رویکردهای شناختی تیپ شخصیتی ENFP
هریک از تیپهای شخصیتی از ۴ کارکرد شناختی تشکیل شدهاند که به چگونگی پردازش اطلاعات و تصمیم گیری افراد مربوط میشوند. ۲ کارکرد اول بارزترین نقش را در شخصیت آنها بازی میکنند؛ گرچه ۲ کارکرد دیگر نیز در شخصیت آنها نقش دارند، تأثیرشان فقط در موقعیتهای خاص مشخص میشود.
رویکرد غالب: برونگرای شهودی
تیپ شخصیتی ENFP اغلب بر احتمالات تمرکز میکنند. در تفکر انتزاعی، خوب هستند و ترجیحشان این است که بر جزئیات تمرکز نکنند. آنها مبتکر و متمرکز بر آینده هستند؛ همچنین در مشاهده تصویر اشیا، قویتر هستند تا در توجه به واقعیت آن. این گروه به تمرکز بر روابط علاقهمندند و در یافتن الگو و ارتباطات بین افراد، موقعیتها و ایدهها مهارت دارند.
رویکرد کمکی: درونگرای احساسی
تیپ شخصیتی ENFP هنگام تصمیمگیری، ارزش بیشتری برای احساسات و ارزشها قائل میشود تا معیارهای منطقی و عینی. این افراد تمایل دارند به اینکه احساسات خود را دنبال کنند، با دیگران همدل باشند و تصمیماتشان را بر اساس احساسات خود بگیرند. آنها به صادقبودن با خود و ارزشهای خود علاقهمندند. دنیای آنها با ارزشهایشان در دنیای ایدئال همسو خواهد بود.
رویکردسوم: برونگرای منطقی
این کارکرد شناختی مبتنی بر سازماندهی اطلاعات و ایدهها با روشی منطقی عمل میکند. این تیپ شخصیتی ممکن است از این کارکرد برای مرتبکردن دادههای پراکنده بهمنظور برقراری ارتباطات استفاده کنند؛ بهعنوان مثال، یک فرد ENTP ممکن است حین حل مسئله با صدای بلند فکر کند تا بتواند برای دنبالکردن خط فکری خود، همه اطلاعات را روی میز قرار دهد.
رویکرد فرعی: درونگرای احساسی
تیپ شخصیتی ENFP از این کارکرد برای مقایسه تجربیات امروز با گذشته استفاده میکنند. در این حالت، این افراد اغلب میتوانند خاطرات، احساسات و حواس مرتبط با آن وقایع را به یاد بیاورند؛ در نتیجه آنها میتوانند بر اساس تجربیات قبلی، بهدنبال انتظارات خود و الگویی برای رویدادهای آینده باشند.
انجمن رمان نویسی
دانلود رمان