خوش آمدید!

با عضویت در انجمن تک رمان از مزایای(چاپ کتاب،منتشر کردن رمان و...به صورت رایگان، خدمات ویراستاری، نقد و...)بهرمند شوید. با ما بهترین‌ها را تجربه کنید.☆

همین حالا عضویتت رو قطعی کن!

روانشناسی روانشناسی اجتماعی چیست؟

• نویسنده موضوع Matthew
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 16
  • بازدیدها 418
  • Tagged users هیچ

ساعت تک رمان

Matthew

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-05-07
کیف پول من
1,861
روانشناسی اجتماعی :
موضوع روانشناسی اجتماعی: روانشناسی اجتماعی به بحث درباره درک رفتار فردی در یک زمینه اجتماعی می‌پردازد.

بارون، برن و سولز (۱۹۸۹) روانشناسی اجتماعی را این چنین تعریف می‌کنند:

تعریف روانشناسی اجتماعی: «روانشناسی اجتماعی یک زمینه علمی است که به‌دنبال درک ماهیت و علل رفتار فردی در شرایط اجتماعی می‌باشد.»

بنابراین، رفتار انسانی تحت‌تأثیر دیگران و همچنین زمینه اجتماعی که رفتار در آن روی می‌دهد، قرار دارد. از این رو روانشناسان اجتماعی با عواملی که ما را به نحوی به سوی رفتار کردن در حضور دیگران هدایت می‌کند و همچنین جستجوی شرایطی که در آن رفتار یا اعمال و احساسات خاصی رخ می‌دهد، سر و کار دارند. روانشناسی اجتماعی به این امر مربوط می‌گردد که چگونه این احساسات، افکار، باورها، قصدها و اهداف ایجاد می‌شوند و چگونه چنین عوامل روانشناختی به نوبه خود می‌توانند بر تعاملات ما با دیگران تأثیر بگذارند.

انجمن رمان نویسی دانلود رمان

Matthew

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-05-07
کیف پول من
1,861
موضوعات مورد بررسی در روانشناسی اجتماعی عبارتند از: خودانگاره، شناخت اجتماعی، نظریه اسناد یا انتساب، تأثیر اجتماعی، فرایندهای گروهی، تعصب و تبعیض، فرایندهای بین فردی، ت*ج*اوز، نگرش و رفتارهای کلیشه‌ای.

Matthew

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-05-07
کیف پول من
1,861
تاریخچه روانشناسی اجتماعی چیست
تأثیرات اولیه
ارسطو معتقد بود که انسان‌ها به طور طبیعی جامع‌پذیر هستند. و ضرورتی وجود دارد که به ما اجازه می‌دهد تا ما با هم زندگی کنیم (یک رویکرد فرد محور). در حالی که افلاطون احساس می‌کرد بیان کند که دولت، فرد را کنترل می‌کند و مسئولیت اجتماعی را از طریق زمینه اجتماعی (یک رویکرد اجتماعی محور) تقویت کرده و به پیش می‌برد.

هگل (۱۸۳۱-۱۷۷۰) این مفهوم را مطرح کرد که جامعه با رشد ذهن اجتماعی ارتباط اجتناب‌ناپذیری دارد. این امر به ایده ذهن گروهی منجر شد که در مطالعه روانشناسی اجتماعی بسیار مهم می‌باشد. لازاروس و استینتال در مورد برتری‌های اروپاییان انگلیسی تبار در سال ۱۸۶۰ مطالبی را نوشتند. همچنین «روانشناسی والکر» با تمرکز بر ایده ذهن جمعی ظهور و بروز یافت. این مورد بر این مفهوم تأکید دارد که شخصیت به دلیل تأثیرات فرهنگی و اجتماعی، به ویژه از طریق زبان، که محصول اجتماعی جامعه و همچنین ابزار تشویق تفکر اجتماعی خاص در فرد می‌باشند، رشد و توسعه می‌یابد. از این رو، وودت (۱۹۲۰-۱۹۰۰) به مطالعات متدولوژیک زبان و تأثیر آن در جامعه اجتماعی امیدوار بود.

Matthew

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-05-07
کیف پول من
1,861
متون اولیه
تمرکز متون و مکتوبات بر روی روانشناسی اجتماعی، ابتدا در آغاز قرن بیستم ظاهر شد. اولین کتاب قابل‌توجهی که در زبان انگلیسی منتشر شد، اثر مک دوگال در سال ۱۹۰۸ بود (مقدمه‌ای بر روانشناسی اجتماعی)، که شامل فصل‌های احساسات و هیجانات، اخلاق، شخصیت و مذهب بوده و کاملاً متفاوت از ترکیب زمینه‌ای است که ما امروزه با آن سر و کار داریم.

او معتقد بود که رفتار اجتماعی، ذاتی یا غریزی می‌باشد و بنابراین مبحث انتخابی او «فرد» بوده است. با این وجود، این باور اصلی در روانشناسی اجتماعی مدرن امروز نیست.

Matthew

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-05-07
کیف پول من
1,861
قدامات آلپورت (۱۹۲۴) تفکر فعلی را به میزان بیشتر مورد پشتیبانی قرار می‌دهد، زیرا او تصدیق می‌کند که رفتار اجتماعی ناشی از تعاملات میان افراد است. او همچنین یک رویکرد شناختی را اتخاذ کرد، تحقیقات واقعی را مورد بحث قرار داد و بر این موضوع نیز تأکید کرد که این زمینه‌ی تحقیقاتی، علمی است که به بررسی این مطلب می‌پردازد که رفتار فردی تا چه حدی باعث برانگیختن دیگران می‌شود و یا اینکه رفتار خود فرد تا حدی واکنشی نسبت به رفتار دیگران است. کتاب او همچنین موضوعاتی را که امروزه هنوز مشهود است، مانند احساسات، انطباق و تاثیر مخاطبان بر روی دیگران را مورد توجه قرار داده است.

اولین کتاب در مورد روانشناسی اجتماعی توسط مارچیسون در سال ۱۹۳۵ منتشر شد. مورفی و مورفی (۱۹۳۱تا ۱۹۳۷) یک کتاب که شامل خلاصه‌ای از یافته‌های ۱۰۰۰ مطالعه در خصوص روانشناسی اجتماعی بود را تهیه کردند. کلاینبرگ (۱۹۴۰) تعدادی از متونی را که با توجه به این موضوع در دسترس بودند و شامل تعامل بین زمینه اجتماعی و رشد شخصیت می‌شدند را تا سال‌های ۱۹۵۰ مورد بررسی قرار داد و یافته‌های خود را به رشته‌ی تحریر درآورد.

Matthew

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-05-07
کیف پول من
1,861
رشد مجلات
دهه‌ی ۱۹۵۰ – مجله ناهنجاری و روانشناسی اجتماعی.

۱۹۶۳ – مجله شخصیت، مجله انگلیسی روانشناسی اجتماعی و بالینی.

۱۹۶۵ – مجله روانشناسی فردی و اجتماعی، مجله روانشناسی اجتماعی تجربی.

۱۹۷۱ – مجله روانشناسی کاربردی اجتماعی، مجله روانشناسی اجتماعی اروپایی.

۱۹۷۵ – فصلنامه روانشناسی اجتماعی، پژوهشنامه‌ی شخصیت و روانشناسی اجتماعی.

۱۹۸۲ – شناخت اجتماعی.

۱۹۸۴ – مجله روابط شخصی و اجتماعی.

Matthew

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-05-07
کیف پول من
1,861
دیگران بر عملکرد کلی دوچرخه‌سواران و دانش‌آموزان به‌کار بست. به عبارت دیگر، افراد هنگامی که در معرض یک زمینه‌ی اجتماعی قرار می‌گیرند، چگونه تأثیر می‌پذیرند و رفتار می‌کنند.

تا سال ۱۹۳۵ مطالعه هنجارهای اجتماعی به‌دنبال فهم این موضوع که چگونه افراد باتوجه به قوانین جامعه رفتار می‌کنند، توسعه‌یافت. این مطالعه توسط شریف (۱۹۳۵) انجام شد.

لوین و همکاران او نیز سپس در سال ۱۹۳۹، تحقیقات تجربی در مورد رهبری و فرایندهای گروهی را به منظور دریافت و فهم اخلاق کاری موثر با توجه به سبک‌های مختلف رهبری آغاز کردند.

Matthew

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-05-07
کیف پول من
1,861
تحولات بعدی
بخش عمدهای از تحقیقات کلیدی در روانشناسی اجتماعی پس از جنگ جهانی دوم رشد و توسعه یافت. یعنی همان زمانی‌که مردم با یکدیگر هم‌گروه شده و در شرایط اجتماعی (به‌دلیل جنگ) قرارگرفتند، افراد به‌رفتارهای جمعی بایکدیگر علاقمندشدند. مطالعات کلیدی و مهمی در زمینه‌های مختلفی انجام شده است.

برخی مطالعات بر این نکته تمرکز داشتند که نگرش‌ها چگونه شکل می‌گیرند، چگونه به وسیله‌ی زمینه‌ی اجتماعی تغییر می‌کنند و اندازه‌گیری می‌شوند تا در نهایت این اطمینان حاصل شود که آیا تغییری (واقعا) رخ داده است یا خیر.

در میان برخی از معروف‌ترین کارهای مطالعاتی در روانشناسی اجتماعی؛ مطالعه‌ای است که در خصوص هدایت و مدیریت اطاعت کردن توسطمیلگرام با عنوان «شوک الکتریکی» انجام شد که به دنبال فهم نقش یک شخصیت مقتدر در شکل‌گیری رفتار بود. به طور مشابه، شبیه‌سازی زندان زیمباردوبه طور قابل‌توجهی نشان دهنده‌ی انطباق با نقش‌های مورد نظر در دنیای اجتماعی است.

Matthew

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-05-07
کیف پول من
1,861
سپس موضوعات گسترده‌تر شروع به ظهور نمود، مانند ادراک اجتماعی، ت*ج*اوز، روابط، تصمیم‌گیری، جنبه‌ی مثبت رفتار اجتماعی و اسناد یا انتساب که بسیاری از آنها در موضوعات اصلی قرار داشته و در طول بحث‌های پیش‌ رو به آنها پرداخته خواهد شد. بنابراین میتوان گفت که سال‌های رشد و نمو روانشناسی اجتماعی، طی چند دهه پس از دهه ۱۹۴۰ اتفاق افتاد.

Matthew

کاربر ویژه انجمن
کاربر ویژه انجمن
کاربر تک‌رمان
تاریخ ثبت‌نام
2020-05-07
کیف پول من
1,861
چهره‌های اصلی روانشناسی اجتماعی
آلپورت (۱۹۲۰) – تسهیل اجتماعی
آلپورت این مفهوم را بیان کرد که حضور دیگران (یعنی گروه اجتماعی) می‌تواند رفتار خاصی را در فرد تسهیل کند. آلپورت دریافت که یک مخاطب، کارایی افراد را در خصوص وظایف آسان و به‌خوبی یاد گرفته شده را بهبود می‌بخشد. اما در مقابل، منجر به کاهش کارایی در خصوص وظایف دشوار یا تازه آموخته‌شده می‌شود. و دلیل این امر نیز بازدارندگی یا مهار اجتماع از بروز احساسات است.

بالا