تاکو چیست؟
تاکو، غذای سنتی مکزیک است. این غذا از یک نان تورتیلای پختهشده از آرد ذرت یا گندم تشکیل میشود که با مواد مختلفی آن را پر میکنند؛ از گوشت گرفته تا مرغ و غذای دریایی و سبزیجات و حتی پنیر. تاکو را معمولا با دست میخورند و با سس سالسا یا آووکادو سرو میکنند.
تاکو به پیش از دوران ورود اروپاییها به مکزیک برمیگردد. در اسناد تاریخی اسپانیایی آمده است که به هنگام پذیرایی از آنها در مکزیک، تاکو سرو شده است. اگر ذرت را بهعنوان قلب غذاهای مکزیکی در نظر بگیریم، تاکوی همهجا حاضر یا تورتیلای ذرت نرم پرشده با مواد خوشطعم و دلچسب، روح آن است.
مواد لازم
برای ۸ نفر
دستور پخت نان تورتیلای ذرت
۱. در ابتدا آرد را چند بار الک کرده و سپس آن را در یک ظرف با بکینگ پودر و نمک مخلوط کنید. وسط آرد، یک گودی ایجاد کرده و روغن و آب را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یک خمیر به دست بیاید. خمیر را برای چند دقیقه ورز دهید و سپس، آن را داخل کیسه نایلونی بگذارید تا ده دقیقه استراحت کند.
۲. بعد از ده دقیقه خمیر را بردارید و آن را شانزده قسمت کنید. سپس همه قسمتها را بهشکل دایره دربیاورید. روی سطح کار، آرد بپاشید و خمیرها را با فاصله کنار هم بچینید و روی آن پارچه بکشید تا در حین کار خشک نشوند.
۳. یکی یکی خمیرها را با وردنه باز کنید تا اندازه قطر هر دایره سی سانتیمتر شود.
۴. یک ماهیتابه چدنی را روی شعله کم گ*از بگذارید و وقتی د*اغ شد، خمیر را بهصورت آهسته در آن بیندازید. وقتی یک طرف خمیر پخت، آن را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز بپزد.
۵. نانها را پس از پخت از ماهیتابه دربیاورید و داخل پارچه بگذارید تا خشک نشوند.
دستور پخت
۱. گوشت چرخکرده را با کمی پودر سیر و نمک در ماهیتابه بریزید و آن را بپزید تا به رنگ قهوهای دربیاید. چربیهای آن را جدا کنید و آن را کنار بگذارید.
۲. تورتیلاهای ذرت را با کمی روغن زیتون چرب کنید. یک ماهیتابه بزرگ را روی گ*از با شعله زیاد بگذارید و نانهای تورتیلای خود را در آن سرخ کنید تا لکههای قهوهای رنگ در آنها پدیدار شوند، ولی کماکان نرم باشند.
۳. آنها را از روی حرارت بردارید و روی دستمال کاغذی یا کاغذ روغنی بگذارید تا روغن آن کشیده شود.
۴. برای درستکردن تاکوها، یک قاشق از گوشت را روی هرکدام از آنها بریزید و سپس فلفلها، پیازها، گوجهفرنگی، برگهای گشنیز و آواکادوی خردشده را به آن بیفزایید. کمی آبلیمو روی این ترکیب بریزید و با نمک، آن را مزهدار کنید. سپس نان تورتیلا را بپیچید و سرو کنید. شما همچنین میتوانید به آن پنیر رندهشده، کاهوی خردشده، سس سالسا و هر چیز دیگری که دوست دارید اضافه کنید.
نوش جان
تاکو، غذای سنتی مکزیک است. این غذا از یک نان تورتیلای پختهشده از آرد ذرت یا گندم تشکیل میشود که با مواد مختلفی آن را پر میکنند؛ از گوشت گرفته تا مرغ و غذای دریایی و سبزیجات و حتی پنیر. تاکو را معمولا با دست میخورند و با سس سالسا یا آووکادو سرو میکنند.
تاکو به پیش از دوران ورود اروپاییها به مکزیک برمیگردد. در اسناد تاریخی اسپانیایی آمده است که به هنگام پذیرایی از آنها در مکزیک، تاکو سرو شده است. اگر ذرت را بهعنوان قلب غذاهای مکزیکی در نظر بگیریم، تاکوی همهجا حاضر یا تورتیلای ذرت نرم پرشده با مواد خوشطعم و دلچسب، روح آن است.
مواد لازم
برای ۸ نفر
- ۵۰۰ گرم گوشت چرخکرده گوساله
- پودر سیر و نمک به مقدار لازم
- ۱۶ تورتیلای ذرت
- روغن زیتون برای سرخکردن
- ۶ عدد فلفل سبز تند نگینی خردشده
- ۱ عدد پیاز متوسط ریز خردشده
- ۱ عدد گوجهفرنگی نگینی خردشده
- ۱ دسته برگ گشنیز خردشده
- ۲ عدد آواکادوی خردشده
- ۲ عدد لیمو ترش قاچ شده
- ۷۰۰ گرم آرد ذرت
- نمک به مقدار لازم
- آب به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
- دو سوم لیوان آب جوش
- دو سوم قاشق مرباخوری بکینگ پودر
دستور پخت نان تورتیلای ذرت
۱. در ابتدا آرد را چند بار الک کرده و سپس آن را در یک ظرف با بکینگ پودر و نمک مخلوط کنید. وسط آرد، یک گودی ایجاد کرده و روغن و آب را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یک خمیر به دست بیاید. خمیر را برای چند دقیقه ورز دهید و سپس، آن را داخل کیسه نایلونی بگذارید تا ده دقیقه استراحت کند.
۲. بعد از ده دقیقه خمیر را بردارید و آن را شانزده قسمت کنید. سپس همه قسمتها را بهشکل دایره دربیاورید. روی سطح کار، آرد بپاشید و خمیرها را با فاصله کنار هم بچینید و روی آن پارچه بکشید تا در حین کار خشک نشوند.
۳. یکی یکی خمیرها را با وردنه باز کنید تا اندازه قطر هر دایره سی سانتیمتر شود.
۴. یک ماهیتابه چدنی را روی شعله کم گ*از بگذارید و وقتی د*اغ شد، خمیر را بهصورت آهسته در آن بیندازید. وقتی یک طرف خمیر پخت، آن را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز بپزد.
۵. نانها را پس از پخت از ماهیتابه دربیاورید و داخل پارچه بگذارید تا خشک نشوند.
دستور پخت
۱. گوشت چرخکرده را با کمی پودر سیر و نمک در ماهیتابه بریزید و آن را بپزید تا به رنگ قهوهای دربیاید. چربیهای آن را جدا کنید و آن را کنار بگذارید.
۲. تورتیلاهای ذرت را با کمی روغن زیتون چرب کنید. یک ماهیتابه بزرگ را روی گ*از با شعله زیاد بگذارید و نانهای تورتیلای خود را در آن سرخ کنید تا لکههای قهوهای رنگ در آنها پدیدار شوند، ولی کماکان نرم باشند.
۳. آنها را از روی حرارت بردارید و روی دستمال کاغذی یا کاغذ روغنی بگذارید تا روغن آن کشیده شود.
۴. برای درستکردن تاکوها، یک قاشق از گوشت را روی هرکدام از آنها بریزید و سپس فلفلها، پیازها، گوجهفرنگی، برگهای گشنیز و آواکادوی خردشده را به آن بیفزایید. کمی آبلیمو روی این ترکیب بریزید و با نمک، آن را مزهدار کنید. سپس نان تورتیلا را بپیچید و سرو کنید. شما همچنین میتوانید به آن پنیر رندهشده، کاهوی خردشده، سس سالسا و هر چیز دیگری که دوست دارید اضافه کنید.
نوش جان
انجمن رمان نویسی تک رمان | تایپ رمان
انجمن رمان نویسی تک رمان خدمات چاپ رمان و دلنوشته یا شعر را ارائه داده و امکان فروش رایگان نوشته های کاربران را هم فراهم کرده است.به عنوان محلی برای تایپ رمان ایجاد شده و در راستای پیشرفت نویسنده های نوقلم و چاپ برترین رمان ها فعالیت می کند.
forums.taakroman.ir