روانشناسی کمال گرایی

• نویسنده موضوع امی
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 16
  • بازدیدها 286
  • Tagged users هیچ

ساعت تک رمان

امی

نویسنده فعال
نویسنده فعال
نویسنده انجمن
کاربر فعال انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-07-15
لایک‌ها
5,212
امتیازها
143
کیف پول من
142,398
احتمالاً درباره کمال گرایی یا Perfectionism تعاریف زیادی شنیده اید. اما من می‌خواهم یک تعریف کاملاً ساده برایتان داشته باشم تا با یک آشنایی درست و حسابی به سراغ راه های درمان آن برویم.
کمال گرایی به طور دقیق یعنی “استانداردی بالا برای خودم یا دیگران وضع کنم، در حالی که ضررهای آن بیشتر از سودهایش است.”
احتمالاً الان به این فکر فرو رفتید که چقدر من این ویژگی را دارم یا داشتم و چقدر من را از زندگی عقب انداخته؟ چون اگر کمال گرا نبودید می‌توانستید الآن جایگاه بهتر و ویژه تری نسبت به حال حاضر خودتان داشته باشید.
پیشنهاد من به شما این است که تا کمال گرایی بیشتر از این مانع موفقیتتان نشده و راه شما را سد نکرده، شروع کنید به از بین بردن این نقطه ضعف بزرگ. شاید یک ساعت دیگر موقعیت مناسب دیگری را به خاطر کمال گرایی از دست داده باشید. پس همین حالا شروع کنید.

4.jpg

انجمن رمان نویسی دانلود رمان
امضا : امی

امی

نویسنده فعال
نویسنده فعال
نویسنده انجمن
کاربر فعال انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-07-15
لایک‌ها
5,212
امتیازها
143
کیف پول من
142,398

فرق کمال گرایی با کامل گرایی​

قطعاً یکی از دلایل اصلی آن، همین اسم نه چندان درست آن است. شاید بهتر بود از ابتدا به جای اینکه از واژه کمال گرایی استفاده شود، از کامل گرایی استفاده می‌شد.
چون کلمه کمال گرایی یعنی فرد همیشه سعی می‌کند کارهایش به بهترین نحو ممکن انجام شود و نقطه ضعف هایی که دارد را به مرور برطرف کند. ( که اتفاقاً یک ویژگی عالی است.)

امی

نویسنده فعال
نویسنده فعال
نویسنده انجمن
کاربر فعال انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-07-15
لایک‌ها
5,212
امتیازها
143
کیف پول من
142,398
ولی کامل گرایی یعنی کسی که تا همه چیز کامل نباشد کارش را شروع نمی‌کند و احتمالاً هیچ وقت هم نمی‌تواند کار را شروع کند. چون اصلاً هیچ آدم و کار کاملی وجود ندارد!
اما چون اکثر افراد از این دو کلمه جا به جا استفاده می‌کنند، اجازه دهید ما هم کمال گرایی را یک ویژگی بد درنظر بگیریم.
در واقع تفاوت افراد کامل گرا با کمال گرا در همین شروع کردن یا نکردن است. اجازه دهید این نکته را با یک مثال، دقیق تر برایتان توضیح دهم.

امی

نویسنده فعال
نویسنده فعال
نویسنده انجمن
کاربر فعال انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-07-15
لایک‌ها
5,212
امتیازها
143
کیف پول من
142,398
تصور کنید یک نفر می‌خواهد تبدیل به استادی حرفه ای شود. این فرد می‌تواند 2 راه را انتخاب کند.
راه اول: بعد از اینکه آموزش های ضروری را یاد گرفت، تدریس را شروع کند و سعی کند به مرور خودش و تدریسش را کامل کند.
و راه دوم: می‌تواند انقدر صبر کند تا تبدیل به یک استاد کامل شود و بعد شروع کند. (که احتمالاً هیچ وقت کامل نمی‌شود و شروع نمی‌کند.)
پس همیشه بعد از اینکه به نقطه ای رسیدید که متوجه شدید می‌توانید شروع کنید، لحظه ای درنگ نکنید و فقط شروع کنید…

صفات اخلاقی بد یک فرد کمال گرا​

افراد کمال گرا، یک سری ویژگی عجیب و غریب و در اصطلاح چِرت دارند که باعث می‌شود به موفقیتی نرسند. در ادامه با 6 مورد از مهم ترین آن ها آشنا خواهیم شد…

امی

نویسنده فعال
نویسنده فعال
نویسنده انجمن
کاربر فعال انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-07-15
لایک‌ها
5,212
امتیازها
143
کیف پول من
142,398

ترس از ریسک کردن​

یکی از ویژگی های بد افراد کمال گرا همین ترس از ریسک کردن است.
ترس از ریسک کردن، یک چیز کاملاً طبیعی است و اصلاً اگر کسی از ریسک کردن نترسد درست نیست!
اما این که کلاً ریسک را کنار بگذاریم و بخواهیم در منطقه امن خودمان حرکت کنیم، اشتباه بزرگی مرتکب می‌شویم و آن وقت خودمان، باعث عدم موفقیتمان هستیم. افراد کمال گرا هم دقیقاً همین طور هستند. یعنی فکر می‌کنند به هیچ وجه نباید ریسک کنند و باید در منطقه امن ذهن خوشان باقی بمانند. همین تفکر اشتباه، اولین عامل عدم موفقیت آنهاست.

امی

نویسنده فعال
نویسنده فعال
نویسنده انجمن
کاربر فعال انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-07-15
لایک‌ها
5,212
امتیازها
143
کیف پول من
142,398

ترس از انتقاد کردن دیگران​

یک نکته عجیبی که گاهی اوقات به ذهنم خطور می‌کند، این است که چرا وقتی یک نفر از ما انتقاد می‌کند ناراحت می‌شویم و اصلاً باب میلمان نیست!
وقتی ما مورد انتقاد قرار می‌گیریم، نه تنها اتفاق بدی برایمان نمی‌افتد، بلکه نقاط ضعف اخلاقی و کاری خودمان را می‌شناسیم و باید از فردی که از ما انتقاد کرده تشکر هم بکنیم.
اما متأسفانه افراد کمال گرا از انتقاد متنفرند. چون می‌فهمند که کامل نیستند و باید با این واقعیت کنار بیایند. به همین دلیل است که انتقاد از افراد کمال گرا معمولاً منجر به اتفاقات ناخوشایندی می‌شود.

امی

نویسنده فعال
نویسنده فعال
نویسنده انجمن
کاربر فعال انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-07-15
لایک‌ها
5,212
امتیازها
143
کیف پول من
142,398

تنبلی و اهمال کاری​

جمله جالبی که در ر*اب*طه با کمال گرایی هست، این است که می‌گویند: کمال گرایی همان اهمال کاری است که با کفش های زیبا می‌آید!
همان طور که گفتم افراد کمال گرا به این بهانه که من هنوز کامل نیستم کاری را شروع نمی‌کنند و این هم نوعی از تنبلی و اهمال کاری است! در حالی که شاید خودشان هم از این مورد خبر نداشته باشند!

امی

نویسنده فعال
نویسنده فعال
نویسنده انجمن
کاربر فعال انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-07-15
لایک‌ها
5,212
امتیازها
143
کیف پول من
142,398

کاهش اعتماد به نفس​

می‌توانم با قدرت بگویم که کمال گرایی دشمن سرسخت اعتماد به نفس است.
دلیلش هم این است که افراد کمال گرا معمولاً کاری را انجام نمی‌دهند و فکر می‌کنند هنوز به درجه ای که باید برسند، نرسیدند و نمی‌توانند آن کار را انجام دهند و همین دلیل واضحی است که بگوییم کمال گرایی= عدم اعتماد به نفس
شما می‌توانید با تقویت اعتماد به نفستان، به نوعی کمال گرایی را هم از بین ببرید چون این دو کاملاً از هم مجزا و در عین حال با یکدیگر مرتبط هستند.

امی

نویسنده فعال
نویسنده فعال
نویسنده انجمن
کاربر فعال انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-07-15
لایک‌ها
5,212
امتیازها
143
کیف پول من
142,398

راه های درمان کمال گرایی​

حالا زمان آن رسیده که بعد از بیان معنای کمال گرایی و ویژگی های افراد کمال گرا، برویم به سراغ راه های درمان کمال گرایی. با ما همراه باشید تا با 7 تکنیک فوق العاده ای که در ادامه برایتان مطرح می‌کنیم، این عادت بد را در وجود خودتان از بین ببرید…

امی

نویسنده فعال
نویسنده فعال
نویسنده انجمن
کاربر فعال انجمن
تاریخ ثبت‌نام
2023-07-15
لایک‌ها
5,212
امتیازها
143
کیف پول من
142,398

اهداف واقع گرایانه برای خودتون تعیین کنید​

سعی کنید برای خودتان اهدافی تعیین کنید که دست یافتنی باشد. نه اهدافی که حتی کامل ترین فرد روی زمین هم نمی‌تواند به آن برسد.
یکی از ویژگی های هدف گذاری به شیوه smart هم همین انتخاب اهداف واقع گرایانه است.
پس حواستان به اهدافتان باشد تا با حرکت در مسیر آنها، به موفقیت برسید.

بالا