رمان بیداری با روایت داستان خانوادهای شروع میشود که در حال گذران تعطیلات خود در جزیرهای بزرگ در خلیج مکزیک هستند: لئونسه، همسرش ادنا به همراه دو پسرشان اتین و رائول. روزها یکی پس از دیگری سپری میشوند و ادنا بیشتر زمان خود را مشغول رسیدگی به همسر و پسرانش است. تا این که تصمیمی بزرگ مسیر زندگیاش را دگرگون میسازد. تصمیمی که او را در مقابل ارزشهای رایج و مقبول زمانهاش قرار میدهند.
کتاب بیداری از اولین رمانهای فمنیستیست. به عبارتی از نخستین آثاریست که جسورانه پای «جنسیت و استقلال زنانه» را به رمان باز کرد. همچنین این اثر از پیشگامان ادبیات مدرنیستی آمریکایی است که نام نگارندهاش را در کنار نویسندگان بزرگی همچون ویلیام فاکنر و ارنست همینگوی قرار میدهد. با این وجود، گرچه جنبهی فمنیستی این رمان بسیار پررنگ و چه بسا بر دیگر جنبههای آن غالب است. اما این موضوع نباید باعث غفلت ما از دیگر زمینههای فرهنگی آن شود. همچنین بیداری داستانیست با پیچوخمهای روانشناختی فراوان که از نگاه مخاطب تیزبین پنهان نمیماند.
یکی از نقاط عطفی که بد نیست به آن اشاره کنیم، «موازی نویسی» شوپن در این داستان است. بهعنوانمثال او دست به خلق دو شخصیت زن زده که کاملاً در دو قطب مخالف یکدیگر قرار میگیرند. این موضوع از مهمترین جذابیتهای ساختاری رمان بیداری است. ما از یک طرف با شخصیتی به نام مادام راتینیول مواجه هستیم که فرزندان بسیار دارد و رسالت خود را هیچ چیز جز خدمت کردن به همسر و فرزندانش نمیبیند. از طرفی دیگر، مادمازل رایز پیانیستیست قابل که تنها زتدگی میکند و جامعه از رو او برگردانده است. به عبارتی از نظر اجتماع او عاقبت به خیر نشده است!
انجمن رمان نویسی
دانلود رمان