رویکردهای شناختی تیپ شخصیتی INTP
بر اساس نظریه روانکاو کارل یونگ, MBTI نشان می دهد شخصیت از رویکردهای شناختی متفاوتی تشکیل شده است. ترتیب سلسله مراتبی این رویکردها، همان چیزی است که شخصیت و الگوهای رفتاری را تشکیل میدهد. رویکرد غالب، رویکردی است که بیشترین نقش را در شخصیت ایفا میکند، اگر چه توسط رویکرد کمکی نیز پشتیبانی میشود. رویکرد سوم کمتر توسعه یافته است، اما همچنان بر شخصیت فرد تأثیر گذار است و با تقویت خود شخص بارزتر میشود. رویکرد فرعی عمدتا ناخودآگاه است، اما ناحیهی ضعف را نیز نشان میدهد.
رویکرد غالب: درونگرای منطقی
این رویکرد، بر نحوه دریافت اطلاعات در مورد جهان توسط افراد متمرکز است. تیپ شخصیتی INTP با تلاش برای درک چگونگی کارکرد چیزهای مختلف، این را نشان میدهند. آنها اغلب دوست دارند که چیزها یا ایدههای بزرگتر را تجزيه کنند تا به اجزای جداگانه نگاه کنند و مایلاند که دریابند چگونه همه چیز با هم متناسب و هماهنگ است و چگونه کار میکنند؟ این افراد، متفکرانی بسیار منطقی و کارآمد هستند. آنها ترجیح میدهند تا درک کاملی از یک موضوع داشته باشند، قبل از اینکه بخواهند نظر خود را در مورد آن به اشتراک بگذارند یا بخواهند اقدامی کنند.
رویکرد کمکی: برونگرای شهودی
افراد دارای تیپ شخصیتی INTP این عملکرد شناختی را با کاوش در مورد علت و معلولها و احتمالات بیان میکنند. آنها از بینش، تخیل و تجربیات گذشته برای شکلگیری ایدهها استفاده میکنند. این افراد، اغلب از آنچه میدانند فراتر میروند و تا زمانی که قادر باشند به اینکه از الهام یا بینش درباره هر مشکلی چشم پوشی کنند، بهدنبال الگوها هستند. آنها تمایل دارند تا زمان زیادی را صرف فکر کردن به آینده و تصور همهی احتمالات کنند.
رویکرد سوم: درونگرای حسی
تیپ شخصیتی INTP تمایل دارند که بسیار جزئی نگر باشند و همه واقعیتها و تجربیاتی را که به دست میآورند، با دقت دستهبندی میکنند. سپس با جمعآوری اطلاعات جدید، آنها را با دانستههای قبلی خود مقایسه میکنند تا درباره آنچه که فکر میکنند در آینده اتفاق خواهد افتاد، پیشبینی کنند.
رویکرد فرعی: برونگرای احساسی
تیپ شخصیتی INTP, تمایل به ایجاد هماهنگی در گروهها دارد. در حالی که این افراد درونگرا هستند، اما اگر در اطراف افرادی قرار گیرند که با آنها آشنا و راحت هستند، می توانند کاملاً برونگرا باشند. با این حال، در موقعیتهایی که احساس استرس میکنند، INTPها احساسات خود را خاموش میکنند و برای برقراری ارتباط با دیگران تلاش میکنند. در شرایط استرسزا، بیشتر تمایل دارند که به جای احساسات بر منطق متکی باشند.
انجمن رمان نویسی
دانلود رمان