خوش آمدید!

با عضویت در انجمن تک رمان از مزایای(چاپ کتاب،منتشر کردن رمان و...به صورت رایگان، خدمات ویراستاری، نقد و...)بهرمند شوید. با ما بهترین‌ها را تجربه کنید.☆

همین حالا عضویتت رو قطعی کن!

پزشکی و سلامت اسپری سالبوتامول و نحوه استفاده از آن

• نویسنده موضوع kiyan
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 22
  • بازدیدها 532
  • Tagged users هیچ

ساعت تک رمان

kiyan

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-06-28
کیف پول من
18,629
آلبوترول که با نام سالبوتامول نیز شناخته می شود برای درمان خس خس س*ی*نه و تنگی نفس ناشی از مشکلات تنفسی مانند آسم، بیماری مزمن انسدادی ریه استفاده می شود.

آلبوترول به گروهی از داروها تعلق دارد که به عنوان برونکودیلاتور شناخته می شوند.

این دارو با شل کردن ماهیچه های اطراف مجاری تنفسی کار می کند تا برای راحت نفس کشیدن باز شوند. کنترل علائم مشکلات تنفسی می تواند باعث طی کردن روال عادی زندگی شود. این دارو که به صورت خوراکی مصرف می شود بلافاصله اثربخشی ندارد.

انجمن رمان نویسی دانلود رمان

kiyan

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-06-28
کیف پول من
18,629
آلبوترول نباید برای حملات ناگهانی مشکلات تنفسی استفاده شود. پزشک ممکن است حین مصرف این دارو یک داروی استنشاقی سریع برای تنگی نفس ناگهانی/ حملات آسم تجویز کند. فرد باید همیشه دستگاه استنشاقی تسکین دهنده سریع را همراه داشته باشد.

اسپری سالبوتامول مجاری هوایی را گشاد می‌کند و کاربرد اصلی آن برای پیشگیری و درمان بیماران مبتلا به آسم است و علاوه بر اسپری سالبوماتول، این دارو به شکل‌های شربت، محلول استنضاقی، قرص و تزریق نیز تولید می‌شود.

این اسپری به جز بیماران آسمی، برای بیماران مبتلا به آسم ورزشی، برونشیت مزمن، آمفیزم و سایر بیماری‌های تنفسی هم استفاده می‌شود و مکانیزم آن به این صورت است که با شل کردن عضله‌های مجاری هوایی و در نتیجه باز کردن آن، باعث راحت نفس کشیدن می‌شود.

kiyan

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-06-28
کیف پول من
18,629

موارد مصرف اسپری سالبوتامول

*آسم:

شایع‌ترین مورد استفاده از اسپری سالبوتامول در بیماری آسم است. سالبوتامول و به طور کلی بتا۲ آگونیست‌ها به عنوان قوی‌ترین برونکودیلاتورها و به‌عنوان خط‌اول در درمان حمله آسم استفاده می‌شوند. سالبوتامول هم به عنوان داروی اصلی و سریع الاثر در درمان حمله‌های ‌آسم و هم به عنوان داروی نگهدارنده در موارد آسم مزمن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

kiyan

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-06-28
کیف پول من
18,629
*بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD):

در موارد عود علایم به صورت تنگی نفس مورد استفاده قرار می‌گیرد.

*برونشیولیت:

در موارد خس‌خس شدید و سختی در تنفس به صورت نبولایز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

*درد زایمان زودرس:

برای مهار دردهای زایمانی ممکن است به صورت وریدی تجویز گردد.

kiyan

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-06-28
کیف پول من
18,629
1632088249408.png

نحوه استفاده اسپری سالبوتامول

سالبوتامول داروی بدون نسخه نیست. بسته به مشکل شما پزشک معالج دوزاژ بخصوصی از دارو را تجویز می‌کند. سالبوتامول فقط برای تسکین علایم شما تجویز شده است و به هیچ وجه سبب علاج بیماری شما نمی‌شود. اسپری سالبوتامول را دقیقا مطابق با دستور پزشک خود مصرف و از تغییر دوز یا قطع مصرف آن بدون مشورت با پزشک جدا پرهیز نمایید. ضمنا دستورات داخل بسته دارو را نیز به دقت مطالعه کنید. اسپری سالبوتامول برای پیشگیری و نیز درمان حملات تنگی نفس بکار می‌رود. اگر پزشک شما این دارو را جهت پیشگیری از بروز آسم ورزشی تجویز کرده است، لازم است که دارو را 15 تا 20 دقیقه قبل از شروع ورزش استفاده نمایید.

kiyan

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-06-28
کیف پول من
18,629

چگونگی مصرف اسپری

قبل از هر بار استفاده، اسپری را به خوبی تکان دهید. یک نفس عمیق بکشید و سپس بطور کامل بازدم کنید. سپس قسمت دهانی اسپری را کاملا در د*ه*ان قرار دهید و با کمک دندان‌ها آن را ثابت نگهدارید. بعد در حالی که یک نفس عمیق می‌کشید، اسپری را فشار دهید تا یک پاف از اسپری سالبوتامول وارد حلق شما شود. حال نفس خود را لااقل 5 تا 10 ثانیه حبس کنید و بعد بطور معمولی نفس بکشید. اگر پزشک از شما خواسته است که هر بار دو پاف از دارو را استنشاق نمایید، پاف دوم را حداقل 1 تا2 دقیقه بعد استنشاق کنید. پس از هر بار مصرف دارو، د*ه*ان خود را به خوبی با آب بشویید.

kiyan

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-06-28
کیف پول من
18,629
*هشدار

هنگام فشار دادن اسپری سالبوتامول اطمینان حاصل کنید که دارو وارد حلق شما می شود و به زبان یا دندان های شما برخورد نمی‌کند. اگر برای کودک خود از اسپری استفاده می کنید، می توانید حین اسپری کردن دارو، بینی وی را بگیرید تا دارو فقط وارد حلق وی گردد. اگر پزشک برای شما محلول استنشاقی دارو را تجویز کرده است، باید از یک نبولایزر (وسیله ای که دارو را به بخار تبدیل می کند) استفاده کنید. از پزشک یا داروساز در خصوص چگونگی استفاده از این وسیله سوال نمایید.

kiyan

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-06-28
کیف پول من
18,629

مصرف سالبوتامول در بارداری

استفاده از اسپری سالبوتامول در دوران بارداری اصلا توصیه نمی‌شود چرا که امکان رخ دادن شکاف کام و نقص اعضا حتی اگر الگوی یکنواختی برای ناهنجاری‌های جنین گزارش نشود، وجود دارد.

kiyan

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-06-28
کیف پول من
18,629

kiyan

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-06-28
کیف پول من
18,629

عوارض جانبی سالبوتامول

تجويز مقادير زياد سالبوتامول قبل یا اندكی پس از بیهوشی با کلروفرم يا هالوتان ممکن است خطر آریتمی شدید بطنی را به ويژه نزد اشخاص با سابقه بيماری قلبی افزایش دهد. مصرف همزمان داروهای ضد افسردگی سه حلقه‌ای و يا مهاركننده های مونوآمین اكسيداز (MAO) (شامل فورازوليدون وپروكاربازين) با سالبوتامول ممكن است باعث تشديد اثر دارو بر سیستم عروقی شود. مصرف همزمان اين دارو با گلیكوزیدهای دیژیتال ممكن است خطر آریتمی قلبی را افزایش دهد. مصرف همزمان سالبوتامول با كوكایین علاوه بر اثر افزايیده ت*ح*ریک CNS،ممکن است اثرات جانبی عروقی هر يک را نیز افزایش دهد. مصرف همزمان با مسددهای بتا ممکن است با اثر گشادکنندگی برونش سالبوتامول مقابله نماید.

بالا