این جرم در نظام حقوقی ما هم از نظر شرعی و هم از نظر فقهی سابقه طولانی دارد ، چون در قرآن به آن اشاره دارد . در قرآن هم آمده و برای آن عقوبات و تنبیهاتی در نظر گرفته و در متون فقهی هم به طور تفصیلی اشاره شده . مضمون این جرم در منابع فقهی این لست که مال دیگران را با حیله و مکر و تدلیس و دروغ نخورید .
در قوانین جزایی هم در اولین قانون مصوب در سال ۱۳۰۴ بوده ، این جرم به صراحت در یکی از مواد این قانون ذکر شده . احتمالاً در ماده ۲۶۱ در قانون م.ع و در سال ۱۳۵۲ هم موارد متعددی از اعمال متقلبانه را به مصادیق جرم کلاهبرداری اضافه میکند که حتی صدور چک و پرداخت نشدن آن در بانک ، زیرمجموعهی جرم کلاهبرداری جای گرفته بود و در سال ۱۳۵۵ هست که قانون جداگانهی خاصی در مورد چک به تصویب میرسد و الا تا قبل از سال ۱۳۵۵ صدور چک پرداخت نشدنی یکی از مصادیق کلاهبرداری بود . در سالهای ۱۳۰۷ و ۱۳۰۸ قوانین متفرقهای طی چند ماده به تصویب میرسد و بعضی از مصادیق کلاهبرداری به عنوان یک جرم خاص نام میبرد ولی در باب مجازات آنها ، آن جرایم را در حکم کلاهبرداری میداند و مجازات کلاهبرداری برای آن در نظر میگیرد. مثل جرم فروش مال غیر یا جرم تبانی کردن برای گرفتن مال دیگری یا جرم کسانی که مدیون هستند و برای ادای دین خود مال مال دیگران را به جای مال خود معرفی میکنند. نهایتاً پس از انقلاب دچار تغییر و تحولاتی میشوند که اولین قانون ماده ۱ در سال ۱۳۶۲ به تصویب مجلس میرسد . در ماده ۱۷ همین قانون به جرم کلاهبرداری و شرایط آن میپردازد و برای جرم کلاهبرداری علاوه بر حبس ، شلاق هم در نظر گرفته میشود .
انجمن رمان نویسی تک رمان با هدف تشویق نویسندگان ایجاد شده و در راستای پیشرفت نویسنده های نوقلم و چاپ برترین رمان ها فعالیت می کند.
forums.taakroman.ir
انجمن رمان نویسی
دانلود رمان