خوش آمدید!

با عضویت در انجمن تک رمان از مزایای(چاپ کتاب،منتشر کردن رمان و...به صورت رایگان، خدمات ویراستاری، نقد و...)بهرمند شوید. با ما بهترین‌ها را تجربه کنید.☆

همین حالا عضویتت رو قطعی کن!

جامعه مدرنیته ایرانی

• نویسنده موضوع NADIYA
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 27
  • بازدیدها 2K
  • Tagged users هیچ

ساعت تک رمان

NADIYA

نویسنده فعال
نویسنده فعال
نویسنده انجمن
شاعر انجمن
کاربر فعال انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-07-15
کیف پول من
142,655
مدرنیته در جامعه ایرانی طی صد سال اخیر مورد توجه جامعه شناسان بوده است که به بررسی آن می‌پردازیم.
بررسی دیدگاه جلال آل احمد
چالش سنت و مدرنیته

بسیاری از اندیشمندان به ویژه جامعه شناسان اعتقاد دارند که تضاد سنت و مدرنیته یکی از
مهمترین چالش های روبروی جامه ما است. به عبارت دیگر، در کنار مسائلی مانند بی اعتمادی
اعتیاد، شکاف نسلی و عدم مسئولیت پذیری؛ جدال بین سنت و مدرنیته به معضلی اسامی و
هزینه‌بر تبدیل شده است که در یکصد سال گذشته دامن گیر جامعه بوده است.

انجمن رمان نویسی دانلود رمان

NADIYA

نویسنده فعال
نویسنده فعال
نویسنده انجمن
شاعر انجمن
کاربر فعال انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-07-15
کیف پول من
142,655
در مورد رویارویی سنت و مدرنیته، سه دیدگاه کلی وجود دارد:
۱.مبنا قرار دادن سنت و اعتقاد به بازخوانی آن
۲.مبنا قرار دادن مدرنیته و پذیرش مؤلفه‌های اساسی آن
۳. تلفیق سنت و مدرنیته و ابداع‌ها و نیت مشروط یا همان مدرنیته بومی.

NADIYA

نویسنده فعال
نویسنده فعال
نویسنده انجمن
شاعر انجمن
کاربر فعال انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-07-15
کیف پول من
142,655
در کشور ما، گروه اول به «مرتجع» و گروه دوم «غربزده» مشهور شده اند. پس افرادی که می خواهند از این دو بر چسب در امان باشند و ثابت کنند دیدگاهی فراتر از آن ها دارند؛ از تلفیق سنت و مدرنیته سخن می گویند

NADIYA

نویسنده فعال
نویسنده فعال
نویسنده انجمن
شاعر انجمن
کاربر فعال انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-07-15
کیف پول من
142,655
جلال آل احمد یکی از
پیروان این دیدگاه است که باور دارد، با فرهنگ و بومی می توان برخی از جنبه های مدرنیته را از غرب «اقتباس» و برخی مؤلفه‌های دیگر را با تکیه بر پتانسیل داخلی «تأسیس» کرد. به عبارت دیگر او اعتقاد دارد؛ می توان ابعاد مادی و تکنولوژیکی غرب را صاحب شد، بدون این که نیازی به تغییر بنیان های معرفت شناسی شرقی باشد.

NADIYA

نویسنده فعال
نویسنده فعال
نویسنده انجمن
شاعر انجمن
کاربر فعال انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-07-15
کیف پول من
142,655
قطعا برای بررسی اندیشه آل احمد باید دانست چگونه یک اندیشه را نقد کرد!
نقد نظریه در جامعه شناسی
نقد یک نظریه از جنبه های گوناگون و با روش های گوناگون و اهداف متفاوت، امکان پذیر است. برای مثال، اندیشه را می توان از لحاظ «تحلیل ساختاری» مورد کنکاش قرار داد. در این راستا، می توان ساختارها را به بیرونی و درونی تقسیم کرده و نقش هر ساختار را در شکل گیری آن اندیشه نشان داد. ساخت درونی شامل ساختارهای سیاسی - اقتصادی و فکری است و ساخت بیرونی شامل نظام های بین المللی و اندیشه ها و مکاتب فرامرزی است. می توان تمام ساختارهای قبلی را در سطح کلان قرار داده و در سطح خرد به تحلیل پیشینه خانوادگی، خاستگاه طبقاتی، شغل و خصوصیات فردی متفکر پرداخت و نقش تجربیات او را در شکل گیری افکارش بیان کرد

NADIYA

نویسنده فعال
نویسنده فعال
نویسنده انجمن
شاعر انجمن
کاربر فعال انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-07-15
کیف پول من
142,655
از سوی دیگر می توانیم اندیشه را از لحاظ کارکردی بررسی کنیم. یعنی می خواهیم بدانیم که یک اندیشه در برخورد با واقعیت ها و جهان خارج چه سرنوشتی پیدا کرده و چه نقشی را در جامعه بازی کرده است. در اینجا پرسش جدیدی مطرح می شود که نقد اندیشه ها بر چه مبنایی صورت می گیرد؟ آیا نقد باتوجه به ویژگی های ظاهری متن و بطور «صوری» انجام می پذیرد؟ یا با توجه به هدف‌ها و نیت‌های نویسنده، و یا آن گونه که رولان بارت مطرح کرده، باید نوشته و نویسنده را از دید خواننده نقد کرد، زیرا تفسیر و تعبیر خواننده از یک متن و آفریننده‌اش تنها چیزی است که
واقعیت داشته و قابل بررسی است در تمام تحلیل های یاد شده، تاریخ موضوعی حاشیه ای و کم اهمیت است که می توان با متبلور کردن دیدگاه تاریخی، تغییر و تحولات یک نظریه را در یک دوره زمانی دنبال کرده و فراز و نشیب های آن را به نمایش گذاشت. می توان اندیشمندی را با اندیشمندان دیگر مقایسه کرد

NADIYA

نویسنده فعال
نویسنده فعال
نویسنده انجمن
شاعر انجمن
کاربر فعال انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-07-15
کیف پول من
142,655
این کار با مقایسه های موضوع محور، شخصیت محور، شرایط محور و غیره قابل انجام. است. برای مثال در روش موضوع محور، برخی مفاهیم و موضوعات مانند: آزادی، دموکراسی، دین،
انقلاب، طبقه، ایدئولوژی، انسان، جامعه، مدرنیته، سنت و غیره اصل قرار داده شده و نظرات و
اندیشه ها در مورد این مفاهیم با هم مقایسه می شوند.
می توان پرسش اساسی اندیشمندان را با هم مقایسه کرد.

NADIYA

نویسنده فعال
نویسنده فعال
نویسنده انجمن
شاعر انجمن
کاربر فعال انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-07-15
کیف پول من
142,655
پرسش اساسی نویسندگان در واقع نشان دهنده دغدغه فکری، عرصه اساسی اندیشه ورزی و به عبارت ساده تر متغیر وابسته بحث آنان است. بسیار اتفاق می افتد که نویسندگان پرسش اساسی مشابهی دارند؛ اما جواب آنها به این پرسش و تحلیل آنها از موضوع با هم تفاوت زیادی دارد.

NADIYA

نویسنده فعال
نویسنده فعال
نویسنده انجمن
شاعر انجمن
کاربر فعال انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-07-15
کیف پول من
142,655
پرسش‌هایی درمورد اندیشه آل احمد
به لحاظ تاریخی شروع رویارویی ایرانیان با غرب را شکست ایران در نبردها با عثمانی و روسیه
عقد قراردادهای سیاسی، نظامی و به ویژه تجاری باغرب و بازدید پادشاهان، روشنفکران و محصلین ایرانی از اروپا می دانند. به هرحال همزمان با این رویارویی سه موضع گیری عمده در سطح جامعه و به ویژه در بین روشنفکران مطرح شد، گروه اول غرب را چه به لحاظ فرهنگی همان مدرنیته و ارزش های مطرح در آن و چه به لحاظ تمدنی همان مدرنیزاسیون و دستاوردهای مادی و تکنولوژیکی آن طرد کردند و هم با ارزش های غربی مانند: دموکراسی و سکولاریزم

NADIYA

نویسنده فعال
نویسنده فعال
نویسنده انجمن
شاعر انجمن
کاربر فعال انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-07-15
کیف پول من
142,655
وهم با دستاوردهای آن تمدن از سیب زمینی و لامپ الکتریکی گرفته تا عکاسی و طرح های واکسیناسیون اطفال مخالفت کردند. این گروه معتقد بودند سنت و پیروی بی کم و کاست از گذشتگان همچنان باید ادامه یابد و هیچ احتیاجی به اقتباس از بیرون به ویژه غرب فاسد و بی دین نیست. گروه دوم به این نتیجه رسیدند که باید کلیت غرب یعنی هم بعد فرهنگی، فلسفي و ذهنی و هم بعد تمدنی، مادی و عینی را با هم پذیرفت و دستیابی به یکی بدون گر*دن نهادن

بالا