دربارهی کتاب رها و ناهشیار مینویسم
جستار قالبی ادبی است که در قاعده و قانون هیچ قالب ادبی دیگری جای نمیگیرد. جستار هم کوتاه است و هم بلند، هم میآموزد و هم نمیآموزد، هم سرگرم میکند و هم غمگین و خلاصه جستار همانند کبوتری آزاد و رها است. نویسندههای تازهکار و حتی حرفهای در آغاز کار خود اکثراً جستارنویس هستند. فراغ بال در جستارنویسی باعث شکوفایی قلم میشود و همینطور جستارنویسی یکی از بهترین تمرینها برای نویسندگی است.
ادر لارا (Adair lara)، نویسندهی کتاب رها و ناهشیار مینویسم (Naked, Drunk, and Writing)، جستارنویسی قهار است که میداند چگونه از کمترین مواد برای پر و بالدادن به نوشتههای خود استفاده کند. او کتابش را با نوشتن قصهی خود آغاز میکند و با بخش تبلیغات برای کتاب به اتمام میرساند. بدین ترتیب، شما از نزدیکترین موضوع در دسترس، یعنی داستان زندگی خود، برای نوشتن استفاده میکنید و به مرحلهی فروش جستارهای خود میرسید.
سالها آموزش نویسندگی باعث شده تا نویسندهی کتاب بتواند از زبانی چرب و نرم برای آموزش مفاهیم گاه ساده و گاه پیچیده جستارنویسی استفاده کند. ادر با طنز مخصوص بهخود، آموزشی سازماندهیشده و مرحلهبهمرحله ارائه میدهد که میتواند هر فرد عامی را به نویسندهای زبردست تبدیل کند. او در این کتاب سعی میکند تا به چند سوال رایج نویسندگان تازهکار پاسخ دهد:
چگونه بدانم که نوشتهام را از کجا شروع و به کجا ختم کنم؟
چگونه خودم را مجبور به نوشتن کنم زمانی که تنبل شدهام، ترسیدهام و سرم شلوغ است؟
چگونه نسخهی اولیه خوبی بنویسیم و آن را در معرض توجه قرار دهیم؟
کتاب من آماده انتشار است، حالا چگونه نماینده برای خود پیدا کنم؟
اگر نوشتهام را به مادرم نشان دهم، آیا باز هم به دورهمیهای خانوادگی دعوت میشوم؟
انجمن رمان نویسی
دانلود رمان