ساختار اصلی تشکیل دهنده اشک و فواید آن

• نویسنده موضوع MahSana♡
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 22
  • بازدیدها 1K
  • Tagged users هیچ

ساعت تک رمان

MahSana♡

مقام‌دار بازنشسته
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-10-21
لایک‌ها
8,802
امتیازها
193
کیف پول من
4,439
اشک چگونه تشکیل میشود
تقریبا در همه جای دنیا، گریه با ریختن اشک و صدای هق هق همراه است. معمولا غم، رنج و درد، باعث اشک ریختن می شوند اما گاهی هم افراد هنگام عصبانیت، خوشحالی، ترس و خنده گریه می کنندو اشک میریزد . سن، ج*ن*س و فرهنگ روی شکل گریه اثر می گذارند.روش های درمانی مدرن، اشک و گریه کردن را عامل مفیدی برای سلامت روان و جسم می دانند.

انجمن رمان نویسی دانلود رمان
امضا : MahSana♡

MahSana♡

مقام‌دار بازنشسته
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-10-21
لایک‌ها
8,802
امتیازها
193
کیف پول من
4,439
ب*دن انسان در زمان هیجان یا استرس شدید موادشیمیایی ای تولید می کند که می توانند باعث صدمه به ب*دن شوند، اما چشم، در واکنش با تولید اشک، این مواد زائد یا سمی را از ب*دن دفع می کند و استرس را کاهش می دهد. می توان گفت گریه یک مکانیسم طبیعی قوی برای مقابله با درد، اندوه و استرس است و سرکوب آن استرس را افزایش می دهد و باعث می شود هیجان های فرد رها نشوند و حتی منجر به پرخاشگری شود. گریه را همانند خنده، باعث رها شدن از احساس های منفی می دانند.

MahSana♡

مقام‌دار بازنشسته
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-10-21
لایک‌ها
8,802
امتیازها
193
کیف پول من
4,439
اشک وظیفه پاک کردن ذرات را از روی چشم ها نیز به عهده دارد. نداشتن مقادیر کافی اشک در چشم، افراد را دچار سوزش و ت*ح*ریک چشم و تار شدن بینایی می کند. اشک، را غدد اشکی می سازند و از مجاری اشکی به سطح چشم می رسد.

MahSana♡

مقام‌دار بازنشسته
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-10-21
لایک‌ها
8,802
امتیازها
193
کیف پول من
4,439
چرا هنگام گریه، اشک از چشم جاری می شود؟ ماهیت و انواع اشک چیست؟
مایعی که در فرآیند گریه تولید می شود، اشک نام دارد. مایعی که باعث تمیزی و شستشوی سطح چشم، ضدعفونی شدن چشم ها، لغزنده کردن چشم ها برای حرکت آسان کره چشم و پلک ها، جلوگیری ازخشک شدن چشم ها و پلک ها ، ایجاد ارتباط میان انسان ها، دفع مواد تجمع یافته حاصل از فرآیند پاسخ به استرس و... می شود؛ چیزی جز اشک نیست.

MahSana♡

مقام‌دار بازنشسته
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-10-21
لایک‌ها
8,802
امتیازها
193
کیف پول من
4,439
بدون این مایع؛ چشم ها دچار سوزش، خارش و قرمزی ، احساس غبار، حساسیت به نور، از دست رفتن شفافیت قرنیه، ایجاد زخم در قرنیه، عفونت های مکرر و شدید، وبالاخره دچار خشکی چشم و در نهایت نابینایی می شویم.

MahSana♡

مقام‌دار بازنشسته
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-10-21
لایک‌ها
8,802
امتیازها
193
کیف پول من
4,439
ساختار اصلی اشک شامل سه لایه مجزا به ترتیب زیر است:
- لایه موکوس(mucous):داخلی ترین لایه اشک است. چسبناک و لزج بوده و از موسین تشکیل یافته است. این لایه توسط سلولهای ملتحمه و قسمت داخلی پلک ها ترشح می شود. این لایه قرنیه را می پوشاند تا یک لایه آبگریز برای پخش و گسترش یکنواخت لایه آبی فراهم آید. این لایه اشک را روی سطح چشم می چسباند. بدون این لایه، اشک به صورت قطره های ریز در خواهد آمد.

MahSana♡

مقام‌دار بازنشسته
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-10-21
لایک‌ها
8,802
امتیازها
193
کیف پول من
4,439
- لایه آبی(aqueus):این لایه 90 درصد اشک را تشکیل می دهد و حاوی آب و دیگر مواد نظیر پروتئین های لاکتوفرین، لیزوزیم و لیپوکالین، الکترولیت ها، آنتی اکسیدانها و برخی ویتامین ها است . این لایه عمدتا توسط غدد اشکی ترشح می شود. وظایف این لایه شامل اکسیژن رسانی به سطح چشم، مبارزه با عفونت توسط آنتی بیوتیک های طبیعی (لیزوزیم و لاکتوفرین)، صاف کردن سطح چشم، شستن چشم ها ازسلول های مرده، گردوغبار، مواد محرک و حساسیت زا است.

MahSana♡

مقام‌دار بازنشسته
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-10-21
لایک‌ها
8,802
امتیازها
193
کیف پول من
4,439
- لایه (چربی) لیپید(lipid): این لایه روغنی است و خارجی ترین لایه اشک را تشکیل می دهد. این لایه توسط غدد می بومین(meibomian) که در لبه پلک های فوقانی و تحتانی واقع می باشند ترشح می شود. این لایه با ایجاد یک حایل آبگریز از تبخیر لایه اصلی اشک (لایه آبی) جلوگیری می کند. وظایف دیگر این لایه شامل افزایش کشش سطحی و جلوگیری از سر ریز شدن اشک از پلک ها و لغزنده کردن چشم و تسهیل عمل بازو بسته کردن پلک ها است .

MahSana♡

مقام‌دار بازنشسته
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-10-21
لایک‌ها
8,802
امتیازها
193
کیف پول من
4,439
غدد اشکی(lacrimal glands):
غدد اشکی در گوشه خارجی چشم ها و پشت پلک های فوقانی قرار دارند. غدد اشکی هر کدام به اندازه یک بادام بوده و 2 سانتی متر طول دارند. مایع اشکی از طریق 6-12 مجرای کوچک ترشحی به فضای میان چشم و پلک فوقانی وارد می شود. با هر بار باز و بسته کردن چشم ها اشک ازمجاری ترشحی غدد اشکی مکیده شده و به سمت مجرای اشکی - بینی که به صورت دو سوراخ بسیار ریز در گوشه داخلی چشم ها قرار گرفته هدایت می شود در انتها اشک به کیسه اشک و سپس به حفره بینی می ریزد. به همین علت است که هنگام گریه کردن ممکن است دچار آبریزی بینی شد.

MahSana♡

مقام‌دار بازنشسته
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-10-21
لایک‌ها
8,802
امتیازها
193
کیف پول من
4,439
انواع اشک:
- اشک پایه (basal tears): در چشمان پستانداران سالم قرنیه پیوسته (24 ساعته) توسط اشک های پایه خیس و تغذیه می شود. این اشک باعث لغزنده شدن چشم ها و شستشوی چشم ها از ذرات خارجی می شود. مایع اشک حاوی آب، موسین، چربی، لیزوزیم، لاکتوفرین، لیپوکالین، ایمنوگلوبولین ها، گلوکز، سدیم کلراید، کلراید پتاسیم، آنتی اکسیدان ها، برخی ویتامین أها است .

بالا