خوش آمدید!

با عضویت در انجمن تک رمان از مزایای(چاپ کتاب،منتشر کردن رمان و...به صورت رایگان، خدمات ویراستاری، نقد و...)بهرمند شوید. با ما بهترین‌ها را تجربه کنید.☆

همین حالا عضویتت رو قطعی کن!

حقوق رویکرد حقوق کیفری ایران نسبت به مقابله با جرائم علیه اموال و مالکیت قسمت اول

• نویسنده موضوع MAHDIS
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 32
  • بازدیدها 695
  • Tagged users هیچ

ساعت تک رمان

MAHDIS

نویسنده انجمن + مدیر ارشد بازنشسته
نویسنده انجمن
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-07-26
کیف پول من
674
panha1.gif

شکسته متاعی که در حرز توست از آن به که در دست دشمن درست[۱]

سخنی با شما

سپاس خدای را که بار دیگر این توفیق بوجود آمد تا بتوان خالصانه بندگی خدا کرده و در راه کمک به دوستان عزیز ساعی باشم روزها همه در پی هم رفتند و در این ایام بی آنکه به عقربه های ساعت نگریسته باشیم فقط در انتظار طلوع خورشید بودیم و غافل از احوال درون و غروب بی مثال خورشید

و جوانی بی آنکه لمس شود در گنجه ی روزمرگی ها گرد و خاک می خورد

به کدامین سوی جاده می بایستی که نگریست همه رفتند و فقط ما ماندیم ولی ما هم نمی مانیم

انجمن رمان نویسی دانلود رمان

MAHDIS

نویسنده انجمن
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-07-26
کیف پول من
674
تو بگو : « من همانم که می اندیشم به فرداها »

من که نگفتم تو نگفتی من که گفتم فریاد تر

یکی از معضلات و مشکلات روبرو و فراروی نظام آموزشی متوسطه و حتّی نظام آموزش عالی ما این است که متأسفانه در کشور ما به مسئله ی پژوهش و تحقیق کاربردی هیچ توجهی نمی شود و متأسفانه در باصطلاح تحقیقات دانشگاهی کشورمان مخصوصاً در مورد علوم انسانی و اجتماعی اصل « حقوق مالکیت معنوی » نادیده گرفته می شود و حتی این مسئله در جزوات آموزشی رشته ی حقوق هم دیده می شود که حقوق مولفین و محققین به شدت مورد هجمه قرار می گیرد و برخی از اساتید ناآشنا با اصل مذکور ، زحمات اساتیدِ نویسنده را نادیده گرفته و حقوق آنها را مورد تضییع قرار می دهند و حتی از درج منبع در پاورقی هم براحتی می گذرند که به نظر این حقیر نوپا بایستی به شدت با این مسئله برخورد شود . فعالیت ها ،تحقیقات،کنفرانس ها و پژوهش های انجام شده در طول این شش ترم:

MAHDIS

نویسنده انجمن
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-07-26
کیف پول من
674
کنفرانس درس « مبانی علم جامعه شناسی » استاد ارجمند امراله راشدزاده راجع به « دین ، آزادی و شعر » - تحقیق در درس « تاریخ اسلام » راجع به «زندگانی حضرت محمد (ص) ». کنفرانس درس « حقوق اساسی یک » دکتر سید اصغر سجادی راجع به « آزادی » .ارائه ی جزوه ی درس « مالیه ی عمومی » استاد اعتماد .کنفرانس درس « بهداشت و تنظیم خانواده » راجع به کتاب آیت الله بهشتی راجع به «بهداشت و تنظیم خانواده» درس دکتر ابراهیم ظریف فرد .تحقیق درس « وصایای امام خمینی (ره) » راجع به « اسلام ، آزادی و حدود آزادی » درس استاد غلامرضا عوض نژاد.کنفرانس درس « انقلاب اسلامی » راجع به « دکتر شریعتی و تاثیرگذاری وی در زمان خود » درس دکتر دشتی . تحقیق درس « تفسیر موضوعی قرآن » دکتر یعقوب پورنجف .ارائه ی جزوه ی درس « حقوق بین الملل عمومی یک » دکتر نیک نفس.ارائه ی جزوه ی درس « حقوق اداری یک » استاد حسن شفیق فرد .کنفرانس درس «حقوق جزای عمومی یک» استاد علی حسن زاده راجع به «دفاع مشروع» .کنفرانس درس « حقوق اساسی » راجع به « حقوق بشر » درس دکتر سیداصغر سجادی .ارائه ی جزوه ی درس « حقوق مدنی سه » دکتر محسن صفری در ۲۰۲ صفحه .ارائه ی جزوه ی درس « حقوق بین الملل عمومی دو » دکتر نیک نفس .تحقیق درس « اصول فقه یک » قاضی خاتمی راجع به « مبانی اصول فقه » و ارائه کنفرانس .

MAHDIS

نویسنده انجمن
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-07-26
کیف پول من
674
تحقیق درس « جزای عمومی سه » قاضی بحرالعلوم راجع به « قتل فرزند توسط پدر » . ارائه ی جزوه ی سوالات و پاسخهای درس « اصول فقه دو » بر اساس کتاب مبانی اصول فقه اسلامی دکتر ابوالحسن محمدی. برگزای همایش « تجلیل از مقام استاد شکیبانیا ».ارائه ی جزوه ی درس « آیین دادرسی کیفری یک» قاضی بحرالعلوم در ۱۶۰صفحه که در طول زمان جزوه ی چهل صفحه ای استاد محترم با تحقیق و ممارست شبانه روزی که به خرج داده شد جزوه ی مذکور به این سطح کیفی و کمّی قابل قبول رسید . بر اساس مستندات موجود از تا آذر ماه۱۳۸۷حدود۶۱۷۳ بار از اقصی نقاط جهان دانلود شده که از دیدگاه اکثر سایتهای معتبر از جمله google،yahoo،dadkhahi، webgozar به عنوان پربازدیدشونده ترین جزوه ی حقوقی کشور در سال ۸۷ شناخته شد. ارائه ی جزوه ی ترجمه و واژه نامه درس متون حقوقی دو دکتر اسماعیل عبدالهی . تحقیق راجع به قاعده ی احسان درس «قواعد فقه یک» دکتر شریعتی فرد. ارائه ی « جزوه ی حقوق جزای اختصاصی دو » در ۲۰۰ صفحه .

MAHDIS

نویسنده انجمن
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-07-26
کیف پول من
674
●فصل اول

▪کلیّات

ـ دیباچه :

جرم در لغت به معنای «گناه» آمده است[۲] و در اصطلاح، علیرغم تعاریف زیادی که از جرم شده هنوز هم این موفقیّت بدست نیامده تا از جرم، آنچنان تعریفی به عمل آید که مورد قبول همگان قرار گیرد و در زمان و مکان واجد ارزش باشد و دلیل این امر نیز اینست که پدیدۀ جرم بر حسب دانشمندان و محققان دارای مبانی و صور گوناگون بوده، به سخنی دیگر، آنچه که از نظر یکی جرم محسوب می‌شود بر حسب دیگری نه تنها ممکن است عنوان جرم به خود نگیرد، بلکه امکان دارد که حتی عملی پسندیده به شمار آید.[۳]

MAHDIS

نویسنده انجمن
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-07-26
کیف پول من
674
●تعریف جرم در فقه اسلامی:

جرم در زبان قرآن و به تبع آن در فقه اسلامی، عبارتست از انجام دادن فعل یا گفتن قولی است که شارع مقدس آنرا منع کرده است. به عبارت دیگر افعال و اقوالی جرم تلقی می‌شوند که مغایر با احکام یا اوامر و نواهی باری تعالی باشند به طوری که در آیۀ دوازدهم سورۀ مائده «یَجرمنّکُم» به معنای کارهای زشت و ناپسند وارد شده است و نیز لفظ «مجرمین» در آیۀ چهل و هشتم از سورۀ قمر نیز ناظر به اعمال و رفتار زشت کسانی است که در گمراهی به سر می‌برند. همین معنا را می‌توان از آیاتی که در باب انواع جرایم مشمول است قصاص نفس، قصاص عضو، دیه، حد زنا، حد قذف، حد سرقت در قرآن کریم وارد شده است استشهاد نمود.[۴] امام خمینی (ره) نیز جرم را در معنای عام آن مورد توجه قرار داده و آنرا شامل هر فعل حرام یا ترک واجب قابل مجازات دانسته‌اند. منتها شرطی را که قائل شده‌اند اینست که لفظ جرم را برای گناهان کبیره استعمال کرده است به طوری که می‌فرمایند: «هر کس یکی از واجبات را ترک کند و یا یکی از محرمات را انجام دهد به امام (ع) یا نائب اوست وی را به کیفر تعزیر برساند به شرطی که فعل حرام از گناهان کبیره باشد.»[۵]

MAHDIS

نویسنده انجمن
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-07-26
کیف پول من
674
●تعریف علمای حقوق از جرم:

علمای حقوق کیفری هر یک جرم را به گونه‌ای تعریف کرده‌‌اند. هر یک از این تعاریف، اغلب از گرایشهای نظری مکتب‌های خاصی ملهم شده است. برای نمونه مکتب عدالت مطلق، جرم را «هر فعل مغایر اخلاق و عدالت» تعریف کرده است. یا بنا به تعریف گارو فالو یکی از بنیانگذاران دانش جرم شناسی، جرم عبارتست از تعرض به احساس اخلاقی بشر یعنی «جریحه دار کردن آن بخش از حس اخلاقی که احساسات بنیادی نوع خواهانه یعنی شفقت و درستکاری را شامل می‌شود.»[۶]

MAHDIS

نویسنده انجمن
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-07-26
کیف پول من
674
●جرم در قانون مجازات اسلامی:

در قانون مجازات اسلامی از جرم تعریف نشده است، فقط در مادۀ ۲ قانون مجازات اسلامی در بیان اوصاف جرم آمده است: «هر فعل یا ترک فعلی که در قانون برای آن مجازات تعیین شده باشد جرم تلقی می‌شود».

●تقسیمات کلی جرم:

۱- جرم کیفری: جرم کیفری به معنای عام، عبارتست از هر فعلی که به موجب قوانین کیفری انجام دادن و یا ترک آن با مجازات مقرّر توأم باشد؛ مانند قتل، کلاهبرداری، سرقت، و غیره از حیث عنصر قانونی جرم کیفری بنا به اصل قانونی بودن جرایم، فعل خاصی است که در قانون تصریح شده است. و از حیث عنصر مادّی جرم کیفری ممکن است مستقل از زیان و خسارتهای مادّی تحقّق یابد.[۷]

MAHDIS

نویسنده انجمن
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-07-26
کیف پول من
674
۲- جرم مدنی: به فعلی اطلاق می‌شود که من غیر حقٍ، زیانی به دیگری وارد و فاعل را به جبران آن ملتزم کند و ممکن است نصّ خاصّی در قانون نداشته باشد مثل مادۀ ۳۲۸ قانون مدنی: « هر کس مال غیر ار تلف کند ضامن آن است و باید مثل یا قیمت آنرا بدهد اعمّ از اینکه از روی عمد تلف کرده باشد یا بدون عمد و اعم از اینکه عین باشد یا منفعت و اگر آنرا ناقص یا معیوب کند ضامن نقص قیمت آن مال است.»[۸]

۳- جرم انتظامی: تخلف انتظامی عبارت است از نقض مقررّات صنفی یا گروهی که اشخاص به تبع عضویت در گروه آن را پذیرفته‌اند. در واقع، جامعۀ کوچکی مانند کانونهای صنفی وکلا، سردفتران، پزشکان و. . . مانند جامعۀ بزرگ متّکی به اصول و مقرراتی است که حافظ نظم و بقای گروه یا اتحادیۀ صنفی و حرفه‌ای است.[۹]

MAHDIS

نویسنده انجمن
مقام‌دار بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
2020-07-26
کیف پول من
674
●عناصر تشکیل دهندۀ جرم:

۱- عنصر قانونی جرم: منظور از عنصر قانونی، این است که برای تشخیص این که آیا عملی یا ترک عملی جرم است یا خیر؟ باید بلافاصله به مرجع تشخیص جرائم یعنی قانونگذار مراجعه کرد. پس عنصر قانونی حکایت دارد از اینکه هیچ عملی را هر چند زشت و ناپسند و مذموم باشد، نمی‌توان جرم دانست مگر آنکه قانونگذار آنرا جرم شناخته باشد.[۱۰]

۲- عنصر مادّی جرم: برای اینکه جرمی وجود خارجی پیدا کند پیدایش یک عنصر مادّی ضرورت دارد و شرط تحقق جرم آنست که قصد سوء ارتکاب عمل خاصّی دست کم به مرحلۀ فعلیّت برسد؛ بنابراین قصد باطنی زمانی قابل مجازات است که تظاهر خارجی آن به صورت عملی مغایر با اوامر و نواهی قانونگذار آشکار شود. و عامل درونی ذاتی از قبیل فکر و طرح و قصد تا زمانی که در همین مرحله بماند از تعقیب جزائی مصون می‌مانند.[۱۱]

بالا