Nasrin.J
سلام ببخشید مزاحمتون میشم تو مصاحبه گفته بودین که «سعی کنید توازن رو بین ارکان رمان رعایت کنید» میشه منظورتون رو بگید؟
ممنون میشم کمکم کنید تا رمانم رو بهتر بنویسم
سلام عزیزم
مراحمی گلم
منظورم از تعادل اینه که هر چیزی در جای خودش به اندازه باشه و از حد نرمالش خارج نشه
این ارکان میتونه شامل مونولوگ،دیالوگ،تصویرسازی،هیجان،سکون،تشبیهات،توصیفات بصری و ...
مثلا بعضی رمانها رو میبینی که بیشتر حجمش شامل خودگوییهای راوی داستان هست که این اشتباهه و اثر رو از حالت داستانی خارج میکنه و به شکل خاطره تعریف کردن سوق میده.
یا یه چیز دیگه که خیلی دیدم توصیفات پشت سرهم و بی وقفه ست که مخاطب رو خسته میکنه و به راحتی از روش رد میشه. مثل یسری از دوستان که در چندین سطر طولانی، تک تک ویژگیهای ظاهری کاراکترها رو نام میبرند و بعدش سراغ دکوراسیون میرند از تخت و کمد گرفته تا فرش و تابلو و تلویزیون و... . اینجا هم توصیفات از تعادل خارجه.
یا مثال دیگه بخوام بگم بعضی رمانها رو دیدم که خیلی دیالوگ دارن.مثلا:
-علی ساکت شو
علی داد زد:
-تو ساکت شو وگرنه...
سوسن جیغ کشید:
-فکر کردی کی هستی؟ سر من داد نزن
این دیالوگهای پشت سر هم و بدون تنفس، اصلا جالب نیست و مخاطب رو دلسرد میکنه.
درست مثل آشپزی هست. شما اگه بخوای قیمه درست کنی، چطور اینکارو انجام میدی؟ آیا میتونی هر کدوم از مواد رو جداگانه بخوری و انتظار داشته باشی که با جداگانه خوردنشون، طعم قیمه رو حس کنی؟ مسلما نه
باید هر چیزی رو به اندازه و به ترتیب داخل قابلمه بریزی. اول باید پیاز تفت داده بشه و بعد رب اضافه بشه و تو مرحله سوم گوشت پخته بشه و آخر هم لپه اضافه کنی و تهش نمک بزنی و ... و بذاری کلش باهم بپزه. اگه ترتیب یا مقدار استفاده بهم بریزه، نتیجه خوبی حاصل نمیشه. تعادل بین استفادهی همزمان و به جای از مواد اولیه، یه غذای خوشمزه رو میسازه.
ارکان نویسندگی هم مثل مواد اولیهی آشپزی هستن. اینکه بعضی دوستان اول ده خط فقط توصیف چهره میکنن، ده خط بعدی فقط تصویرسازی محیط انجام میدن. ده خط بعدی فقط مونولوگ مینویسند و بعدش هم دیالوگهای پشت سر هم. اینکه هر رکن رو بخوای یه بسته در نظر بگیری و بستهای پیش بری، مثل جداگونه خوردن مواد اولیهی غذاست و کار اشتباهی هست.
من خودم سعی میکنم تا حد توان، تعادل رو بین ارکان رعایت کنم. اگر دو خط مونولوگ مینویسم لابلاش یه توصیفِ چهرهی ریز انجام بدم. یه اَکت رخ بده. سه تا دیالوگ گفته بشه. محیط کمی شرح داده بشه، کمی اطلاعات جدید به مخاطب منتقل بشه و ... .
توی هر پاراگراف از رمان، سعی میکنم از هر کدومش، یکم قرار بدم. البته کار سادهای نیست و من سعی میکنم بیشتر روش کار کنم.
موفق باشی مهربونم
انجمن رمان نویسی
دانلود رمان