نقد ادبیات نقد دلنوشته پنداره‌های سکوت | منتقد: parysad

• نویسنده موضوع ساچلی
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 1
  • بازدیدها 48
  • Tagged users هیچ

ساعت تک رمان

ساچلی

کتابخوان انجمن
کتابخوان انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-06-17
لایک‌ها
631
امتیازها
63
کیف پول من
47,762
« بسم تعالی »

[ نقد به معنای کور کردن ذوق نیست!
بلکه به معنای پیشرفت خواهد بود. ]

📌 نویسنده عزیز، این نقد صرفا جهت بهبود قلم شما انجام شده است.

📌 خواهشمندیم پس از خواندن نقد، حتما اشکالات خود را رفع کنید، در غیر این صورت، دیگر درخواست نقد شما پذیرفته نخواهد شد!

نام دلنوشته: پنداره‌های سکوت
نویسنده: Celica
منتقد: Paryzad
ژانر: تراژدی، اجتمایی
مقدمه:
در تاریکی سکوت، غمی بی‌پایان پنهان شده است، آوای بی‌صدا، زخمی عمیق در جامعه که هیچ‌کس نمی‌تواند دیده و درمان کند. آوازه‌های خاموشی که درون هر آدمی می‌پیچد و تا ابد همراه او خواهد بود. دلنوشته‌ای تلخ از خاموشی که درون جامعه، زخمی عمیق و به ناشدنی را می‌نمایاند، یک فلاکت که تنها با شکستن سکوت می‌تواند درمان شود.
ما قراردادی امضا کردیم که غرامتش، مهری بر روی لبان بشر بود... .

لینک تاپیک تایپ:

انجمن رمان نویسی دانلود رمان
آخرین ویرایش:
امضا : ساچلی

Paryzad

منتقد ادبی انجمن
دلنویس انجمن
منتقد انجمن
تایپیست انجمن
کاربر ویژه انجمن
کتابخوان انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2023-12-07
لایک‌ها
1,007
امتیازها
73
کیف پول من
42,340
به نام گیهان خدیو
نقد دلنوشته: پنداره‌های سکوت
به قلم: سارا جلالت
ژانر: اجتماعی_تراژدی
منتقد: پریزاد (paryzad)

عنوان:
عنوانی که نویسنده برای اثر خود انتخاب کرده، اسمی خلاقانه هست و چون معناهای گوناگونی میشه ازش برداشت کرد، با ژانر گفته شده هم تناسب داره و برای دلنوشته‌ قابل قبوله.

ژانر:
ژانر تراژدی و اجتماعی که انتخاب شده، در تمامی پارت‌ها به خوبی و زیبایی رعایت شده و نویسنده تونسته با استفاده از ژانر تراژدی، دنیا و آدم‌هاش رو نقد کنه و یک اثر اجتماعیِ پر مفهومی رو در قالب تراژدی بنویسه.

مقدمه:
مقدمه در گام نخست باید با عنوان و ژانر متناسب باشه و بتونه چکیده‌ای از دلنوشته رو به مخاطب ارائه بده و اون رو برای خوندن بیشتر تشویق کنه. این خیلی مهمه که نویسنده بتونه با استفاده از هنر نویسندگی و دیدگاه خودش مقدمه‌ای رو بنویسه که در خور دلنوشته‌اش باشه.
باید بگم توی این بخش هم نویسنده عالی عمل کرده و با هنری که داشته تونسته مقدمه‌ای غنی از هر دو ژانر و مرتبط با اسم دلنوشته‌اش بنویسه.

انسجام محتوایی:
انسجام محتوایی یعنی بر قراری تعادل بین پارت‌ها و برابر بودن پارت‌ها از لحاظ نوشتاری. با این که نویسنده تلاش کرده تا پارت‌ها هم اندازه باشن اما توی بعضی از اونها، اختلافِ محسوسی دیده میشه که باعث شده انسجام محتوایی به خوبی رعایت نشه.

انسجام ادبی:
همون طور که قبلا اشاره کردم، به خوبی بین پارت‌ها رعایت شده. یعنی تمامی پارت‌ها دارای نقد اجتماعی و ساختار تراژدی هستن و هیچ پرش لحنی اتفاق نیفتاده.

انسجام نگارشی:
تمامی علائم نگارشی به جا و به اندازه رعایت شده بود و هیچ کوتاهی نسبت به این بخش اتفاق نیفتاده بود.

هدف و ایده:
به نظر میاد هدف نویسنده از این دلنوشته‌ی زیبا، نقد و شکایت از اوضاع جامعه و مردمان جامعه‌ هست که در قالب تراژدی نوشته و باعث شده این گِلِگی شاعرانه تر و زیباتر بیان بشه. من واقعا خلاقیت نویسنده رو در ارتباط با این مسئله تحسین می‌کنم.

دستور زبان:
همون طور که گفتم، از هر دو ژانر گفته شده به صورت درست و اندازه توی دلنوشته استفاده شده و توی این مورد هیج اعتراضی به نویسنده وارد نیست.

دستور ادبی:
این بخش مربوط به آرایه‌‌های استفاده شده توسط نویسنده هست که آیا از آرایه ها درست و به جا استفاده کرده یا نه. باید بگم با این که خلاقیت نویسنده‌ی عزیز از استفاده‌ی آرایه‌های ادبی توی بعضی از پارت ها ستودنیه، اما با این حال تعداد محدودی از پارت‌ها فاقد آرایه‌‌های ادبی (مثل کنایه، استعاره، مبالغه و...) هست.
بیشترین آرایه‌ی استفاده شده استعاره و تشبیه که به درستی و زیبایی نوشته شده.

با آرزوی پیروزی برای سارای عزیز...

انجمن رمان نویسی دانلود رمان
امضا : Paryzad
بالا