاشق از کمالات معشوق میگه و بعد از بی‌وفایی یار گله می‌کنه و تاکید می‌کنه که چقدر با رفتن اون دلش شکسته. من واقعا خلاقیت نویسنده رو در ارتباط با این مسئله تحسین می‌کنم.

دستور زبان:
همون طور که قبلاً گفتم، درمورد ژانر دلنوشته چیزی گفته نشده و نمیشه توی این بخش نظری در موردش داد.

ادبی:
نویسنده توی استفاده از آرایه‌های ادبی خیلی ماهرانه عمل کرده. استفاده از ارکان تشبیه، استعاره و مجازها بسیار به جا و خوب بود و من خیلی دوستش داشتم.
به نویسنده پیشنهاد می‌کنم به جای استفاده از واژگان عربی، از واژه‌های پارسی استفاده کنه و دلنوشته‌ی زیباش رو از اینی که هست زیباتر و با اصالت‌تر بکنه.

با آرزوی پیروزی برای نویسنده‌ی عزیز 🌻

انجمن رمان نویسی دانلود رمان
امضا : Paryzad
بالا