فسنجون گیلکی
فسنجان گیلکی به صورت سنتی تهیه میشود و دارای طعمی ملس است. رنگ آن سیاه است. در این نوع فسنجان، مغز گردو را بسیار آسیاب کرده و به حالت خمیر در میآورند. تهیه فسنجان گیلکی به وسیله گمج، یک ظرف سنتی و سفالی گیلان، انجام میشود.
در فصل پاییز و زمستان، از گوشت پرنده شکار (مرغابی یا غاز) یا گوشت اردک یا غاز محلی برای طبخ فسنجان گیلکی استفاده میشود. در ابتدا، گوشت را با رب انار ترش در اجاق میگذارند و سپس خمیر مغز گردو را (که بسیار ریز آسیاب شده است) به آن اضافه میکنند. برای ایجاد طعم ملس، از میوه قیسی خشک شده استفاده میشود. همچنین، جهت سیاهتر شدن خورشت، یک تیکه آهنی را که روی آتش قرار گرفته و سرخ شده است، در گمج خورشت قرار میدهند. این تیکه آهن باعث وارد شدن مقداری از آهن به خورش میشود و رنگ آن کاملاً سیاه میشود. نعل اسب معمولاً به عنوان تیکه آهن استفاده میشود، اما هر نوع وسیله آهنی تمیز دیگری نیز قابل استفاده است. برخی اوقات امروزه از قرص آهن نیز در جایگاه تیکه آهن استفاده میشود، اما این روش عمومی نیست و مورد ترجیح نمیباشد.
انجمن رمان نویسی
دانلود رمان